Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ülkemizin milli parklarından ve en ilginç mağaralarından biri olan Altınbeşik Mağarası’na doğru heyecan verici bir yolculuğa davetlisiniz…

Altınbeşik Mağarası - Antalya

Tam 125 metre uzunluğundaki bir göl ile başlayan Altınbeşik Mağarası’nın turizme kazandırılması 1995 yılına dayanıyor. Botlar ile mağaranın içlerine doğru mistik bir yolculuğa çıkabileceğiniz Altınbeşik Mağarası’nın traverten oluşumları sizi oldukça etkileyecektir. Özellikle gölün sonunda yer alan 44 metre yükseklikteki traverten, ihtişamı ile sizi şaşırtabilir. Çünkü bu oluşumun üstüne çıktığınızda mağaranın ikinci katına çıkmış olacaksınız ve orada sizi 130 metre uzunluğunda bir göl daha karşılayacak. Henüz tamamı araştırılmamış ve keşfedilmemiş olan Altınbeşik Mağarası’nın araştırabilmiş kısmı bile 7000 metreyi buluyor.

Mağaraya kanolar ya da botlarla giriş yaptığınız da içerisini aydınlatan spot ışıklarının oluşturduğu etkileyici görüntü de sizde bolca fotoğraf çekme isteği uyandıracaktır. Altınbeşik Mağarası’na gerçekleştireceğiniz bir gezi ile hayatınızın en heyecan verici deneyimlerinden birini yaşayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?

D695 Konya Manavgat Karayolu ile İbradı ilçesinden Ürünlü Köyüne ulaşabilirsiniz. Antalya - Alanya Karayolu Konya Kavşağı üzerinden Ürünlü Köyü’ne mesafe 90 km uzaklıktadır.

Altınbeşik Mağarası ile Bilgiler

Altınbeşik Mağarası, Türkiye’nin en büyük yeraltı gölüdür.Türkiye’nin en büyük yeraltı gölü olan mağarası, Dünya’nın da en büyük 3. yeraltı gölüdür.

Altınbeşik Mağarası’nın 350 metrelik bölümünü kano ya da botlarla gezebilirsiniz Altınbeşik Mağarası’na Ormana Köyü’nden ulaşabilirsiniz.

Ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden biri olarak mağara, dikkat çeken bir turizm rotası olma popülaritesini her geçen yıl daha da arttırmaktadır. Antalya'nın doğal güzelliklerini keşfedebileceğiniz Antalya kiralık villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü