Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren  antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Taş duvarları, hala ayakta duran avluları ve insanı büyüleyen manzarasıyla hem harika panoramik çekimler yapabilir, hem de bu tarihi kentin mirasına tanık olabilirsiniz! Eğer Kayaköy'e daha önce uğramadıysanız, bu kusursuz kentin güzelliğine ortak olmak için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Kayaköy Nerede?

Ege bölgesinin parlayan incilerinden biri olan Kayaköy, Muğla'ya bağlı Fethiye beldesinde bulunuyor. Fethiye'ye yaklaşık 14 km uzaklıkta olan belde, Muğla şehir merkezine ise yaklaşık 137 km uzaklıkta. Kökleri milattan önceye dayanan bu mucizevi kente nasıl ulaşılacağını da merak ediyor olabilirsiniz.

Kayaköy'e Nasıl Gidilir?

Özel aracınız ile İstanbul'dan 9 saatte, Ankara'dan 7 buçuk saatte, İzmir'den ise 4 buçuk saatte gidebilirsiniz. Dalaman Havaalanı'na yaklaşık 40 km uzaklıkta olan Kayaköy'e, Fethiye bölgesine geldikten sonra Afyon-Burdur yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz. Özel aracınız dışında Fethiye-Kayaköy arası çalışan minibüs hattını da tercih edebilirsiniz.

Fethiye Kayaköy Gezilecek Yerler

1. Af Kule Manastırı

Kayaköy’e 3 km uzaklıkta bulunan bu tarihi manastır, Kayaköy’e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Kimi inanışlara göre Hz. İsa yüzyıllar öncesinde bu mağaraya saklanmıştı. Oldukça dik yamaçlı ve patika bir yol aracılığıyla ulaşılan manastırda, şehrin kirli havasından kurtulup bol bol oksijen solumak mümkün. Deniz manzarasının hemen yanında konumlanmış bu harika yerin asıl ismi Hagios Elefterios Manastırı olarak geçiyor. Fakat halk arasında “Af Kule” olarak anılıyor. Karaköy’e 3 km uzaklıkta bulunan Af Kule manastırı, fotoğraf tutkunları için oldukça iyi bir seçenek oluşturuyor.

2. Hayalet Şehrin Sokakları

Dar sokakları ve kendine özgün mimarisiyle göreni büyüleyen Kayaköy Hayalet Şehir, hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgisini çeken yegane mekanlardan biri. 20 yy’ın başlarından kalan, yüzlerce terkedilmiş ev ve kilise gibi yapıları bulunduran bu bölge, şimdilerde müze olarak kullanılıyor. Şehir, Ölüdeniz’e yakın mesafede bulunan bir tepenin üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda tarihi Likya yolunun duraklarından biri olma özelliğine sahip.

Yine şehrin içerisinde bulunan ve  günümüze sadece kalıntıları ulaşmış olan tarihi Panagia Pirgiotissa ve Taksiyarhis Kiliseleri'ni "mutlaka görülmesi gerekenler" listenize ekleyebilirsiniz. <>Binden fazla taş ev, 2 yel değirmeni, çeşmeler ve sarnıçlar hayalet şehirde gezilebilecek diğer güzel mekanların başında geliyor.

3. Gemile Koyu

Kayaköy’e 6 kilometrelik bir mesafede bulunan Gemile Koyu, zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili huzur dolu bir atmosfere sahip. Kayaköy’e gelenlerin mutlaka uğraması gereken bu etkileyici koya hem kara yoluyla hem de tekne yolculuğuyla ulaşabilmek mümkün. Aynı zamanda dalış meraklısı ziyaretçiler bu kusursuz güzelliğin tadını çıkarabilmek için koyda dalış yapabiliyor.

Kayaköy'de En İyi Fiyat Garantisi ile Villa Tatiline Ne Dersin?

4. Soğuksu Koyu

Kayaköy çevresinde bulunan Soğuksu Koyu'nda hem denize girebilir, hem de her yıl düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz.

5. Kelebekler Vadisi

Fethiye'nin incilerinden meşhur Kelebekler Vadisi ise Kayaköy'e sadece 25 dakika uzaklıkta bulunuyor. 1987 senesinde Faralya köylülerinden satın alınıp oluşturulan vadi, Anadolu Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından korunmuştur. Trekking ve tırmanış gibi sporlar için de elverişli olan yer, 80’den fazla kelebek türü barındırdığı için bu ismi almış.

Kayaköy Sanat Kampı Nedir?

Yemyeşil bostanlarla dolu bir mekanda bulunan; atölye çalışma odaları, taş odalar, sanat atölyeleri ve yüzme havuzu gibi ayrıntıların bulunduğu sanat kampı, yılın her mevsiminde ziyaretçilerini bekliyor. Hem eğlenebileceğiniz hem de yeni insanlar tanıyabileceğiniz kamp alanında, doğa yürüyüşü ve tekne gezintileri gibi etkinliklere de katılabilirsiniz.

Kayaköy'de Nasıl Konaklanır?

Tarih dolu bu kentte konaklamak için pek çok güzel mekan ve villalar bulunuyor. Doğa içerisinde, havaalanına yakın, jakuzili ya da şömineli gibi birbirinden farklı seçeneklere sahip villalarda konaklayabilmek için Kayaköy Kiralık Villaları  adresini ziyaret edebilir, Kayaköy antik kentinin tarihi manzarasına siz de tanık olabilirsiniz.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü