Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın en sevilen bölgelerinden biri olan Sedir Adası, bir diğer ismiyle Kleopatra adası olarak da bilinmekte. İsmini altın renkli kumlara sahip sahilinden alan bu adada, yüzyıllar önce Kleopatra’nın yüzdüğüne inanılıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte hem birbirinden farklı tarihi mekanları görebileceğiniz, hem de harika bir tatil geçirebileceğiniz Sedir Adası’nda gezip görebileceğiniz yerleri, nasıl gidileceğini ve diğer detayları sizin için derledik. İşte Muğla Sedir Adası gezilecek yerler… Gelin, inceleyelim.

Sedir Adasına Nasıl Gidilir?

Aracıyla Gitmek İsteyenler;

Kendi aracınız veya kiralık bir araç vasıtasıyla Marmaris’ten Kleopatra Adası’na ulaşmak istiyorsanız, ilk olarak Çamlık İskelesi‘ne varmanız gerekmekte. Çamlık İskelesi’nden Sedir (Kleopatra) Adası’na sürekli olarak tekne seferleri yapılmakta. Çamlık iskelesine gitmek için ilk olarak Çamlı Köyü’ne varmalısınız. Marmaris - Muğla yolunun 12. km’sinde göreceğiniz “Çamlı” tabelasından sonra saparak, 6 km daha yol alıp Çamlık İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.

Günübirlik Tekne Turları ile;

Sedir (Kleopatra) Adası’na Marmaris’ten kalkan günübirlik turları vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Deniz yolu ve tekne turları ile çevre koylarda bulunan onlarca güzelliği yakından keşfedebilir, isterseniz ise kısa bir yüzme molası vererek serin suların keyfini çıkarabilirsiniz.

Sedir Adası Gezilecek Yerler

1) Çamlı Köyü

Oksijen dolu atmosferi ve berrak suyuyla meşhur Çamlı Köyü, Çamlık İskelesi’ne 3 kilometre mesafede bulunuyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu yeme-içme mekanları ve sadece deniz yolu vasıtası ile ulaşabileceğiniz etkileyici koyların da bulunduğu bu köy, birbirinden etkileyici doğa manzaralarını fotoğraflamak için de uygun bir seçenek oluşturuyor.

2) Boncuk Koyu

Çamlı Köyü’nden 9 km uzaklıkta bulunan Boncuk Koyu, özellikle temiz ve berrak sahili ile ünlenmiş bir koy olarak tanınıyor. Tatilseverlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılaması için tesislerin de yer aldığı koyda, Karaburun ve Boncuk Koyu bölgeleri arasında kalan kısım boncuk köpekbalıklarının izleme ve üreme bölgesi olarak bilinmekte. Mayıs ve Haziran aylarında dalış turları gibi aktivitelerin de yapıldığı koyda, etkileyici panoramik fotoğraflar çekilebilir, tatilinizden geriye güzel anılar bırakabilirsiniz.

3) Kedrai Antik Kenti

Sedir Adası’nda bulunan bu antik kent, diğer adıyla “Kleopatra Plajı” olarak da bilinmektedir. Milattan önce 6. yüzyıldan beri varlığını sürdüren bu antik kent, zeytin ve sedir ağaçlarıyla kaplı huzur dolu bir atmosfere sahiptir. Adanın ismi yüzyıllar önce Latince’de “sedir ağacı” anlamına gelen “cedrae” şeklinde bilinmekteydi. Yaşadığımız yüzyılda sedir ağacının gittikçe azalmasının sebebi ise insanlık ve halklar tarafından onlarca yıl çok fazla kullanılmış olması.

Kedrai Antik Kenti’ne ilk yerleşen topluluk olan Dor’lar dışında, burada Persler, Grekler, Romalılar, Bizanslılar ve Helenler de yüzyıllarca yaşamıştır. Ayrıca Helenistik dönem ve bu dönemden öncesine ait hala günümüzde mevcut olan en önemli tarihi kalıntılardan biri buradaki surlardır. Karia’nın baş tanrısı olan Apollon için inşa edilmiş bir tapınak alanı da bulunmaktadır. Fakat bu tapınaktan geriye yalnızca temel kısımları kalmıştır.

4) Kleopatra Plajı

Kuzey batı taraflarında ufak bir plaj ve koyun yer aldığı Kleopatra Plajı, altın renkli kumlara sahip sahili ve tertemiz suları ile meşhurdur. Anlatılan efsanelere göre Antonius ve Kleopatra bu sahilde yüzmüşler, sahildeki kumlar ise Kuzey Afrika’dan onlar için getirilmiştir.

Hem denize girilecek en temiz kıyılardan biri olan hem de mavi bayraklı sayılı plajlardan biri olan Kleopatra’da, yeme-içme ve diğer ihtiyaçlarınız için şık restoranlar ve çeşitli kafeler de bulabilirsiniz. İncecik kumunda doyasıya yürüyüp koşabileceğiniz plajda, şemsiye ve şezlong gibi detaylar da yer almakta.

Sedir Adası Giriş Ücreti

Sedir (Kleopatra) Adası’na ve Kleopatra Plajı’na kişi başı 30 TL gibi bir ücret karşılığında girebilmeniz mümkün. Müze Kart sahipleri ise adayı ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor. Şezlongların ücretsiz olduğu plajda, şemsiyeler için 20 TL gibi bir ücret ediyorsunuz. Yer bulunmadığında ise 20 TL karşılığında minder kiralayabilmeniz mümkün.

Sedir Adası Ziyaret Saatleri

Yaz sezonunda 08:30 – 19:00 arasında ziyaret edebileceğiniz Sedir Adası, kış sezonunda 08:30 – 17:30 vakitleri arasında tatilseverlerin ziyaretine açık bulunmakta. 

Siz de Sedir Adası ve Kleopatra Plajı'nı yakından görmek ve diğer tüm tarihi mekanları yerinde keşfetmek istiyorsanız Hellovillam'ın Muğla Kiralık Villalar sayfasından pek çok farklı seçenekte villayı inceleyebilir ve dilediğiniz villa için rezervasyon yapabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz.😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü