Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Adeta denize açılan bir pencereden bakarmışçasına bu harika yerin atmosferine ortak olmak istemez misiniz? Burası Alanya’da bulunan Delik Deniz..!

Delik Deniz, Alanya

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan Delik Deniz, henüz daha belki de birçok kişinin varlığından dahi haberdar olmadığı muhteşem bir doğa harikası. Denize açılan bir pencereye benzeyen bu yerde eğer olur da gün batımı manzarasını yakalayabilirseniz, buranın eşsiz güzelliğine iki kat daha hayran olacağınıza eminiz.

Delik Deniz’e ulaşmak için dar ve toprak bir yolda bir süre yürümeniz gerekecektir. Bu yürüyüşün ardından denize açılan bir kapıdan sızarak meydana gelmiş masmavi bir suya sahip ve lagüne benzeyen bu yeri gördüğünüzde hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Nasıl Gidilir?

Gazipaşa Anamur Karayolu üzerinden aracınız ile ilerlerken Güney Köy’e girmeden önce yer alan göbekte “ Antiochia Ad Cragum “ tabelasını göreceksiniz. Bu tabeladan sağa döndükten sonra ise 3 km daha asfalt yoldan devam edeceksiniz. Fakat buraya gelirken altı yüksek bir araç tercih etmenizi öneririz. Asfalt yoldan sonra oldukça zorlu zeminler ile karşılaşabilirsiniz.

Delik Denize’in Tarihi Hakkında Kısa Bilgiler

Delik Deniz’in bir diğer adı aslında Güney Kalesi’dir ve burası aynı zamanda antik bir kent olma özelliğini taşımaktadır. Burada hala birçok antik yapının kalıntılarını görebileceksiniz. Hatta 2015 yılında gerçekleşen bir kazıda Medusa Kafası dahi bulunmuştur. Bu antik bölgeye Aniochia Ad Cragum denilmekteedir ve adını da Kommegene Kralı IV. Antiochos’tan almıştır.

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü