Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin gözde gelen turizm bölgelerinden biri olan Fethiye her yıl yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Bakir doğal güzellikleri, tarihi yerleri, yemyeşil doğası, sosyal hayatı, tekne turları, spor etkinlikleri ve daha birçok yanı ile Türkiye’nin favori tatil bölgelerinden biri. Muğla’ya bağlı olan Fethiye ilçesi Akdeniz’in en turistik bölgelerinden. Kahvaltı yerleri, restoranları, tadılacak yöresel yemekleri ile muazzam bir tatil rotası çizilebiliyor. Dünyanın en iyi uzun yürüyüş rotası içerisinde yer alan Likya Yolu’nun başlangıç noktası da Fethiye’nin Ovacık beldesinden başlıyor. Likya Yolu da her yıl özellikle bahar aylarında çok fazla gezgini ağırlıyor. Özellikle karayolu ile ulaşılan koylar bu yolu yürüyen yürüyüşçülerin gece çadır atmak ya da konaklamak için mola yerleri olabiliyor. Fethiye’nin ön planda olduğu bir diğer nokta ise koyları. 

Akdeniz bölgesinde bulunan en güzel koylar çoğunluk olarak Fethiye’de. Denize girilecek sakin yerler arayışında olan birçok kişi ya tekne turlarına katılarak ya da tekne kiralayarak el değmemiş bu en güzel koyları keşfe çıkabiliyor. Tatilden beklentisi doğal güzelliklerden yana olan ziyaretçiler tekneler ile açıklara açılarak Fethiye koylar haritası izinden gidiyor. Koyları ziyaret edenler aynı zamanda birçok sit alanını, mağarayı, plajı, su canlılarını, endemik bitkileri, doğal hayatı ve daha birçok güzelliği de görmüş oluyor. Fethiye’ye gitmeden önce hangi rotayı takip edeceğine karar vermek ise keyifli bir tatil için gereklilik halini alıyor. Kısa süreli tatil hedefleyenler bir gününü tekne ile Fethiye Koylarını ziyarete muhakkak ayırmaktayken bir kısım ise Fethiye merkezde tatil yapmak yerine Fethiye koylarından birinde konaklamayı tercih edebilmekte. Her iki seçenekte de Fethiye misafirlerine muazzam bir tatil sunuyor. Dalaman havalimanında inip Fethiye merkeze ulaştıktan sonra birçok koya buradan kalkan minibüsler ile kara yolundan ulaşmak ya da teknelerle ulaşmak mümkün. 

Kabak Koyu

Fethiye'nin Faralya köyüne bağlı olan Kabak Koyuna Fethiye'den kalkan minibüsler ile ulaşmak mümkün. Likya yolu üzerinde yer alan Kabak Koyu birçok gezginin ve doğa severin uğrak noktalarından biri. Dik yamaçlarda konumlanan kamp alanlarında ya da bungalov evlerde konaklamak mümkün. Orman içerisinde Doğa yürüyüşleri yapmak ve burada bulunan şelaleleri keşfedip yüzmek Kabak Koyu'nun ziyaret eden tatilcilerin sıkça tercih ettiği aktivitelerden. Ayrıca bu koyda kano ile ya da tekne ile açılmak mümkün. Caretta carettaların özellikle gece yumurtlama alanı olan sahilin belli bir bölgesi aksam saatlerinde korunma altına alınıyor. Sahilde şezlong ve şemsiye kiralamanız ve yakın mesafede bulunan marketten ya da tesislerden alışveriş yapmak mümkün. Zamanla daha çok kalabalıklaşan bu koy yoga gruplarınında akın ettiği bir alan. Kabak Koyu'na bireysel aracı ile ulaşmak isteyenlere yüksek tabanlı araç ile gitmeleri tavsiye ediliyor.

Boncuklu Koyu

Boncuklu Koyları Fethiye’nin Oyuktepe koylarından ikisi. Aynı zamanda bu bölgenin en aktif ama doğal güzelliğini de koruyan koylarından biridir. Koyun içerisinde bulunan mesire alanında rahatlıkla piknik yapılabilir, bisiklet parkurunda ise dağ bisikleti sürülebilir. Koyun sahilinde ise duş, tuvalet, soyunma kabini gibi imkanlarda mevcut.  Koya giriş ise ücretsiz. Fethiye’nin Keçiler Mahallesi’ne bağlı olan bu koy masmavi bir denize sahip. Boncuklu koyu Büyük Boncuklu Koyu ve Küçük Boncuklu Koyu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Karayolu takip ederek ulaşım sağlandığında Küçük Boncuklu Koyu ilk koy oluyor. Biraz daha ilerledikten sonra ise Büyük Boncuklu Koyu sıraya giriyor. Bu koylara aynı zamanda Fethiye’den kalkan tekne turları ile de erişim sağlayabiliyorsunuz. Yanınızda giderken götürmeniz gerekenler arasında muhakkak şnorkel ve deniz gözlüğü tavsiye ediliyor. Büyük ve küçük boncuklu koylarına karayolundan kişisel aracı ile gitmeyi tercih edenlere ise altı yüksek araba tercih etmeleri öneriliyor. İnsan zarar vermeyen köpek balıklarının çiftleşme ve yumurta bırakma alanı olduğu için ise saat 8’den sonra denize girmek yasak. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz işletmeler mevcut. Küçük boncuklu koyu büyük boncuklu koya bakınca daha sessiz sakin ve kıvrak bir koy olarak farkını gösteriyor. 

Kıdrak Koyu

25 Hektarlık Sit Alanı olarak belirlenen Kıdrak Koyu çeşit çeşit ağaç türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Doğanın yeşiline yakından ilgisi olanlar Kızılçam, Mersin, Zambak, Pırnal Meşesi, Siklamen, Papatya, Geven ve Gelincik gibi birçok ağacı yakından gözlemleyebilir. Ayrıca Kıdrak Tabiat Parkı’nda Sincap, Baykuş, Şahin, Atmaca, Ağaçkakan, Keklik, Kırlangıç, Yaban Domuzu, Tilki, Tavşan gibi birçok hayvanı doğasında görebilmek ve tabiat parkında yer alan banklarda oturarak doğa ile iç içe vakit geçirmek mümkün. Konaklama alanı olarak ise koy alanında yer alan Liberty tatil köyünü tercih edebilirsiniz. Özel bir işletme tarafından işletilen bu park içerisinde kamp yapmak ise yasak. Tabiat parkına ve plaja ise giriş ücretli. Bu tesisler içerisinde yeme, içme, wc, duş gibi ihtiyaçlar karşılanabilir; ayrıca şezlong ile şemsiye de kiralanabilir. Kişisel şezlong ve şemsiye giriş de sağlanabiliyor. Koya ise kişisel araç il eve Fethiye merkezden kalkan dolmuş ile ulaşabilmek mümkün. Tabiat parkının içerisinde yapılabilecek bir sürü etkinlikle beraber burada dolu dolu bir gün geçirmek mümkün. 

Liberty Tatil Köyü İletişim: +90 252 617 02 00

Aksazlar Koyu

Adı daha çok festival, düğün ve nişan etkinlikleri ile anılan Aksazlar Koyu yıllar içerisinde daha çok eğlenceli etkinlikler merkezi haline geldi. Oyuktepe Koyları’ndan biri olan Aksazlar Koyu Fethiye Merkeze en yakın koylardan biridir; merkezden yürüyerek 10 dakikalık mesafededir. Daha çok kamp severler tarafından tercih edilen bu koyun en önemli özelliklerinden biri plajının sonradan getirilen özel beyaz kum ile oluşturulmuş olmasıdır. Sığ denizi ile iyi yüzme bilmeyenler ve çocuk aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Sahil kenarında bulunan kamp alanlarında kamp yapıldığında plaj için bir ücret talep edilmiyor. Bu şekilde şezlong, şemsiye, wc ve tuvalet hizmetlerinden de ücretsiz faydalanılabiliyor. 

Kalemya Koyu

Kalemya koyu yemyeşil doğanın ve masmavi suların buluştuğu noktada birçok otele ve tatil köyüne ev sahipliği yapmaktadır. Çocuklu ailelerin daha sık tercih ettiği koy Hillside Beach Club’ın ana plajına da ev sahipliği yapıyor. Plaj içinde yer alan bu tesis sayesinde şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlar kiralabiliyor ve yeme içme açısından da daha konforlu bir tatil yapılabiliyor. Su sporlarının da çok fazla aktif olduğu bu koyun plajında voleybol alanı da bulunuyor. Eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin daha çok tercih ettiği Kalemya Koyu sessiz sakin tatil geçirmek isteyenler için pek uygun değil. Fethiye Merkez’den koya toplu taşıma araçları işe ulaşım rahatlıkla sağlanabiliyor. 

Turunç Pınarı Koyu

Sessiz, sakin bir tatil ya da sahil arayışında olanlar için muazzam bir seçenek olan Turunç Pınarı Koyu’na ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanabiliyor. Fethiye’nin Oyuktepe koylarından biri olarak bilinen bu koy adını çevresinde bulunan turunç ağaçlardan almaktadır. Fethiye’den kalkan özel tekneler ile buraya ulaşım sağlamanız mümkün. Koyun en önemli ise içerisinde içme suyu kaynağı çıkıyor olması. Adının bir diğer kelimesini ise buradan aldığı tahmin edilmekte. Bu kaynak suyunu takip eden trackink yolu ise doğa yürüyüşleri için sıkça tercih ediliyor. Yüksek deriniğe sahip denizen sahili ve tabanı kumsal. Derinliğinden sebep çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler için pek tavsiye edilmiyor. Koy içinde bulunan tesisler aracılığı ile sezlong, şemsiye, giyinme, duş, yeme, içme gibi ihtiyaçlar karşılanabiliyor ve su sporları etkinliklere de dahil olunabiliyor.

Soğuk Su Koyu

Ölüdeniz tekne turlarının mutlak uğrak noktası olan bu koy, bölgede kaynak su çıkmasından dolayı gerçekten de çevredeki koylara nazaran daha soğuk. Muhtemelen de ismini buradan alıyor. Bu sebepten dolayı ise havanın en sıcak olduğu sezon ortasında en çok tercih edilen koylardan biri oluyor. Buraya tekne turları ile gelebilmek mümkün olduğu gibi Kaleköy’e kadar araç ile gelip sonrasında yürüyerek de ulaşabilmek mümkün. Fakat ikinci seçenk pek tercih edilmiyor çünkü yürünecek yol iyi yürüyüş ekipmanları olmayanlar için tehlikeli ve zorlu olabiliyor. Sakinliği ve bakir bölgeleri sevenler için burada kamp yapmak güzel bir seçenek haline geliyor. Giriş ücretsiz; şezlong, şemsiye ve wc gibi ihtiyaçları karşılayabileceğiniz bir tesis henüz yok.

Darboğaz Koyu

Sessiz sakin yüzebilecek bir yer arayanlar için Darboğaz Koyu tercih edilebilecek bir koy. Berrak denizi ve çeşitli su canlıları ile dalış konusunda da birçok prefesyonel yüzücünün ziyaret ettiği bir bölge. Bu koya arada tekne turları uğrayabiliyor. Aynı zamanda Kaleköy, Gemiler Koyu yolu üzerinden ortalama bir km patika yol yürüyerek de koya ulaşmak mümkün. Yol boyunca eşsiz manzaralar yolu daha keyifli hale getiriyor. Darboğaz Koyu’na giriş ücretsiz. Fakat bu koyda asıl dikkatli edilmesi gereken konu çöpler. Koy içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığı için çöp yönetimi sağlanamıyor. Bu yüzden koyun düzenini buraya gidip gelen ziyaretçilerin sağlayarak; çöplerini yanında götürmesi gerekiyor. 

Akvaryum Koyu

12 Ada turlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan Akvaryum Koyu’nun tam ortasında batık bir deniz fenerinin kalıntıları vardır. Bu kalıntıları ve deniz canlılarını yakından görebilmek için bu koya giderken muhakkak snorkel ve deniz gözlüğü götürülmesi tavsiye edilmektedir. Fethiye’nin Göcek beldesine bağlı olan bu koy Domuz Adası ve Tersane adası arasında yer alıyor. Sakinlik ve huzur arayanlar için yüzülecek harika bir alan olan Akvaryum Koyu minik bir girişe sahip. Bölgede hiçbir tesis yok. Sadece tekne turları ile ulaşabileceğiniz bu koya giriş ücretsiz.

Günlüklü Koyu

Fethiye’nin İnlice köyüne bağlı olan bu koy merkezden yaklaşık 20 km uzaklıkta. İsmini ise bolca bulunan günlük ağaçlarından almakta ve bu ağaçların gölgesi vasıtası ile bölgede şemsiyeye dahi ihtiyaç duyulmamaktadır. Günlük ağaçlarının kokusu ile de koy kendine ait hoş bir havaya sahiptir. Konforlu bir sahil keyfi yapmak isteyenler için şezlong ve şemsiye kiralam hizmeti de sunulmaktadır. Koyda Günlüklü Koyu Pansiyonu’da yer almakta. İçerisinde bungalovlar yer alan tesiste konaklayabilirsiniz. Bu pansiyon koya 150-200 metre mesafede yer alıyor. Fethiye karayolu üzerinde Günlüklü Koyuna yakın bir lokasyonda yer alan The Bay Beach Club’da konaklanabilecek tesislerden bir diğeri. A&B Home Otel’de Göcek Yat klubune yakın bir bölgede yer alıyor. Günlüklü Koyu’nun tadını çıkarmak isteyenler tarafından burası da konaklamak için tercih ediliyor. Günlüklü Koyu’na Fethiye Merkezden kalkan dolmuşlar ile ulaşabilirsiniz. 

Günlüklü Pansiyon: (0534) 798 04 64

The Bay Beach Club: (0252) 633 66 10

A&B Home Otel: (0252) 645 18 20

Gemile Koyu

Gemile Adası’nda yer alan Gemile Koyu’ne Fethiye merkezden dolmuşlar ile ya da deniz yolu ile buraya ulaşım mümkün. Buraya hem kara yolu ile hem de deniz yolu ile ulaşım mevcuttur. Yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen bu koy Kaleköy’e 6 km mesafede bulunmaktadır. Kaleköy içerisinde ve çevresinde yer alan antik kentleri ziyaret ettikten sonra günü denizde bitirmek isteyenler tarafından da sıkça tercih edilir. Piknik yapmak, bisiklet sürmek ve doğa yürüyüşleri yapmak için tercih edilebilecek bu koy Gemile Adasının da en yakın plajına ev sahipliği yaptığı için kalabalık yaz sezonları geçirir. Sahilde yer alan özel tesisler aracılığı ile şezlong, şemsiye, wc, duş, yeme, içme gibi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi Fethiye’nin en gözde koylarından biridir. 80 türden fazla kelebeğe ve özellikle Kaplan Kelebeği’ne ev sahipliği yapan bu vadi ismini de buradan almaktadır. 50 metre yükseklikten dökülen şelalesi ile, 350 metreyi bulan sarp kayalıkla çevrilmesiyle oluşan eşsiz manzarası yıl boyunca yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Dünya Mirasını Koruma Vakfı tarafından Dünya üzerinde korunması gereken 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde yer alan koylardan biridir. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da sit alanı olarak ilan edilen Kelebekler Vadisi 1987 yılına Güdürümsu olarak bilinmekteydi. Kelebekler Vadisin’nde konaklanabilecek bungalov evler ve kamp alanları bulunmaktadır. Bölge de yapabileceğiniz birçok spor ve aktivite de var. Vadiye Ölüdeniz’den kalkan tekneler ile ulaşabilirsiniz. 

Tekneler ile iletişim için; (+90) 530 302 19 65 ( veya 66 – 67)

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü