Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İzmir iline bağlı bir ilçe statüsünde olan Urla, Ege Bölgesi’nin en güzel ilçelerinden biridir. Urla hem doğal hem tarihi güzellikleri ile son dönemlerin de popüler tatil yerleri arasındadır. Urla’da muhteşem manzaraya karşı Ege’ye ait yöresel lezzetlerin tadılabileceği çok sayıda restoran bulunmaktadır. Özellikle deniz ürünlerinin favori olduğu restoranlarda çeşitli mezeler de denenebilmektedir.

Hem yerli hem yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen Urla restoranları; Yengeç Restaurant, OD Urla, 1923 Çapa Balık Restaurant, Urla Vino Locale, Beğendik Abi, La Pena, Akın’ın Yeri Balık Restaurant ve Ömre Bedel Yemekler’dir. Urla restoranlarında masmavi denize ve yemyeşil doğaya karşı çok farklı lezzetler tadılabilmekte ve keyifli bir akşam geçirilebilmektedir. 

Yengeç Restaurant

Urla’nın en güzel rakı balık adreslerinden biri olan Yengeç Restaurant iskelede yer almaktadır. Balık çeşitleri ve lezzetli mezeleri ile ön plana çıkan restoran güler yüzlü ve ilgili çalışanları sayesinde Urla’nın en çok tercih edilen restoranlarından biridir. Yengeç Restaurant’ın zengin menüsünde bulunan en sık tercih edilen ürünler ise, asma yaprağında balık, mürekkepli kalamar, cevizli kabak kavurma, acılı patlıcanlı kalamar dolması, ayvalı ısırgan, şevket-i bostanlı levrek ve Girit Ezme olmaktadır. Misafirlere balıkların taze ve günlük olarak servis edildiği restoranda harika bir manzaraya karşı keyifli bir akşam yemeği imkanı sunulmaktadır. Yengeç Restaurant çarşamba günleri dışında haftanın diğer tüm günleri açıktır. Çalışma saatleri 12.00 ile 00.00 arasındadır. 

İletişim: 0530 772 11 52

Adres: İskele, 2121. Sk. No:6 D:1, 35430 Urla/İzmir

OD Urla

Urla’nın en üst düzey restoranlarından biri olan OD Urla, büyük bir zeytin bahçesinde yer almaktadır. Zeytin bahçesinde bir adet de camekan bulunan restoranda misafirler ister bahçede ister açık mutfak çevresindeki barda oturabilmektedirler. Füzyon mutfağının en güzel örneklerini misafirlerine sunan OD Urla’nın favori lezzetleri arasında mesir macunlu dana yanak ile beyaz ve siyah çikolatalı kuskus bulunmaktadır. Çarşamba günleri kapalı olan OD Urla haftanın diğer tüm günleri hizmet vermektedir. Çalışma saatleri ise 13.00 ile 23.00 arasında olan restoranda rezervasyon gerekmektedir. 

İletişim: 0532 696 39 30

Adres: Rüstem, Rüstem Mahallesi 2018/9 Sokak, Süt Pınarı Mevkii, No:28, 35430 Urla/İzmir

1923 Çapa Balık Restaurant

Urla’nın beyaz ve mavi konsepti ile öne çıkan 1923 Çapa Balık Restaurant deniz ürünleri ile ön plana çıkmaktadır. Restoranın en çok beğenilen ürünleri arasında tereyağlı karides tava, deniz börülcesi, çapa lokum ve balık çeşitleri bulunmaktadır. Balık çeşitleri misafirlere günlük ve taze olarak sunulmaktadır. Özellikle meze çeşitliliği ile oldukça ilgi gören 1923 Çapa Balık Restaurant’ın eşsiz manzarası da yerli ve yabancı çok sayıda turistin tercih sebebi olmaktadır. Güler yüzlü ve ilgili çalışanları ile hizmet vermekte olan restoran Urla’da rakı balığın en favori adresleri arasında bulunmaktadır. Çarşamba günleri kapalı olan 1923 Çapa Balık Restaurant, haftanın diğer tüm günleri açıktır. Çalışma saatleri ise 10.00 ile 00.00 arasındadır. 

İletişim: (0532) 757 19 23

Adres: İskele, 2121. Sk. No:6/1, 35430 Urla/İzmir

Urla Vino Locale

Urla’nın en kaliteli restoranlarından biri olan Urla Vino Locale, misafirlerine son derece nezih bir akşam yemeği imkanı sunmaktadır. İç ve dış dizayn olarak oldukça kaliteli ve şık bir restoran olan Urla Vino Locale misafirlerine yerel lezzetli şaraplar eşliğinde odun ateşinde pişen, leziz İtalyan yemekleri sunmaktadır. Restoranın menüsü mevsime bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Son derece güzel bir bahçeye sahip olan restorana 15 yaş altı çocuklar kabul edilmemektedir. Çarşamba günleri kapalı olan Vino Locale haftanın diğer tüm günleri 14.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

İletişim: (0232) 759 00 30

Adres: Kuşçular, 8037. Sk. No:3, 35430 Urla/İzmir

Beğendik Abi

Urla’nın en favori restoranlarından biri olan Beğendik Abi, Ege Bölgesi’ne özgü çok sayıda ürünü misafirlerine sunmaktadır. Önceleri küçük bir köfteci olarak misafirlerine hizmet vermeye başlayan mekan zaman içinde ürün çeşitliliğini arttırmıştır. Urla’nın en güzel lezzetlerinin denenebileceği Beğendik Abi, bir kadın işletmesi olarak varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Gerek temizliği gerekse sebze yemeklerinin lezzeti nedeni ile çok sayıda yerli ve yabancı misafir ağırlayan Beğendik Abi’nin en sevilen lezzetleri arasında enginar dolma, şevketi bostan, Urla güveci ve borani bulunmaktadır. Ayrıca ot ağırlıklı bir Girit yemeği olan cipo hırya Beğendik Abi’ye gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer almaktadır. Balkabağı ile yapılan bir Girit yemeği olan sinkonta da mekanın favori lezzetleri arasında bulunmaktadır. Çarşamba günleri kapalı olan Beğendik Abi, haftanın diğer tüm günleri açıktır. Çalışma saatleri ise 10.00 ile 21.30 arasındadır.

İletişim: (0232) 754 20 71

Adres: Camiatik, Tatar Cami Sk. No:12, 35430 Urla/İzmir

La Pena

Urla’nın en güzel restoranlarından biri olan La Pena misafirlerine Ege ve Akdeniz mutfağına ait ürünler sunmaktadır. Alkollü ve alkolsüz içecek seçeneklerinin yer aldığı menüsünde pizza çeşitleri oldukça ilgi görmektedir. Oldukça güler yüzlü ve ilgili çalışanları ile Urla’nın en sık tercih edilen restoranlarından biri olan La Pena’nın dış dizaynı da oldukça otantik ve hoş bir görüntüye sahiptir. Çarşamba günleri kapalı olan restoran haftanın diğer tüm günleri açıktır. Çalışma saatleri 16.00 ile 23.00 arasındadır.

İletişim: 0536 203 19 21

Adres: Yeni, Erinç Sk. No:13, 35430 Urla/İzmir

Akın’ın Yeri Balık Restaurant

Bir aile işletmesi olan Akın’ın Yeri Balık Restaurant’ta harika bir manzara eşliğinde keyifli bir akşam geçirilebilmektedir. Özbek Köyü’nde yer alan restoran hafta sonlarında İzmirlilerin akınına uğramaktadır. Özellikle deniz mahsülleri ile ön plana çıkan restoranda misafirlerin en sık tercih ettikleri lezzetler kalamar yumurtası ve deniz börülcesi olmaktadır. Akın’ın Yeri Balık Restaurant içerisinde çocukların vakit geçirebileceği bir de oyun parkı bulunmaktadır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. 

İletişim: 0530 281 11 74

Adres: Özbek, Egemenlik, 6077. Sk. No:16, 35430 Urla/İzmir

Ömre Bedel Yemekler

Urla’da Malgaca Pazarı girişinde yer alan Ömre Bedel Yemekler yemek çeşitliliği ile ön plana çıkmaktadır. Özenle hazırlanıp sunulan yemekler ve mekanın iç dizaynı nedeni ile sıklıkla tercih edilen restoranlardan biri olmaktadır. Osmanlı saray mutfağına ait birçok lezzeti misafirleri ile buluşturan restoranın favori yemeği kayısı, üzüm, erik, bal ve badem kullanılarak pişirilen kuzu eti yemeği olan mutancanadır. Kış aylarında kuzu etli ayva yemeği olan sefercelliye ile kuzu etli ayva dolması da restoranın en çok tercih edilen yemekleri arasındadır. Lezzete verilen önem kadar sunuma da önem verilen restoranda kullanılan antika tabaklar göze de hitap etmektedir. İç dizaynı da son derece dikkat çekici güzelliğe sahip olan Ömre Bedel Yemekler’in çalışma saatleri 11.30 ile 22.00 arasındadır. Cuma, cumartesi ve pazar günleri hizmet veren restoranın hizmet verdiği günler mevsime göre değişiklik göstermektedir.

İletişim: (0232) 754 54 50

Adres: Camiatik, Tatar Cami Sk. No:10, 35430 Urla/İzmir

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü