Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Çam ağaçlarının arkasına gizlenmiş bu benzersiz koyun gizli güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız?

Bördübet Koyu, Marmaris

Marmaris sınırları içerisinde yer alan Bördübet Koyu, Hisarönü Mahallesi’nde bulunuyor. Çam ağaçlarının gölgesi arasına gizlenmiş olan bu saklı bir cenneti andıran koyun bir diğer adı ise Amazon Koyu. Marmaris ve çevresindeki en etkileyici bakir koylardan biri olan Bördübet Koyu, 1. derece sit alanı ilan edilerek bölgede koruma altına alınmıştır. Bu sayede doğal güzelliğini koruyabilen Bördübet Koyu da doğanın tadını çıkartmak isteyenler için muhteşem bir gezi rotası olacaktır.

Doğa sporu tutkunları içinde birçok aktivite olanağı bulunan Bördübet Koyu’nda rüzgar sörfü, kano, kayak ve stand-up paddling gibi birçok etkinlik olanağı da bulunmaktadır. Bördübet Koyu ziyaretiniz süresince doğanın güzelliklerine hayran olmakla kalmayacak aynı zamanda bu güzelliklerin içerisinde eğlenceli doğa sporlarını gerçekleştirebilmenin de keyfini çıkartabileceksiniz.

Nasıl Gidilir?

Bördübet Koyu’na gelebilmek için öncelikle Marmaris’e gelmeniz gerekiyor. Marmaris’e birçok ulaşım seçeneğini değerlendirerek rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Marmaris’ geldikten sonra ise Marmaris otobüs terminalinden Değirmenyanı Köyü minibüslerini kullanarak Bördübet Koyu’na gelebilirsiniz.

Bördübet Koyu’nun Adı Nereden Geliyor?

Bir diğer adı Amazon Koyu olsa da en yaygın şekilde bilinen ismi Bördübet Koyu’dur. 1. Dünya Savaşı sırasında bazı İngiliz askerleri burada bir süre sığınarak gizlenmişler. Bu koya sığınan İngiliz gemilerindeki askerlerin buraya Bird The Bed ( Kuş Yatağı ) demesiyle dilimizde Bördübet olarak yer edinen bir isme sahip olmuş.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü