Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege Bölgesi’nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Urla, İzmir iline bağlıdır. Hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Urla en güzel plajları bünyesinde bulundurması ile hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yemyeşil doğanın içinde bulunan Urla plajları masmavi ve berrak suları ile sıklıkla tercih edilmektedir.

Urla tatilcileri “Urla’da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Urla tatilcileri tarafından girişlerin ücretsiz olduğu Urla halk plajları tercih edilebilmektedir. Araç yolculuğu yapmak istemeyen tatilciler tarafından ise Urla merkez plajları tercih edilebilmektedir. Urla tatilcileri tarafından en sık tercih edilen Urla plajları isimleri; Altınköy Plajı, Urla Kum Denizi Plajı, Kalabak Halk Plajı, Çeşmealtı Mavi Plaj, Demircili Plajı, Yassıca Ada Plajı, Melengeç Plajı, Özbek Akkum Plajı, Gülbahçe Plajı ve Zeytineli Plajı’dır. Masmavi, tertemiz ve berrak denizleri ile favori olan Urla’nın plajları, Urla ziyaretçileri tarafından görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Altınköy Plajı

Urla’nın görülmesi gereken plajlarından biri olan Altınköy Plajı tertemiz denizi ve harika doğası ile sıklıkla tercih edilmektedir. Altınköy Plajı içerisinde tesis bulunmaktadır. Altınköy Plajı ziyaretçileri tesisin sunduğu tuvalet ve duş gibi imkanlardan faydalanabilmektedirler. Ayrıca restoranın menüsünde yer alan Urla’ya ait lezzetler denenebilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Kişiler istedikleri takdirde tesisten şezlong ve şemsiye de kiralayabilmektedirler. 

Urla Kum Denizi Plajı

Muhteşem doğası ve tertemiz denizi ile görenleri büyüleyen Urla Kum Denizi Plajı, Urla ziyaretçilerinin vazgeçilmez plajları arasında bulunmaktadır. Plaj içerisinde Urla Belediyesi’nin işlettiği bir adet tesis bulunmaktadır. Tatilciler bu tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Özellikle hafta sonlarında çevre il ve ilçelerden gelen misafirler nedeni ile oldukça kalabalık olan Urla Kum Denizi Plajı hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahip plaj içerisinde yürüyüş alanları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Çocuklara yönelik oyun alanları nedeni ile çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Plaj içerisinde yer alan su oyunları parkı ile tatilciler doyasıya eğlenme imkanı elde etmektedirler. Urla Kum Denizi Plajı’nda birçok yiyecek ve içecek alternatifi sunan kafe ve restoranlar da bulunmaktadır. Yeşil alanları ile tercih sebebi olan plaj, piknik yapmak isteyen ziyaretçiler tarafından da ilgi görmektedir. 

Kalabak Halk Plajı

Urla’nın en güzel plajlarından biri olan Kalabak Halk Plajı oldukça sığ olması ile bilinmektedir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kalabak Plajı Urla’nın kuzeyinde yer almaktadır. Kalabak Plajı’nda denize sıfır konumda bulunan birçok evin önünden denize girilebilmektedir. Ayrıca Kalabak Halk Plajı içerisinde yer alan restoranlarda Urla’ya ait birçok lezzet denenebilmekte ve yeşil alanlarda keyifli vakit geçirilebilmektedir. 

Çeşmealtı Mavi Plaj

İzmir’in Urla ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çaşmealtı Mavi Plaj, İzmir şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Çeşmealtı Mavi Plajı taşlık yapıda olmakla birlikte deniz suyu oldukça temiz ve berraktır. Su sıcaklığının soğuk olması nedeni ile soğuk deniz seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Çeşmealtı Mavi Plaj içerisinde halk plajı ve özel işletmeler bulunmaktadır. İşletmenin şezlong ve şemsiye hizmetinden de faydalanılabilmektedir. Yaz mevsiminde özellikle hafta sonlarında ulaşım kolaylığından dolayı oldukça kalabalık olan plaj, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Tesisin geniş menüsünde yiyecek ve içecek alternatifleri bulunmaktadır. 

Demircili Plajı

Urla ilçe merkezine yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta bulunan Demircili Plajı tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile Urla’nın en güzel plajları arasında bulunmaktadır. Demircili Plajı İzmir’e 75 dakikalık mesafede yer aldığı için özellikle hafta sonlarında İzmirlilerin akınına uğramaktadır. Demircili Plajı içerisinde halk plajı bulunmakta olduğundan sandalye ve şemsiyesini yanında götürmek isteyen tatilciler için son derece uygun bir plajdır. Halk plajının yanı sıra Demircili Plajı içerisinde yer alan tesisler ziyaretçilere şezlong ve şemsiye hizmeti sunmaktadır. Demircili Plajı özellikle kamp yapmak isteyenler tarafından da oldukça tercih edilmektedir. Plaj içerisinde karavan ve çadır için ayrılmış bölümler bulunmaktadır. Su sıcaklığının Urla’nın diğer plajlarına göre daha soğuk olması, Demircili Plajı’nı soğuk deniz sevenlerin favori plajlarından biri yapmaktadır. Muhteşem doğası ile Demircili Plajı Urla’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken harika plajlardan biridir. 

Yassıca Ada Plajı

Yassıca Ada Plajı Urla tatilcilerinin favori plajları arasında bulunmaktadır. Plajın denizi oldukça sığ ve kumluk bir yapıdan oluşmaktadır. Yemyeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Yassıca Ada Plajı Urla ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken plajlardandır. Yassıca Ada Plajı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen tesis bulunmaktadır. Tesise girişler ücretlidir. Ziyaretçiler istedikleri takdirde tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Tesisin son derece zengin yiyecek içecek seçenekleri bulunmaktadır. Yassıca Ada’ya günlük tekne turları ile ulaşılabilmektedir. 

Melengeç Plajı

Melengeç Plajı Urla’ya bağlı Demircili Köyü sınırlarında yer almaktadır. Aile tarafından işletilen Melengeç Plajı’nda işletmeye girişlerde araç başına ücret alınmaktadır. Melengeç Plajı’nda hem kumluk alan hem de çimlik alan bulunmaktadır. Melengeç Plajı ziyaretçileri ister kumluk alanda ister çim alanda güneşin keyfini çıkarabilmektedirler. Deniz suyu sıcaklığının soğuk olması nedeni ile soğuk deniz seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Melengeç Plajı içerisinde duş ve tuvalet gibi hizmetler de bulunmaktadır. Hafta sonlarında çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler nedeniyle oldukça kalabalık olan plaj, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. 

Özbek Akkum Plajı

Urla’nın en favori plajları arasında bulunan Özbek Akkum Plajı özellikle soğuk deniz sevenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Akkum Plajı içerisinde kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Kişiler istedikleri takdirde plaj içerisinde bulunan tesislerin önünden denize girebilmekte ve tesislerin sunduğu şezlong ve şemsiye kiralama hizmetlerinden faydalanabilmektedirler. Özbek Akkum Plajı, bol oksijeni ve masmavi denizi ile Urla ziyaretçilerinin mutlaka uğramaları gereken plajlar arasındadır. 

Gülbahçe Plajı

Urla’nın en güzel plajlarından biri olan Gülbahçe Plajı tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Temiz hava, huzur ve sakinlik arayanların vazgeçilmez adresi olan Gülbahçe Plajı kumluk yapıdadır. Tertemiz ve berrak olması nedeni ile suyun dibi rahatlıkla görülebilmektedir. Oldukça sığ bir deniz olduğu için çocuklu ailelerin tercihidir. Urla ziyaretçilerinin mutlaka uğramaları gereken plajlardan biridir. Gülbahçe Plajı’na özel araç ile Urla’dan Karaburun yönüne doğru gidilerek ulaşılabilmektedir. 

Zeytineli Plajı

Urla’nın keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Zeytineli Plajı Urla’nın güneyinde Çeşme yolu üzerinde bulunmaktadır. Yeşil ve mavinin kucaklaştığı, sessiz ve sakin bir plajdır. Zeytineli Plajı içerisinde herhangi bir tesis ve market bulunmamaktadır. Bu nedenle Zeytineli ziyaretçileri yiyecek ve içeceklerini yanlarında götürmektedirler. Köy içerisinde sahile yakın konumda bulunan marketten yiyecek ve içecek tedarik edilebilmektedir. Oldukça sakin bir denize sahip olan Zeytineli Plajı tüplü dalış için de sıklıkla tercih edilmektedir. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye hizmeti veren bir tesis bulunmamaktadır. Zeytineli ziyaretçileri yanlarında sandalye ve şemsiyelerini getirebilmektedirler. Çadır kurmak isteyen kampçıların favori plajlarından biri olan Zeytineli plajı Urla’ya gelindiğinde görülmesi gereken güzellikler arasında bulunmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü