Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege Bölgesi’nin en güzel ilçelerinden biri olan Urla, İzmir’e bağlıdır. Urla’nın doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun ve Ege Denizi, kuzeyinde İzmir Körfezi ve güneyinde ise Ege Denizi yer almaktadır. İzmir şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Urla hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Urla ziyaretçileri “Urla neyi ile meşhur?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler.

Urla’da meşhur olan şeyler; Çeşmealtı’nın berrak denizinde yüzmek, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’ni ziyaret etmek, Urla Sanat Sokağı’nda çeşitli etkinliklere katılmak, Urla restoranlarında ve kahvaltı mekanlarında değişik lezzetleri denemek, Karantina Adası’nı ziyaret etmek ve Urla’nın tertemiz plaj ve koylarında yüzmektir. “Urla’nın neyi meşhur?” sorusuna yanıt arayan ziyaretçiler tatil yeri olarak Urla’yı seçmekte ve hem doğal hem de tarihi güzellikleri yakından görme imkanı elde etmektedirler. 

Çeşmealtı

Urla ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta yer alan Çeşmealtı, Urla ziyaretçilerinin favori yerleri arasında bulunmaktadır. Çeşmealtının tertemiz ve berrak denizi özellikle sakinlik ve huzur arayanların vazgeçilmez adreslerindendir. Ege’nin en eski limanlarından biri olan Çeşmealtı’nda bulunan limanda yürüyüş yapılabilmektedir. Ayrıca Çeşmealtı’ndan 12 Adalar’a günübirlik giden tekne terlarına katılmak mümkündür. Urla ziyaretçileri, Çeşmaltı’nda gündüz vakitlerinde denize girmekte ve akşam vakitlerinde ise hareketli gece hayatına katılmaktadır. Sahil kısmında çok sayıda restoran ve kafe bulunmakta, bu restoran ve kafelerde Urla’ya at çeşitli lezzetler denenebilmektedir. Bölge içerisinde çok sayıda pansiyon ve butik oteller de yer almaktadır. Muhteşem bir gün batımı manzarasına sahip olan Çeşmealtı’na gelindiğinde, çeşitli hediyelik ürünlerin satışının yapıldığı Çeşmealtı Pazarı’na da uğramak mümkündür. 

Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi

Urla’nın en meşhur yerlerinden biri olan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi, Urla ilçe merkezinde yer almaktadır. Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan Necati Cumalı’nın doğduğu ve yaşadığı ev, “Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi” adı ile müzeye dönüştürülmüştür. Halkın ziyaretine açılan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi iki kattan oluşmaktadır. Geçmişten günümüze uzanan tarihsel sürecinde çeşitli zararlar gören bina Urla Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Restorasyonunun aslına uygun yapıldığı binanın giriş katındaki bir oda ilçe kütüphanesi olarak kullanılmaktadır. Kütüphane içerisinde Necati Cumalı’ya ait eserlerin de bulunduğu yapılar yer almaktadır. Bu bölümden Urla ziyaretçileri ödünç kitap alabilmektedir. Urla ziyaretçilerinin favori yerleri arasında bulunan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde Necati Cumalı’ya ait yazıları, fotoğrafları ve kişisel eşyaları da yakından görebilme imkanı bulunabilmektedir. 

Urla Sanat Sokağı

Urla’nın meşhur yerlerinden biri olarak kabul edilen Urla Sanat Sokağı, alışveriş yapmak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. Asıl adının Zafer Caddesi olduğu Sanat Sokağı, 2010 yılında birkaç sanatsever ve sanatçının cadde üzerinde atölyeler kurmaları ve çeşitli etkinlikler düzenlemeleri ile “Urla Sanat Sokağı” olarak anılmaya başlamıştır. 19. yüzyıldan kalan taş binaların bulunduğu Sanat Sokağı’nda hediyelik eşya satışı yapan tezgah ve dükkanlar yer almaktadır. Hafta sonlarında çeşitli konserlerin ve etkinliklerin de düzenlendiği Sanat Sokağı’nda sanatçılar tarafından resim, heykel, seramik, ahşap boyama, keman, piyano ve gitar gibi sanat dallarında kurslar da verilmektedir. Urla ziyaretçileri, Urla’nın tarih ve sanat dolu sokağını ziyaret edebilmekte ve tarihi taş evlerden oluşan pastanelerde Urla’ya ait çeşitli lezzetleri deneme imkanı bulabilmektedirler. 

Urla Restoranları

Urla’nın bol oksijenli doğası içinde son derece köklü tarihi ile Ege mutfağının birçok farklı lezzeti denenebilmektedir. Urla’da hem yerli hem de yabancı turistlerin tercih ettiği birçok farklı restoran bulunmaktadır. Bu restoranlarda Ege Bölgesi’nde yetişen çeşitli otlar ile hazırlanan yemekler denenebilmektedir. Urla restoranlarında Urla’ya özgü olan kınalı bamya, patlıcan turşusu, kekik turşusu, damat helvası, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı enginar, ekmek dolması, Girit mezesi ve çeşitli deniz mahsülleri tadılabilmektedir. İskele’de bulunan rakı balık restoranlarında taze balık çeşitleri ve çeşitli mezeler de tadılabilmektedir. 

Urla’da Alışveriş

Urla’ya gelen hem yerli hem de yabancı turistler için favori yerler arasında bulunan Tarihi Arasta Çarşısı ile Malgaca Pazarı’nda birbirinden güzel yöresel ürünler bulunabilmektedir. Sanata ve antikaya meraklı ziyaretçiler tarafından Urla Sanat Sokağı’na kurulan semt pazarı da oldukça rağbet görmektedir. Ayrıca Urla ziyaretçileri Urla Sanat Sokağı’nda yer alan dükkanlar ve tezgahlardan seramik ürünler, tablolar, heykeller ve cam ürünler satın alabilmektedirler. Eski dönemlerin alışveriş merkezi olarak kabul edilen Tarihi Arasta Çarşısı, Malgaca Pazarı ve Urla Sanat Sokağı, Urla ziyaretçilerinin mutlaka ziyaret etmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Urla Plajları ve Koyları

Urla, tarihi güzellikleri kadar doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Alaçatı ve Çeşme’ye göre çok daha sakin bir ortama sahip olan Urla plajları son derece temiz ve berraktır. Muhteşem doğa manzaralarına ve Mavi Bayrak Ödülü’ne sahip plaj ve koyları ile Urla, mutlaka ziyaret edilmesi gereken tatil yerlerinden biridir. Urla’ya yakın mesafede bulunan Demircili Koyu, Altınköy Plajı, Kum Deniz Plajı, Yassıca Adası, Kalabak Sahili, Çeşmealtı sahili gibi yerlerde rahatlıkla denize girilebilmektedir. 

Karantina Adası’nı Ziyaret Etmek

Urla’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Karantina Adası, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde yapılmıştır. Dünya üzerinde üç adet örneği bulunan Karantina Adası, eski zamanlarda bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleme amacı ile kurulmuştur. Karantina Adası içerisinde bulunan karantina binaları ise Fransızlar tarafından inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti’nin ilk karantina bölgesi olarak kullanılan ada günümüzde de oldukça rağbet görmektedir. Ada içerisinde harika bir manzaraya sahip olan Urla Kemik Hastalıkları Hastanesi de bulunmaktadır. Eski dönemlere ait tıbbi aletlerin de ziyaretçilere sergilendiği Karantina Adası’na tekne turları ile geziler düzenlenmektedir. 

Urla Gece Hayatı

Ege Bölgesi’nin en güzel ilçelerinden biri olan Urla, gece hayatı açısından oldukça canlı ve hareketli bir yerdir. Urla gece hayatında misafirlere hem alkollü hem de alkolsüz çeşitli içecek seçenekleri sunulmaktadır. Urla gece hayatının popüler mekanlarında canlı müzik etkinlikleri ve dj performansları bulunmaktadır. Urla mekanları belirli günlerde düzenledikleri parti konseptleri ile misafirlerini doyasıya eğlendirmeyi amaçlamaktadır. Urla’nın gece hayatı ile meşhur mekanları arasında Old Sailors, İki Yaka Yorgo Seferis, Loops!, Nott.Urla, The HARP Irish Pub, Avlu Urla & Bistro ve Urla-iskele Berlin’s bulunmaktadır. 

Urla Kahvaltı Mekanları

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Urla’da doğanın içinde, keyifli bir kahvaltı keyfi ile güne başlamak isteyen ziyaretçiler için oldukça çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Zaman içerisinde gelişen Urla’da birçok farklı kahvaltı mekanı açılmıştır. Urla kahvaltı mekanlarında açık büfe kahvaltı, serpme kahvaltı ve köy kahvaltısı gibi seçenekler bulunmaktadır. Tamamen doğal ürünlerden oluşan kahvaltı menülerinde ön plana çıkan çeşitler; organik tereyağı, Bergama tulumu, tatlı lor ve böğürtlen reçeli, süzme yoğurt, reçel çeşitleri ve kahvaltılık soslardır. Urla’daki kahvaltı mekanlarında doğanın içinde, bol oksijen eşliğinde çok farklı kahvaltılık ürünler denenebilmektedir. Urla’nın en meşhur kahvaltı yerleri arasında Yörük Aile Evi, Naturla Çiftlik, Fermaki, İnek Obası, Zeytinli Köşk, Köyce, Feronia Kahvaltı Bahçesi ve Denizaltı Cafe & Restaurant bulunmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü