Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege Bölgesi’nin en güzel ilçelerinden biri olan Urla, İzmir iline bağlıdır. Urla hem doğal hem tarihi güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Tertemiz ve berrak plajlara sahip olan Urla gezilecek yerler açısından zengin bir ilçedir. Eski dönemlerden beri kullanılan, tarihi dokusu ile ünlü Urla İskelesi, Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı, Urla’da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Birbirinden güzel plajlara sahip Özbek Köyü sahilinde keyifli yürüyüşler yapılabilmekte ve Barbaros Köyü’nde Urla’ya ait birçok lezzet denenebilmektedir. İzmir Urla gezilecek yerler arasında bulunan Gülbahçe Ilıcası, birçok cilt hastalıklarını ve romatizmal hastalıkları tedavi etme özelliği ile ünlüdür. Urla misafirleri Güvendik Tepesi’nin muhteşem manzarasını izleyebilmekte ve Osmanlı Dönemi’nde kullanılan, çeşitli salgın hastalıklara karşı sığınak niteliğinde olan Karantina Adası’nı ziyaret edebilmektedirler. 

Urla İskelesi

Klazomenai Antik Kenti’nin bulunduğu noktada yer alan Urla İskelesi ilçenin merkezi olarak kabul edilmektedir. Ege Denizi ile İzmir Körfezi’nin muhteşem manzarasının izlenebildiği iskele, Urla ziyaretçilerinin uğrak yerleri arasında bulunmaktadır. Urla İskelesi’nin çevresinde geniş kahvaltı seçenekleri sunan restoranlarda keyifli bir kahvaltı ile güne başlanabilmektedir. Aynı zamanda akşamları rakı balık keyfi yapmak için de son derece nezih restoranlar bulunmaktadır. 

Sanat Sokağı

İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Sanat Sokağı 1800’lü yıllardan kalan taş binalara sahiptir. Günümüzde bu tarihi binalar içerisinde ise çeşitli atölyeler ve kurslar verilmektedir. Sanat Sokağı 2010 yılında sanatçılar ile sanatseverleri biraraya getirmek amacı ile kurulmuştur. Urla Sanat Sokağı’nda düzenlenen ilk etkinlik ise “Urla Sanat Geceleri” olmuştur. Düzenlenen bu etkinlik sonrası asıl adı olan Zafer Caddesi olan yol, Urla Sanat Sokağı olarak anılmaya başlamıştır. Sanatın birçok farklı dalına ev sahipliği yapan Sanat Sokağı’nda yeni mekanlar açılmaya devam etmektedir. Sanat Sokağı’nda yer alan kafelerde kahve içilebilmekte ve harika bir gün geçilebilmektedir. Özellikle Enginar Festivali’nde oldukça ilgi gören Sanat Sokağı Urla ziyaretçilerinin mutlaka gezmeleri gereken bir yerdir. 

Malgaca Pazarı

Urla’nın gezilmesi gereken favori yerlerinden biri olan Malgaca Pazarı geçmişten günümüze varlığını sürdürmeye devam etmektedir. İki asırdır varlığını sürdüren Malgaca Pazarı, alışveriş merkezi olarak eski dönemlerde kullanılmıştır. Malgaca Pazarı içerisinde ayakkabıcı, terzi, manav, kasap ve terzi gibi birçok farklı dükkan bulunmuştur. Alışverişin olduğu kadar keyifli dostlukların merkezi olarak da kullanılmış olan Malgaca Pazarı’nda cuma günleri kurulan pazarda köylüler ellerindeki ürünleri satmışlar ve ticarete katkıda bulunmuşlardır. Günümüzde de Malgaca Pazarı’nda pazar günleri Sanat Pazarı kurulmaktadır. El yapımı hediyelik ürünler almak isteyen kişiler pazar günleri Sanat Pazarı’nı tercih etmektedir. 

Özbek Köyü

Harika doğası ve tertemiz, berrak plajları ile görülmesi gereken yerlerden biri olan Özbek Köyü yaygın inanışa göre Oğuz boylarından Çakabey tarafından kurulmuştur. Çakabey ve beyliği bulaşıcı bir hastalık olan veba salgınından dolayı bulundukları yerden Özbek Köyü’ne gelmişlerdir. Çakabey’in yerin keşfi için görevlendirdiği komutanın isminin “Uzbek” olmasından dolayı zaman içinde bu isim değişikliğe uğrayarak Özbek Köyü halini almıştır. Uzun yıllar boyunca Özbek Köyü’nde Türkler ve Rumlar birlikte yaşamıştır. Köy içerisinden geçen derenin bir kenarı Türklere, diğer kenarı ise Rumlara ait olmuştur. Özbek Köyü’nü ziyaret edenler eski dönemlere ait hamam, taş köprü ve çamaşırlık gibi tarihi kalıntıları görebilme imkanı bulabilmektedirler. 

Tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Özbek Köyü’nde sahilde huzurlu yürüyüşler yapılabilmektedir. Özbek Köyü’nde çok sayıda kafe ve restoran da yer almaktadır. Bu restoranlarda Urla’ya ait lezzetler denenebilmektedir. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Özbek Köyü’nün plajları da sıklıkla tercih edilmektedir. Akkum ve Eğriliman gibi temizliği ve berraklığı ile ünlü plajlarda yüzülebilmektedir. Tertemiz ve berrak plajları ile popüler olan Özbek Köyü Urla ziyaretçilerinin mutlaka uğramaları gereken bir yerdir. Urla’ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alan Özbek Köyü’ne Urla ilçe merkezinden özel araç ile veya Urla merkezinden hareket eden dolmuşlar ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. 

Barbaros Köyü

Barbaros Köyü geleneksel lezzetleri, muhteşem doğası ve kendine has tarihi ile Urla ziyaretçilerinin favori yerlerinden biridir. Oyuk Festivali ile ünlü olan Barbaros Köyü’ne gelen Urla misafirleri Urla’ya özgü birçok lezzeti deneme imkanı elde etmektedirler. Urla misafirlerinin favori lezzetleri arasında karabaş otu çiçeği reçeli ve katmer bulunmaktadır. Haziran ayında gerçekleştirilen Oyuk Festivali nedeniyle turist akınına uğramaktadır. Urla’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Barbaros Köyü’ne özel araç ile veya Urla merkezinden hareket eden otobüsler ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Güvendik Tepesi

Urla’nın doğal güzellikleri ile ünlü beldesi Çeşmealtı’nda yer alan Güvendik Tepesi muhteşem manzarası ile görenleri büyülemektedir. Güvendik Tepesi’nden İzmir Körfezi’nin harika manzarası rahatlıkla izlenebilmektedir. Tepede yer alan tahta masalarda Urla ziyaretçileri piknik yapabilmektedirler. Piknik alanlarının bulunması sebebi ile özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Güvendik Tepesi’nde bulunan restoranın geniş menüsünde Urla’ya ait birçok lezzet yer almaktadır. Muhteşem bir gün batımı manzarasına karşı Urla’ya ait değişik lezzetler tadılabilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Güvendik Tepesi’ne gelen misafirler son derece yakın mesafede bulunan Urla’nın tarihi güzelliklerinden biri olan Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi’ni de ziyaret edebilmektedirler. Urla ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alan Güvendik Tepesi, Urla misafirlerinin favori yerlerinden biridir. 

Adres: Güvendik, Güvendik Cd. no:32, 35430 Urla/İzmir

Karantina Adası

Urla’nın gezilmesi gereken yerlerinin başında gelen Karantina Adası Osmanlı Dönemi’nde tüm dünyaya yayılan çeşitli salgın hastalıkların önlenmesi amacı ile kurulmuştur. Dünyadaki üç adet tescilli karantina adalarından biridir. Karantina Adası içerisinde Fransızlar tarafından inşa edilmiş karantina binaları bulunmaktadır. Tarihi 5000 yıl kadar önceye dayanan Karantina Adası Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde çeşitli tıbbi aletler ile donatılmış, veba ve kolera gibi bulaşıcı hastalıklara karşı güvenli bir sığınak halne getirilmiştir. 1950’li yıllara kadar da ciddi hastalıklara karşı mücadele eden bir tıp merkezi olarak varlığını sürdürmüştür. 1980’li yıllarda Urla Devlet Hastanesi’ne devredilmiştir. Aynı zamanda Klazomenai Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan Karantina Adası içerisinde 150 yıllık tıbbi cihazlar sergilenmektedir. Her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turisti ağırlayan Karantina Adası Urla’nın görülmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır. 

Adres: Atatürk Mahallesi 35430 Urla/İzmir

Gülbahçe Ilıcası

Gülbahçe Köyü sınırları içerisinde bulunan Gülbahçe Ilıcası Urla ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede yer almaktadır. Tarihte Roma Hamamı olarak kullanılan Gülbahçe Ilıcası, Ege Denizi ile İzmir Körfezi arasında bulunmaktadır. Helenistik döneme kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Gülbahçe Ilıcası yakınında herhangi bir tesis yer almamaktadır. Suyunun sıcaklığı 17 derece olmakla birlikte eski çağlardan beri şifalanmak isteyen insanlar tarafından kullanılmaktadır. Gülbahçe Ilıcası’nın suyunun çeşitli cilt hastalıkları ile romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülmekte ve bu nedenle her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Gülbahçe Ilıcası’nın çevresinde 5000 yıllık höyük ile Helenistik döneme ait olduğu düşünülen tarihi kalıntılar da bulunmaktadır. Kleopatra Hamamı olarak da anılan Gülbahçe Ilıcası eski çağlardan beri kullanılan doğal güzelliklerden biridir. 

Adres: Gülbahçe, 12073. Sk. 32-13, 35430 Urla/İzmir

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü