Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ülkemizin ve Muğla’nın en popüler yaz tatili bölgelerinden birisi olan Fethiye, sahip olduğu tüm güzellikler ve olanaklarla bunu fazlasıyla hak ediyor. Masmavi bir denizin ve yemyeşil ormanların buluştuğu Fethiye’de hem eğlenceli hem de huzur dolu bir tatil deneyimini en iyi şekilde yaşayabilirsiniz.

Konforlu ve keyifli bir tatil eşliğinde Fethiye'yi keşfedebileceğiniz özel havuzlu tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz. Fethiye tatiliniz süresince Fethiye’nin birçok tarihi ve doğal güzelliklerini de gezip görerek farklı deneyimler edinebilir, tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Bizlerde sizler için sizleri Fethiye’ye hayran bırakacak Fethiye gezilecek yerler listesi hazırladık:

Ölüdeniz

Ünü ülke sınırlarını aşarak dünyaya yayılan Ölüdeniz, Fethiye’nin en güzel noktalarından bir tanesidir. Likya Medeniyeti döneminde dahi Işık ve Güneş Diyarı olarak anılan Ölüdeniz, beyaz kumlu plajı, masmavi denizi ve arkasında yer alan yemyeşil doğası ile kendisine hayran bırakacak bir güzelliğe sahiptir. Ölüdeniz, Fethiye gezilecek yerler listenizde kesinlikle ilk sırada yer almalı.

Kayaköy

Kayaköy’ün tarihi aslında Likyalılara kadar dayanmaktadır ve 1923 yılına kadar genel olarak hala Rumların yaşadığı bir köy olarak ayakta kalmıştır. Fakat yaşanan savaşlar sonrası Rumlar, Kayaköy’ü terk etmiştir ve o günden bugüne kadar bomboş bir hayalet köy görünümünde ayakta kalmıştır. Yürüyüş yaparak gezip görmekten keyif alabileceğiniz yerlerden biri olarak Kayaköy’de listemizdeki yerini alıyor.

Tlos Antik Kenti

Likyalıların en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Tlos Antik Kenti, oldukça geniş bir alanda yer almaktadır. Kronos Tapınağı, tiyatrosu ve bazilikayı görebileceğiniz Tlos Antik Kenti’ni de listenize dahil etmenizi tavsiye ederiz.

Letoon Antik Kenti

1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edilen Letoon Antik Kenti, M.Ö. 7. yüzyıla dayanan tarihi ile gezip görmekten keyif alacağınız tarihi zenginliklerden birisidir.

Saklıkent Kanyonu

Fethiye’nin en önemli doğal zenginliklerinden biri olan Saklıkent Kanyonu kesinlikle doğa tutkunların görmesi gereken yerlerden birisidir. Ülkemizin en güzel kanyonlarından biri olarak bilinen bu kanyon, Fethiye’de turistlerin en çok dikkatini çeken mekanlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Kelebekler Vadisi

Birbirinden güzel, çeşit çeşit kelebeklerin yaşadığı Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin Saklıkent ile birlikte en önemli doğal güzelliklerden bir diğeridir. Sadece tekneler ile ulaşım sağlanabilen Kelebekler Vadisi, adını tüm dünyaya duyuran güzelliği ile kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında.

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü