Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye’de gezebileceğiniz her yere yakın olan Ölüdeniz, Kabak Koyuna ve Kelebekler Vadisine de yakın konumda bulunmaktadır. Bu sayede kendinizi sadece Ölüdeniz ile sınırlamamış, farklı birçok yerin güzelliğine de tanıklık etmiş oluyorsunuz. Konaklamalı olarak yapacağınız Ölüdeniz tatilinde birbirinden değerli doğal güzellikler içerisinde kafa dinleyebilir, şehrin stresini atabilirsiniz.

Fethiye, Muğla’nın yerli ve yabancı en çok turist alan ilçesidir. Fethiye içerisinde gezilebilecek en güzel beldelerden biri de Ölüdeniz’dir. Ölüdeniz; Dünya Mirası Koruma Vakfı tarafından korunması gereken 100 dağdan biri seçilen Babadağ’ın eteklerinde yer alan koylardan biridir.  Ölüdeniz sadece ülkemizin değil, dünyanın en güzel plajlarından birine sahiptir. Bu nedenle Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınmıştır. Üzerinde herhangi bir inşaat yapımına izin verilmeyen Ölüdeniz, doğal güzelliğiyle görenleri kendisine hayran bırakmaktadır.

Sessiz ve sakin, doğayla iç içe bir tatil hayal ediyorsanız rotanızı Fethiye, Ölüdeniz’e doğru çevirmelisiniz. Sakin ve son derece temiz suyuyla Ölüdeniz’de yüzmekten keyif alacaksınız.

Ölüdeniz Ulaşım

Ölüdeniz’e Fethiye’nin merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul ve Ankara üzerinden uçakla Dalaman Havalimanı’na gelerek, 1 saatlik mesafe sonrası da Ölüdeniz’e ulaşmanız mümkündür.

Ölüdeniz Yapılabilecek Aktiviteler

  • Ölüdeniz ve çevresi bol bol doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz bir yerdir. Dünyanın en iyi yürüyüş rotalarından biri olarak kabul edilen Likya Yolu üzerinde uzun ve keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Türkiye’nin ilk en uzun yürüyüş yolu olma özelliğine de sahip Likya yolu Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanır ve yaklaşık 530 km uzunluğundadır. Yol keşfedilecek güzelliklerle doludur.
  • Dilerseniz yılın belirli zamanlarında düzenlenen profesyoneller eşliğinde yapılan dağ yürüyüşlerine de katılabilirsiniz.
  • Ölüdeniz’e gelenlerin en çok deneyimledikleri aktivite yamaç paraşütüdür. Havada süzülürken muhteşem manzaranın ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Yılın 12 ayında paraşüt yapabileceğiniz bu alanda yaz mevsiminde yoğunluk yaşandığı için rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediyoruz.
  • Ölüdeniz’e kadar gelmişken tüplü dalış yapmadan gitmek olmaz. Temiz ve durgun suyuyla tüplü dalış için son derece uygun olan Ölüdeniz‘de deniz canlılarını yakından görme imkânı elde edebilirsiniz.
  • Yaz sıcaklığının 40 dereceleri bulduğu Ölüdeniz ‘de Dalaman Çayının buz gibi sularında rafting yapabilir, tatilinize aksiyon ve adrenalin katabilirsiniz.
  • Ölüdeniz ‘de kano turuna çıkabilir, cam gibi suyu sayesinde deniz canlılarını yakından görebilirsiniz.
  • Tur şirketlerinden biri ile anlaşarak Safari turuna çıkabilirsiniz. Bu turlar sırasında köylüler ve çocuklar size bol bol su savaşı açacaktır, kimi zamanda aracınızla suyun buz gibi aktığı yerlerin altından geçerek ıslanırsınız. Dinlenmek istediğinizde köylülerin pişirdiği hamur işlerinden yiyebilirsiniz. Safari turlarının sonlarına doğru gidilen yer Saklıkent’tir. Burası insanı kendine hayran bırakan güzellikte bir yerdir. Buradan sonra son durağınız olan çamur banyosuna gitmek üzere yola koyuluyorsunuz. Sevdiklerinizle eğlenceli anlar geçirebileceğiniz Çamur Banyosunu denemenizi tavsiye ediyoruz.  

Ölüdeniz Konaklama

Tatile çıkmadan önce bir ön araştırma ile kendinize kalacağınız en uygun yeri bulabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırmanız durumunda çok daha uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz. Ayrıca çadırınız ile pek çok noktada kamp da yapabilirsiniz.

Fethiye'de tüm bu eğlenceli aktiviteler için https://www.hellovillam.com/fethiye-kiralik-villa bu adresten özel yüzme havuzlu villaları inceleyip, rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü