Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yıl içinde dinlenmek için harika bir tatil planı yapabileceğiniz aralıklardan biri de bayram tatilidir. Bu Kurban Bayramı’nda gezilecek yerleri tespit ettikten sonra, küçük bir valiz hazırlayarak dinleneceğiniz huzurlu günlere doğru yola çıkabilirsiniz. Biz de sizler için kurban bayramında gezebileceğiniz rotaların listesini çıkardık...

Bayram tatilinizi elbette en verimli ve keyifli bir şekilde geçirmek istersiniz. Bunun için tatil planlaması önemli. Bayramda ne tür bir tatil istediğinizi kafanızda belirlemek bu planın ilk aşaması olmalı. Yurt içinde huzurlu bir tatil köşesi mi arıyorsunuz? Ya da Yurt dışında daha kültürel, yeni yerler keşfedebileceğiniz bir tatil planı mı var aklınızda? Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler arasında bulunan en gözde yurt içi tatil bölgelerine göz atabilirsiniz.

Muğla / Datça

Masmavi denizi, bozulmayan yeşil doğal alanları ile Datça; Muğla’nın en sakin, sessiz ve sevilen tatil bölgeleri arasında bulunuyor. Tatiliniz boyunca enerjinizi yenileyecek, huzurlu bir şekilde dinlenmenizi sağlayacak olan Datça, Ege’nin temiz havasını da soluma fırsatı sunuyor. Yurt içinde, bütçenizi aşmadan, keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Datça sizi bekliyor.

Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler arasında bulunan Datça’da Antik Kent Knidos’u gezerek, milattan önce 14. yüzyıla doğru bir tarihi yolculuğa çıkabilir; ülkemizin en güzel plajları arasında bulunan Hayıtbükü, Kızılbük, Ovabükü ve Palamutbükü keşfedebilir veya Datça Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinliklere katılabilirsiniz. Ayrıca bağ bozumu ve şarap tadım etkinliklerine göz atabilir ve Datça’nın ünlü ev yapımı reçellerini tadabilirsiniz.

Antalya / Kaş – Kalkan

Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler arasında Akdeniz’in en gözde bölgelerinden biri de bulunuyor. Tatilinizde gizli koyları keşfetmek, tertemiz kumsallarda güneşlenmek, mavi bayraklı plajların sularında yüzmek istiyorsanız tatil adresiniz Kaş, Kalkan olmalı!

Kaş, Kalkan’da geçireceğiniz tatilinizde eğlenceli sosyal hayatın tadını çıkarabilir, medeniyetlere ev sahipliği yapan antik kentleri ziyaret edebilir, kolay ulaşım sayesinde diğer beldelere giderek Akdeniz’in en keyifli bölgelerinin eşsiz manzaralarına tanık olabilirsiniz. Özellikle de İslamlar Köyü ve Dirgenler Köyü, bayram tatilinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Kaş – Kalkan tatilinizde, Saklıkent Kanyonu’nda kanyon safari turuna katılabilir, Gömbe Yaylası’na çıkarak eşsiz bir manzara eşliğinde serinleyebilir, Kekova’da tekne turu ile Akdeniz’in güzelliğine daha da yakında şahit olabilir veya Kaş ve Kalkan’ın birbirinden güzel plajlarını ziyaret edebilirsiniz. Kalkan'daki özel havuzlu tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz.

Çanakkale / Bozcaada

Türkiye’nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada’da mavi ve yeşilin her tonuna şahit olarak geçireceğiniz bir bayram tatili planına ne dersiniz? Eski ve dar sokaklarında, Rum – Türk kültürünün sentezi ile yaşayan bölge görülmeye değer yerler ile dolu.

Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler arasında bulunan Bozcaada’da Meryem Ana Kilisesi, Bozcaada Müzesi, Rüzgâr gülleri, Ayazma Manastırı, şarap bağları ve Bozcaada Kalesi; görmeden tatilinizi sonlandırmamanız gereken yerler arasında bulunuyor.

Bozcaada’da geçireceğiniz tatilinizde; Rum ve Türk kültürünün kaynaştığı yerel lezzetleri keşfedebilir, birbirinden lezzetli ev yapımı reçelleri deneyebilir, nostalji taşıyan sokaklarında yürüyüş yapabilir veya bisiklet ile dolaşabilirsiniz.

İzmir / Çeşme

Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler arasında bulunan en gözde tatil bölgelerinden biri de kuşkusuz İzmir – Çeşme bölgesi. Her yıl sadece yerli değil binlerce yabancı turistin de kalbini çalan bölgede hem birbirinden güzel plajların tadını çıkarabilir hem de tarihi yerleri görerek alternatif bir tatil planı hazırlayabilirsiniz.

Tatiliniz boyunca size birçok aktivite imkânı sunan Çeşme’de sörf yapma şansı da yakalayabilirsiniz. Ayrıca dahil olabileceğiniz birçok tekne turu ile masmavi Ege Denizi’nin gizli koylarını keşfedebilirsiniz. Eğer çok daha sessiz bir yerde vakit geçirmek isterseniz de Çeşme’den kolaylıkla Dalyan’a geçebilirsiniz. İzmir kiralık villalarını hemen inceleyebilir, istediğiniz villa için rezervasyon talebi gönderebilirsiniz. 


Bayram tatilinizde masalsı Alaçatı evlerini ziyaret edebilir, dar ve sevimli sokaklarda huzurun tadını çıkarabilir; en güzel antik kentler arasında bulunan Erythral Antik Kenti’nde tarihi bir yolculuğa çıkabilir veya bölgenin en lezzetli yöresel lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Mersin / Tarsus – Anamur

Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler listemizde bir Akdeniz şehri daha bulunuyor. Bütçenizi zorlamadan hem güneş, deniz ve kum üçlüsünün tadını çıkarmak hem de ruhunuzun ve bedeninizin dinlenmesini istiyorsanız bir Mersin tatili planlayabilirsiniz.

Mersin tatilinize Tarsus ile başlayabilir, Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir rolü olan Aziz Pavlus’un doğduğu bu bölgenin keşfine çıkabilir, ünlü Tarsus şelalesini ziyaret edebilirsiniz. Ardından Akdeniz’in masalsı güzelliğine şahit olmaya devam etmek için Anamur’a doğru yola çıkabilirsiniz.  Anamur’da Dragon Çayı’na giderek Anamur gezinize başlayabilirsiniz.


Mersin’de geçireceğiniz bayram tatilinizde Kırkkaşık Bedesteni’ye uğrayabilir, Tarsus Ulu Camii’ni ziyaret edebilir, Anamur Müzesi ve Anemurium Antik Kenti’ni keşfedebilir veya Mersin’in palize, karsambaç, yoğurtlu patetes, samsıra, bişi ve cevizli baklava gibi yöresel lezzetlerini deneyebilirsiniz. Ayrıca Mersin’den kolaylıkla ve kısa bir sürede Adana’ya geçerek kısa bir Adana turuna da dahil olabilirsiniz.

Bu Kurban Bayramı’nda gezilecek yerler listenizi hazırlarken yukarıdaki bölgelerin yanı sıra ülkemizin görülmeye değer yerleri arasında bulunan Hatay – Antakya, Gaziantep, Safranbolu, Edirne ve Kuşadası gibi eşsiz tatil bölgelerine de göz atarak hayalini kurduğunuz tatile planlı bir şekilde çıkabilirsiniz.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü