Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yöresel yemeklerden gezilecek yerlere, etkileyici tarihi geçmişlerden doğal güzelliklere Fethiye önemli bir bölgedir. Tüm bu önemli başlıklar kapsamında da birbirinden meşhur başlıklara sahiptir. Fethiye’ye doğru tatile çıkacak kişiler meşhur olan şeyler için bir araştırma yapmaktadır. Bazı kişiler için aranan şeylerde ilk sırada yemekler bulunabilirken bazıları içinse yerler bulunmaktadır. Bir yeri tam olarak tanımak ve öğrenmek için her şeyini öğrenmeye açık olmak gerekmektedir. Yeri geldiğinde yemekleri deneyimlemek ve yeri geldiğindeyse gezmek gerekmektedir. Fethiye doğal güzellikleri, Fethiye’ye gelindiğinde mutlaka görülmelidir. Doğallıktan oluşan bir şenlik alanı olan bu bölgeler, gelen herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Bunun yanı sıra Fethiye tarihi yerleri de tatilcilere unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

“Nesi meşhur?” sorusunun Avrupa geneline yayılan cevabı kuşkusuz ki bu tarihi yerler olmaktadır. Milattan önce zamanlara dayanan bu yerler, günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Günümüzde geçmişe yönelik fikir sahibi olabilmek adınaysa birçok cevap niteliği taşımaktadır. Hristiyanlık tarihi için önemli yerlere sahip olduğu kadar Osmanlı’dan da birçok önemli kalıntı bulundurmaktadır. Fethiye yaz tatili odaklı gelen kişiler için de altın değerinde bir bölgedir. Meşhur olan şeyler arasında koyları ve plajları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Her isteğe ve ihtiyaca uygun bir plaj bulunabilmektedir. Doğa ile iç içe dakikalar için adresler olduğu kadar hoş tesisler bulunan koylarda bulunmaktadır. Muğla bölgesinin incilerinden olan Fethiye, neyi ile meşhur sorusuna zengin cevaplar verebilmektedir. Fethiye’ye yönelik derinlemesine bilgiye sahip olunmak istiyorsa, listede yer alan adreslere uğranmalıdır. Bunun yanı sıra de bir şekilde erişim sağlanmalıdır. Güzel yemekler ile yapılan öğünler, günün her saati keyif dolu gezilerden oluşan bir tatil ile Fethiye her şeyiyle detaylıca öğrenilebilirdir. 

Babadağ Keşkeği

Sıradan keşkeklere farklı bir dokunuş katan Babadağ Keşkeği, Fethiye’nin meşhur ve yöresel lezzetlerindendir. Bir gece önceden hazırlanan dövme üzerine tazecik eklenen kuzu eti ile hazırlanmaktadır. Pul biber ve tereyağı ile lezzetlendirilmesi ile de servis edilmektedir. Babadağ Keşkeği denemek isteyenler bu lezzete bazı et restoranlarında ulaşabilmektedir. Bölgenin mutfağını tanımak isteyenler için kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerdendir. Oldukça doyurucu bir yemek olan Babadağ Keşkeği tek başına bir akşam yemeği niteliğindedir. 

Leğen Böreği

Sabah kahvaltılarında ekmek, çay saatlerinde atıştırmalık niyetine tüketilen bir lezzette sıra. Leğen böreği son derece doyurucu olan hamur işlerinden biridir. Pişirenden pişirene değişen bir tariftir. Dileyenler içine sadece yöre otlarını katarken dileyenler ise taze peynir de koymaktadır. Tepsi büyüklüğünde yapılan börek, oldukça büyük bir porsiyona sahiptir. Doğru lezzete ulaşmak isteyenler yöresel otların konularak yapıldığı leğen böreğini denemelidir. Taze çay ile yenilmesi tavsiye edilmektedir. 

Sılcan Otu Kavurması

Akdeniz ve Ege esintisini taşıyan Fethiye, bu durumu yemeklerine de yansıtmıştır. Hal böyle olunca meşhur yemeklerinden birinin özel bir ot olmamasına şaşırmamak gerekmemektedir. Sılcan otu, Fethiye’ye özel olup hafif bir yemek seçeneği oluşturmaktadır. Şifa deposu olan sılcan otu, kavurma şeklinde yapılmakta olup besleyici bir yemektir. Kendine has aroması ile deneyenlerin sevdiği tarifler arasındadır. Sarmaşık türü olan bu bitki çoğunlukla yöresel lezzetleri sevenler tarafından pişirilmektedir. Soğanla kavurularak hazırlanmakta olup son derece hafiftir. 

Kelebekler Vadisi

Nesli tükenmekte olan kelebeklerin yaşam alanı olan Kelebekler Vadisi, özel bir yerdir. Nefes kesici yemyeşil bir doğa ve masmavi denizin birleşme noktası olan vadi nefes kesici bir güzelliğe sahiptir. 1955 yılında sit alanı olarak kabul edilmiştir. Bu sayede tüm güzellikleri günümüze kadar korunmayı başarmıştır. Tesis olarak sadece kiralanabilen bungalovlar bulunmaktadır. Bu durum vadinin, misafirlerine sakinlik ve huzur sunmasını sağlamaktadır. Kelebekler Vadisi, herkes tarafından görülmesi gereken Türkiye’nin cennet köşelerinden biridir. 

Kabak Koyu

Saklı kalan güzelliklerden olan Kabak Koyu, hem doğanın hem de tarihin önemli parçalarını taşımaktadır. Likya Yolu üzerinde kalan koy, şehir kalabalığından uzaklaşılmasını sağlamaktadır. Fethiye merkeze 17 kilometre uzaklıktadır. Sit alanı olması nedeni ile koyda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu durum kamp severlerin Kabak Koyu’nu tercih etme nedenlerini arttırmaktadır. Doğa ile baş başa dakikalar geçirmek isteyenler soluğu Kabak Koyu’nda almaktadır. Doğal güzelliklerin buluşma noktası olan Kabak Koyu, mutlaka gidilmesi gereken yerlerdendir. 

Ölüdeniz

Fethiye merkeze 14 kilometre uzaklıkta olan Ölüdeniz, Fethiye’nin en çok turist alan bölgesidir. Sakin denizinden adını alan yer, ekstrem sporlarla uğraşanların da ilgisini çekmektedir. Birçok doğal güzelliğin buluşma noktasıdır. Çevresi dağlarla çevrili olan bu koyun dağların yamaç paraşütü yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Ölüdeniz su sporları ile de son derece meşhurdur. Her iki durum yaz aylarında Ölüdeniz ’in son derece kalabalık olmasını sağlamaktadır. Hem doğal güzelliği hem de sunduğu bu imkan ile Ölüdeniz, Türkiye’nin turizm cennetlerinden biridir. Bölgede tesisler yer alıyor olup dileyen kişiler burada kalabilmektedir. Fethiye’ye dair derinlemesine bilgi sahibi olmak isteyenler mutlaka ki Ölüdeniz’ e gitmelidir. 

Çalış Plajı

Fethiye’nin en büyük ve en ünlü plajlarından olan Çalış Plajı’nda sıra. 14 kilometre uzunluğundaki bu plaj hem tatilcilerin hem de doğal habitatın sevdiği bir bölgedir. Öyle ki bölge, Caretta Caretta’ların uğrak noktasıdır. Bunun yanı sıra bölgede bulunan 219 farklı kuş türü de bölgeyi özel kılan bir diğer öğedir. Her iki durum Çalış Plajı’nı tatilciler tarafından ve doğa bilimciler tarafından merak edilen bir bölge kılmaktadır. Plajda tesisler yer alıyor olup huzurlu bir tatil günü geçirmek için de uygun bir adres olmaktadır. Özellikle, çocuklu aileler için önerilen bir plajdır. 

Likya Yolu

Antalya’dan başlayan ve Fethiye’de biten Likya Yolu, kuşkusuz ki Türkiye’nin en önemli tarihi yerlerinden biridir. Likya Yolu Fethiye’nin Avrupa genelinde meşhur olmasını sağlayan önemli bir olgudur. Likya döneminde ticaretin kalbi atan bu yer, günümüzde de turistik açıdan değerlidir. Yol üzerinde birbirinden güzel adreslerin bulunduğu yol özellikle macera severler tarafından mesken tutulmaktadır. Kişiler bu yolu yürüyerek tamamlamaya çalışmaktadır. Bu esnada de bölgenin doğal güzelliklerinde yer yer molalar vererek Fethiye’yi tüm detayları ile öğrenmektedir.

Kayaköy

Hikayesi öğrenildiği zaman hüzün veren bir taş şehir olan Kayaköy, yine yerli yabancı pek çok turisti çeken bir bölgedir. Likya döneminde inşa edilen Karmylassos Antik Kenti üzerine kurulduğu düşünülmektedir.  Mübadele göçü sırasında ter edilen köy, yıllardır bomboştur. Sokaklarında gezerken farklı hisler uyandırmaktadır. Köye girişler ücretsiz olup dileyen kişiler istediği zaman ziyaret gerçekleştirebilir. Fethiye merkeze 7 kilometre olan bu yer, yolu Fethiye’ye düşenler tarafından mutlaka ziyaret edilmelidir.

Kral Mezarları

Dağın içerisine açılan büyük oyuklar içine inşa edilen bu mezarlar adeta nefes kesicidir. Doğanın içerisinde gizli bir diyar gibi kalan Kral Mezarları Fethiye’nin meşhur bir diğer yapısıdır. M.Ö. 4.yüzyıldan günümüze kalmış bu yapı ihtişamı ile göz kamaştırmaktadır. Kaya mezarlarına 100 basamaklı bir merdiven çıkılmaktadır. Bundan dolayı çocuklu ailelerin ziyaretleri için pek uygun bir yer olmamaktadır. Bölge koruma altına alınmış olup denetlenmektedir. Bundan dolayı alana girerken küçük bir ücret ödemek gerekmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü