Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı bir mahalle olan Akyaka, Ege Bölgesi’nin en güzel tatil yerlerinden biridir. Hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Akyaka gezilecek yerler açısından son derece zengindir. Tertemiz ve berrak plaj ve koyları ile ön plana çıkan Akyaka’da yemyeşil doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirilebilmektedir. Muğla Akyaka gezilecek yerler açısından hem yerli hem de yabancı turistlerin rağbet gösterdikleri bir tatil beldesidir.

Akyaka’da gezilecek yerler; Sakartepe Seyir Terası, Gökova Aşıklar Yolu, Nail Çakırhan Müzesi, Sedir Adası - Kleopatra Plajı, Akyaka Orman Kampı, Idyma Antik Kenti, Akçapınar Köyü ve Akbük Koyu’dur. Yemyeşil doğayla çevrelenen yaz ve kış mevsiminde 8 dereceyi geçmeyen su sıcaklığı ile Azmak Nehri de Akyaka’da görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Sakartepe Seyir Terası

900 metre yükseklikte bulunan Gökova Körfezi’nin harika manzarasının izlenebildiği Sakartepe Seyir Terası, Akyaka tatilcilerinin vazgeçilmez yerleri arasında bulunmaktadır. Tepede bulunan kafede Akyaka’ya özgü birçok lezzet denenebilmektedir. Muhteşem manzarası ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Sakartepe Seyir Terası’na ulaşım Muğla - Marmaris yolu üzerinden Sakar Geçidi’ne ulaşılarak yapılabilmektedir. 

Azmak Nehri

Akyaka denildiğinde akla gelen doğal güzelliklerden biri niteliğinde olan Azmak Nehri Muğla ilinin Ula ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Muğla iline yaklaşık 28 kilometre mesafede yer almaktadır. Azmak Nehri, Gökova’nın kuzeyi ile Akyaka’nın kesiştiği noktadan çıkmakta ve Gökova Körfezi’nin 1 kilometre doğusundan denize dökülmektedir. Birçok kaynaktan çıkan kollardan meydana gelen Azmak Nehri’ne ulaşımlar kara yolu ile yapılmaktadır. Akyaka merkezinden hareket eden tekne turları ile de Azmak Nehri’nin akvaryumu andıran tertemiz sularında gezintiye çıkılabilmektedir. Akyaka limanından başlayan tekne turları 2 saat sürmektedir. 12 kişi kapasiteli tekneler için biletler limandaki kooperatiften temin edilebilmektedir. Azmak Nehri’nde tekne turları dışında ringo ve kano turları gibi aktiviteler de yapılabilmektedir. Azmak Nehri ziyaret edildiğinde mutlaka yapılması gerekenler arasında nehir kıyısında yer alan restoranlarda Akyaka’ya özgü meşhur lezzetleri denemek bulunmaktadır. Restoranların Azmak Nehri sularında bulunan masalarında keyifli bir gün batımı manzarası eşliğinde rakı balık keyfi yapılabilmekte ve Akyaka’ya ait çeşitli mezelerin tadına bakılabilmektedir. 

Gökova Aşıklar Yolu

Okaliptüs ağaçları ile çevrelenen Gökova Aşıklar Yolu yürüyüş yapmak ve bisiklet sürmek gibi aktivitelerde bulunmak isteyen Akyaka ziyaretçilerinin tercih ettikleri bir yerdir. Aşıklar Yolu okaliptüs ağaçlarından oluştuğu için “Okaliptüs Yolu” ismi ile de anılmaktadır. 1928 yılında Akçapınar ve çevresi bataklık olduğu için oluşabilecek sivrisineklerin yayabileceği bulaşıcı hastalıkları önlemek amacı ile Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın getirdiği okaliptüs fidanları ekilmiş ve Aşıklar Yolu bu şekilde oluşturulmuştur. Unutulmaz yeşilçam filmlerine de ev sahipliği yapan Aşıklar Yolu, Muğla ve Marmaris gibi tatil bölgelerine son derece yakın olması nedeni ile yaz mevsimlerinde sıklıkla tercih edilen yerlerden biridir. Yemyeşil okaliptüs ağaçlarının gölgesinde oksijen depolamak isteyen Akyaka ziyaretçilerinin uğrak yeri olan Aşıklar Yolu her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. 

Nail Çakırhan Müzesi

Akyaka’da yer alan Nail Çakırhan Müzesi Akyaka tatilcilerinin mutlaka ziyaret ettikleri yerler arasında bulunmaktadır. 1910 yılında Ula’da dünyaya gelen Nail Çakırhan uzun yıllar mimariye ilgi duymuştur. Mimarlık eğitimi almadan Akyaka’da tasarlayıp, yapımına başlamış olduğu ev Nail Çakırhan’a Ağa Han Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandırmıştır. İnşa ettiği konak Akyaka evlerinin ilham kaynağı olmuştur. Günümüzde sanat galerisine dönüştürülmüş olan Nail Çakırhan Müzesi’ni ziyaret etmek Akyaka tatilcilerinin vazgeçilmezleri arasındadır. 

Sedir Adası - Kleopatra Plajı

Akyaka’nın en güzel plajlarından birine sahip olan Sedir Adası maki, sedir, çam ve zeytin ağaçlarının çevrelediği, muhteşem manzarası ile görenleri büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Kleopatra’nın bu adada denize girdiğine dair inanışlardan dolayı Sedir Adası’nın diğer ismi Kleopatra Plajı’dır. “Gülen”, “Aşk”, “Kleopatra”, “Şiir” ve “Balayı” gibi isimler ile de anılan Sedir Adası Muğla’ya 23 kilometre, Marmaris’e ise 23 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Sedir Adası’nın altın rengi kumları ve tertemiz, berrak denizi çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmekte ve tatil yeri olarak Akyaka’yı tercih etmelerine sebep olmaktadır. Harika bir manzaraya sahip olan Sedir Adası içerisinde Kedrai Antik Kenti kalıntıları da yer almaktadır. Sedir Adası’nı ziyaret eden tatilciler kilise, Apollon Tapınağı, agora ve antik liman kalıntılarını da görebilmektedirler. Sedir Adası’na girişler ücretli olmakla birlikte, müzekart sahipleri herhangi bir ücret ödemeden geçiş yapabilmektedirler. Akyaka merkezinden hareket eden tekne turları ile Sedir Adası’na ulaşım rahatlıkla yapılabilmektedir.

Akyaka Orman Kampı

Akyaka merkezine oldukça yakın mesafede bulunan Akyaka Orman Kampı denize sıfır konumu ile yerli ve yabancı Akyaka tatilcilerinin mutlaka uğradıkları yerler arasındadır. Türkiye’nin en güzel orman kamplarından biri sayılan Akyaka Orman Kampı bünyesinde 300 çadır ve 70 karavan kapasitesi bulunmaktadır. 8 adet birbirinden güzel koya sahip olan kamp içerisinde çamaşırhane, restoran, bulaşıkhane, otopark ve banyo gibi imkanlar da yer almaktadır. Akyaka Orman Kampı içerisindeki tüm koylarda denize girilebilmektedir. 

Idyma Antik Kenti

Akyaka tarihi güzellikleri ile de ön plana çıkan bir tatil yeri olması sebebi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Gökova köyünün üzerindeki tepede yer alan Idyma Antik Kenti, Kıran Dağı’na kadar devam etmektedir. 2500 yıllık bir tarihsel geçmişe sahip olan antik kent içerisinde mezarlar ve nekropolis yer almaktadır. Antik kent içerisinde bulunan mezarlar ev benzeri yapıda inşa edilmesi ile ön plana çıkmaktadır. Anıtsal kaya mezarları en iyi korunmuş mezar örnekleri bulundurması açısından önemli bir yere sahip olan Idyma Antik Kenti, Akyaka’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

Akçapınar Köyü

Muğla ilinin Akyaka beldesinde yer alan Akçapınar Köyü kano turlarının ve uçurtma sörfünün adresidir. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin uçurtma sörfü imkanı bulunması sebebi ile tercih ettiği Akçapınar Köyü’nde sörf için en uygun zaman nisan ve eylül ayları arasıdır. Akçapınar Köyü’nde yapılabilecek bir diğer aktivite ise Akçapınar Azmağı’nda kano turu yapmaktır. Yerel yönetimler ile koruma altına alınan Akçapınar Azmağı’nda kano turu yapmak Akyaka ziyaretçilerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca Akçapınar Köyü içerisinde bulunan restoranlarda harika bir akşam yemeği yenebilmektedir. 

Akbük Koyu

Akyaka’ya 25 kilometre ve Muğla’ya 48 kilometre uzaklıkta bulunan Akbük Koyu masmavi ve berrak denizi ile Akyaka tatilcilerinin sıklıkla tercih ettikleri koylardan biridir. Gökova Körfezi’nin en güzel koylarından biri olan Akbük Koyu’nda market, pansiyon ve kamp alanları bulunmaktadır. Koy genellikle dalgasız olduğu için çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Akbük Koyu içerisinde yer alan kafelerde birçok yiyecek içecek seçeneği bulunmaktadır. Araç ile girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Tatilciler Akbük Koyu içerisinde yer alan tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Özellikle sabah saatlerinde sakin olan koy, öğle saatlerinde kalabalıklaşmaya başlamaktadır. Akbük Koyu’na özel araç ile veya Akyaka merkezinden hareket eden dolmuşlar ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü