Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İzmir iline bağlı bir ilçe olan Urla, Ege Bölgesi’nin en güzel tatil yerlerinden biridir. Urla hem doğal hem de tarihi güzelliklere sahip olmasının yanı sıra en güzel koylara ev sahipliği yapması ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Urla koylar haritası üzerinde Urla’da yer alan birbirinden güzel koyları gezme imkanı bulunabilmektedir.

Urla’da denize girilecek sakin, tertemiz ve berrak çok sayıda koy yer almaktadır. Urla’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken en yakın koylar; Balıklıova Koyu, Özbek-Aydilek Koyu, Bodrum Koyu, Önen Koyu, Turkuaz Koy, Altınköy Koyu, Demircili Koyu ve Akkum Koyu’dur. 

Balıklıova Koyu

İzmir ilinin Urla ilçesine bağlı bir mahalle olan Balıklıova, Karaburun yarımadasının başlangıç kısmında, Gülbahçe Köyü’nden sonra yer almaktadır. Balıklıova ismi “polikne” olarak da bilinen balıklı isminden gelmektedir. Bölge balık çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Balıklıova Köyü içerisinde yer alan Balıklıova Koyu tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkmaktadır. Plaj kumluk yapıda olup, denizi kum ve çakıl karışımından oluşmaktadır. Muhteşem manzarası ve masmavi denizi ile görenleri kendine hayran bırakan Balıklıova Koyu, Urla ziyaretçilerinin görmeleri gereken koylar arasında bulunmaktadır.

Özbek - Aydilek Koyu

Urla ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken koylardan biri olan Aydilek Koyu’nda denize girmek için merdivenler kullanılmaktadır. Son derece temiz ve berrak bir denize sahip olması ile Urla’nın en popüler koylarından biridir. Aydilek Koyu’nun su sıcaklığı ılık olduğu için sıcak denizi seven kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Aydilek Koyu içerisinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle ziyaretçiler Aydilek Koyu’na gelirken yanlarında sandalye ve şemsiye gibi eşyalarını getirebilmektedirler. Koy içerisinde gölgelik alan bulunmamaktadır. Ancak koya girildiğinde sol tarafta bir adet ağaç yer almaktadır. Ziyaretçiler öğle saatlerindeki yüksek sıcaklıktan ağaç altında korunabilmektedir. Son derece sessiz ve sakin bir koy olması nedeni ile özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Adres: Özbek, 35434 Urla/İzmir

Bodrum Koyu

Yemyeşil ağaçların çevrelediği masmavi denize sahip olan Bodrum Koyu, Urla’nın görülmesi gereken koyları arasında yer almaktadır. Son derece temiz ve berrak bir denize sahiptir. Bodrum Koyu içerisinde özel işletme yer almaktadır. Bodrum Koyu ziyaretçileri istedikleri takdirde koy içerisinde bulunan tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Özel işletme dışında kalan yerler ise halkın kullanımına açıktır. Ziyaretçiler havlu, şemsiye ve sandalyelerini getirip, bu alanda güneşlenebilmektedirler. Bodrum Koyu’nun halkın kullanımına açık olduğu kısımda duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunmamaktadır. Urla’nın doğal güzellikleri ile ünlü Demircili Köyü yakınlarında yer alan Bodrum Koyu’na gelindiğinde Demircili Köyü de ziyaret edilebilmekte ve Urla’ya ait birçok lezzet denenebilmektedir. Bodrum Koyu ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede yer almaktadır. Sessiz ve sakin bir koy olduğu için dinlenmek isteyen misafirler için ideal koylar arasında bulunmaktadır. 

Önen Koyu

Urla’nın güneyinde yer alan Önen Koyu son derece temiz ve berrak denizi ile Urla’nın en güzel koylarından biridir. İlçe merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta yer alan Önen Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle Önen Koyu ziyaretçileri yanlarında şezlong ve şemsiyelerini getirebilmektedirler. Koy içerisinde tesis bulunmadığı için tuvalet ve duş imkanı bulunmamaktadır. Önen Koyu özellikle kamp yapmak isteyen kişiler için son derece uygundur. Urla’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken koylar arasında bulunmaktadır.

Adres: Kuşçular, 35430 Urla/İzmir

Turkuaz Koy

Altınköy Koyu’nun batı kısmında yer alan Turkuaz Koyu ulaşım açısından engebeli bir yerde kaldığı için arazi aracı ile daha kolay şekilde gidilebilmektedir. Altınköy Plajı’ndan Turkuaz Koyu’na tırmanılarak da ulaşım mümkün olmaktadır. Yolun patikalı ve engebeli olması sebebi ile Turkuaz Koyu’nun temiz ve berrak olmasını sağlamıştır. Muhteşem de bir manzarası bulunan Turkuaz Koyu’nda herhangi bir özel işletme bulunmamaktadır. Turkuaz Koy ziyaretçileri sandalye ve şemsiyelerini yanlarında getirebilmektedirler.

Adres: Yağcılar, 35430 Urla/izmir

Altınköy Koyu

Urla’nın keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Altınköy Koyu son derece geniş bir kumsala sahiptir. Urla’nın diğer koylarına göre su sıcaklığının daha düşük olduğu Altınköy Koyu soğuk denizi sevenler için ideal bir koydur. Altınköy Koyu bembeyaz ve güzel bir kumluk alana sahiptir. Altınköy Koyu’na girişlerde herhangi bir ücret alınmamaktadır. Kişiler istedikleri takdirde tesisten şemsiye ve şezlong kiralayabilmektedirler. Tesis içerisinde duş ve tuvalet imkanı da bulunmaktadır. Koy içerisinde otopark mevcuttur. Rüzgarsız bir koy olduğu için deniz genellikle sakin olmaktadır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen masmavi denizi ile görenleri büyüleyen Altınköy Koyu, Urla ziyaretçilerinin görmeleri gereken koylar arasında bulunmaktadır. 

Demircili Koyu

Urla’nın en güzel koylarından biri olan Demircili Koyu son derece temiz ve berrak bir denize sahiptir. İçerisinde yer alan kamp alanı sebebi ile özellikle kampçılar tarafından tercih edilen Demircili Koyu içerisinde yer alan tesisten şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Ayrıca tesisin duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetleri de bulunmaktadır. Tesis hizmeti almak istemeyen ziyaretçiler halk plajı kısmında da güneşlenebilmektedirler. Demircili Köyü’nün batı kısmında bulunan yarımada ise binlerce yıllık Airai Antik Kenti’nin izlerini taşımaktadır. Yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile ön plana çıkan Demircili Koyu’nun diğer tarafı “Ada” olarak bilinmektedir. Bu kısımda balıkçı teknelerini ve dalış yapanları izlemek de mümkün olmaktadır. Demircili Koyu’nun suyu, Urla’nın diğer koylarına göre daha soğuk olduğu için soğuk denizi seven kişiler için idealdir. Koy, Urla ilçe merkezine yaklaşık 24 kilometre mesafede yer almaktadır. Özellikle hafta sonlarında İzmir ve çevre illerden gelen ziyaretçiler nedeni ile oldukça kalabalık olan koy, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Muhteşem manzaraya sahip olan Demircili Koyu her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Akkum Koyu

Urla’nın en güzel koylarından biri olan Akkum her yıl hem yerli çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Akkum Koyu’na girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Masmavi ve tertemiz denizi ile Urla’nın en popüler koylarından biridir. Su sıcaklığı son derece ılık olduğu için sıcak denizi sevenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Akkum Koyu içerisinde sıralanan birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Restoranların son derece geniş menüsünde Urla’ya özgü çeşitli ürünler bulunabilmektedir. Duş ve tuvalet imkanının da bulunduğu Akkum Koyu, Urla ziyaretçileri tarafından en çok sevilen koylardan biridir. Akkum Koyu’nun sahili genel olarak taşlık yapıdan oluşmaktadır. Akkum Koyu içerisinde beach konsepti ile hizmet veren mekanlar bulunmaktadır. Bu mekanlardan şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Akkum Koyu’nun arka kısmında duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Ayrıca koyun arka tarafında market de bulunmaktadır. Akkum Koyu’nun halk plajı kısmında güneşlenmek isteyen Urla tatilcileri marketten yiyecek ve içecek temin edebilmektedirler. Akkum Koyu’nun oldukça sığ olması çocuklu aileler tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır. Koyun kumluk alanında çocuklar için geniş oyun alanı yer almaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü