Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege Bölgesi’nin en güzel ilçelerinden biri olan Urla, İzmir iline bağlıdır. İzmir şehir merkezine yaklaşık 40 kilometredir. Urla doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir ilçe olduğu için her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. İzmir’e oldukça yakın olması sebebi ile özellikle yaz aylarında İzmirliler tarafından rağbet görmektedir.

Urla ziyaretçileri Gülbahçe Ilıcası’nın ve Malgaca İçmeleri’nin şifalı sularından faydalanabilmekte, Demircili Koyu’nun tertemiz ve berrak sularında serinleyebilmekte ve Güvendik Tepesi’nde harika bir gün batımı manzarası izleyebilmektedirler. Urla ziyaretçileri aynı zamanda günümüzden 5000 yıl öncesine dayanan tarihi ile Karantina Adası’nı görme imkanı bulabilmektedirler. Özbek Köyü’nün tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı elde edilebilmekte ve Ege’ye özgü harika lezzetleri deneyebilmektedirler. 

Gülbahçe Ilıcası

Urla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Gülbahçe Ilıcası, Gülbahçe Köyü sınırları içerisinde bulunmakta ve ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ege Denizi ile Gülbahçe Körfezi arasında yer alan ılıca, tarihte Roma Hamamı olarak kullanılmıştır. Gülbahçe Ilıcası’nın Helenistik döneme kadar uzanan bir tarihsel geçmişinin olduğu düşünülmektedir. Urla’nın mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerinden biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Gülbahçe Ilıcası’nın yakınlarında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Gülbahçe Ilıcası’nın suyunun sıcaklığı 17 derecedir. Özellikle şifalanmak isteyen kişiler çeşitli cilt hastalıkları ve romatizmal rahatsızlıkları için Gülbahçe Ilıcası’nı tercih etmektedirler. Gülbahçe Ilıcası’nın çevresinde 5000 yıllık höyük ile Helenistik döneme ait olduğu düşünülen tarihi kalıntılar yer almaktadır. Bu nedenle tarih bilimcilere göre Gülbahçe Ilıcası çok eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Tarihi dokusu nedeni ile “Kleopatra Hamamı” olarak da bilinen Gülbahçe Ilıcası Urla ziyaretçilerinin mutlaka uğradıkları doğal güzelliklerden biridir. 

Adres: Gülbahçe, 12073. Sk. 32-13, 35430 Urla/İzmir

Demircili Koyu

İzmir ilinin Urla ilçesine bağlı bir mahalle olan Demircili’de bulunan Demircili Koyu Urla ziyaretçilerinin favori plajlarından biridir. İlçe merkezine 15 kilometre, İzmir’e ise 60 kilometre uzaklıkta yer alan Demircili Koyu Urla’nın en güzel doğal güzelliklerinden biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. İzmir’in en temiz koylarından biri olan Demircili Koyu aynı zamanda kamp yapmak isteyenlerin de rahatlıkla tercih edebilecekleri bir kamp alanıdır. Urla’nın hareketli hayatından kopup, daha sakin ve huzurlu vakitler geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği Demircili Koyunun içerisinde ziyaretçilere yiyecek ve içecek hizmeti vermekte olan bir adet de kafe yer almaktadır. Kafe içerisinde ziyaretçiler keyifli bir kahvaltı ile güne başlayabilmekte, öğle ve akşam yemekleri için çeşitli lezzetleri deneyebilmektedirler. Demircili Koyu içerisinde soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanı da bulunmaktadır. Koy içerisinde bulunan tesisten şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Demircili Koyu’na girişler ücretsizdir. Demircili Koyu genellikle bol rüzgar aldığı için sörf yapılabilmektedir. Ayrıca nisan ayından kasım ayına kadar dalış dersleri de alınabilmektedir. Urla ilçe merkezinden özel araçla kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler ise Urla merkezinden hareket eden otobüsler ve taksiler ile Demircili Koyuna gidebilmektedirler. Akvaryumu andıran masmavi ve berrak sularında yüzmek isteyen ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettikleri Demircili Koyu, Urla’nın vazgeçilmezleri arasındadır. 

Adres: Demircili Plajı, Yağcılar, 35430 Urla/İzmir

Güvendik Tepesi

Urla’nın doğal güzellikleri ile ünlü beldesi Çeşmealtı’nda bulunan Güvendik Tepesi harika bir manzaraya sahiptir. İzmir Körfezi’nin bütün güzelliğinin izlenebildiği Güvendik Tepesi, ziyaretçilerine harika bir gün batımı manzarası seyretme imkanı vermektedir. Güvendik Tepesi içerisinde yer alan tahta masalarda ziyaretçiler tarafından piknik yapılabilmektedir. Piknik alanlarının bulunması sebebi ile özellikle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca tepede yer alan restoranda birçok yiyecek ve içecek alternatifi bulunmaktadır. Güvendik Tepesi içerisinde bulunan restoranda doğanın içinde harika bir serpme kahvaltı ile güne başlanabilmektedir. Güvendik Tepesi aynı zamanda Urla’nın tarihi güzellikleri arasında bulunan Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi’ne yakın olması sebebi ile de tercih edilmektedir. Güvendik Tepesi Urla ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

Adres: Güvendik, Güvendik Cd. No:32, 35430 Urla/İzmir

Karantina Adası

Karantina Adası Urla ilçesine bağlı bir adadır. Karantina Adası Osmanlı Dönemi’nde tüm dünyaya yayılan salgın hastalıkların önüne geçilebilmesi amacı ile kurulmuştur. Karantina Adası dünyada üç adet bulunan tescilli karantina adalarından biridir. Karantina Adası içinde yer alan Karantina binaları Fransızlar tarafından inşa edilmiştir. 1800’lü yıllarda ada içerisine tıp merkezi yapılmıştır. Ancak Karantina Adası’nın tarihi 5000 yıl kadar önceye dayanmaktadır. Antik Klazomenai Kenti’ne ev sahipliği yapan ada, Osmanlı İmparatorluğu döneminde çok farklı çeşitte tıbbi aletler ile donatılmıştır. Salgınlar için güvenli bir sığınak durumunda olan Karantina Adası, 1950’li yıllara kadar kolera ve veba gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele eden bir tıp merkezi olarak varlığını devam ettirmiştir. 1980’li yıllarda ise karantina binası Urla Devlet Hastanesi’ne devredilmiştir. Karantina Adası içinde yer alan Karantina binası günümüzde yerli ve yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Karantina binası içerisinde 150 yıllık tıbbi cihazlar sergilenmektedir. 

Adres: Atatürk Mahallesi 35430 Urla/İzmir

Malgaca İçmeleri

Urla’nın en popüler doğal güzelliklerinden biri de Malgaca İçmeleri, Urla’ya 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İzmir-Çeşme yolu üzerinde bulunan Malgaca İçmeleri çok eski zamanlardan bu yana bilinmektedir. Malgaca İçmeleri’nin içme suyu birçok yerli ve yabancı turist için şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Karaciğer, bağırsak ve mide problemlerine iyi geldiği bilinen Malgaca İçmeleri’nin suyunun sıcaklığı 22 derece civarındadır. Suyu sodyum klorürlü maden suları sınıfında bulunmaktadır. Tuz oranı oldukça fazladır. Özellikle yaz aylarında çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan Malgaca İçmeleri’nin yakınında otel ve pansiyon imkanları da bulunmaktadır. 

Özbek Köyü

Urla’nın görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biri de Özbek Köyü’dür. Rivayete göre Oğuz boylarından Çakabey’in kurduğuna inanılmaktadır. Çakabey ve beyliği veba salgınından dolayı bulundukları yerden Özbek Köyü’ne gelmişler ve Çakabey köyün keşfi için bir komutanını görevlendirmiştir. Komutanın isminin “Uzbek” olması nedeni ile Uzbek ismi zaman içerisinde değişerek Özbek Köyü olarak adlandırılmıştır. Özbek Köyü’ne dair bilgilerin rivayet olmasının sebebi ise 1950 yılında Urla arşivinde yer alan belgelerin yanmasıdır. Ancak eski yıllarda yaşayanların anlattıklarından bu bilgilere erişilmektedir. 

Uzun yıllar boyunca Türkler ve Rumlar Özbek Köyü’nde birlikte yaşamışlardır. Köy içerisinden geçen derenin bir kenarı Rumlara bir kenarı ise Türklere ait yerleşim yerleri olmuştur. Özbek Köyü’ne gelen ziyaretçiler eski dönemlere ait hamam, çamaşırlık ve taş köprü gibi kalıntıları görme imkanı bulabilmektedirler. Özbek Köyü’ne yakın konumda yer alan denize girilecek plajlar da bulunmaktadır. Eğriliman ve Akkum berrak ve tertemiz bir denize sahip olması ile ünlü plajlardır. Özbek Köyü’nün günbatımı manzarasına karşı Ege’ye özgü yemeklerin denenebileceği çok kaliteli restoranlar da bulunmaktadır. Özbek Köyü Urla’ya 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Özel araç ile Özbek Köyü’ne ulaşılabileceği gibi, özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler Urla merkezinden hareket eden dolmuşlar ile Özbek Köyü’ne ulaşabilmektedirler. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü