Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye için hem Akdeniz’in hem Ege’nin göz bebeği, inci tanesi desek yeridir. İki yörenin kültürüyle harmanlanmış yemekleri, gez gez bitmeyen doğal güzellikleri ve eğlenceli aktivite imkânlarıyla tüm tatil ihtiyacınızı tek yerde karşılayabileceğiniz bir potansiyele sahip.

Haydi Hemen Yola Çıkalım! Sonuçta Görevimiz Tatil 😊

Fethiye’ye nasıl ulaşırsınız hemen konuya girelim; önccelikle eğer havayolunu kullanacaksanız Dalaman Havalimanı'nda iniş yapacaksınız. Fethiye merkeze transferlerle 1 saati biraz geçtikten sonra ulaşıyorsunuz.

Bu 5 gün içerisinde hem sessiz sakin yerlerde kafanızı dinleyip iş stresinden uzaklaşacaksınız, hem de eğlencenin, adrenalinin bağımlısı olacaksınız. Her tatilde’’ Fethiye'deki aktiviteleri özledim’’ diyeceksiniz. Tüm bu etkinlikleri yaparken villada tatil yapmanız her zaman daha verimli olacaktır, gün sonunda akşam yemeğinizi mis kokulu çiçekler arasında bahçenizde yiyebilir, sabah günün ilk ışıklarında size özel yüzme havuzunu kullanabilir ve istediğiniz saatte istediğiniz yerde olmaya siz karar verebilirsiniz. 

Bol aktiviteli, dolu dolu ve heyecanlı geçireceğiniz günler çok yakında olduğu için her şeye hazırlıklı olmakta fayda var.

Aktiviteler sırasında yanınıza almanız gerekenleri şöyle listeledik;

  • Varsa Gopro kameranızı yanınıza almalısınız ya da telefonunuza su geçirmez kılıflardan almalısınız çünkü tekne turlarında ve kanyonda ihtiyacınız olabilir. Yamaç paraşütü sırasında zaten fotoğraflarınız çekiliyor ama yine de siz bilirsiniz. O kadar yol gelmişken manzaraya karşı birkaç hatıra selfie’si olmazsa olmaz zaten.
  • Tekne ile ada turları ve Rafting sırasında yedek kıyafet ve yüzme kıyafetine ihtiyacınız olabilir.
  • Yanınıza alacağınız eşyaları minik bir sırt çantasına yerleştirmek, içine güneş kremi, havlu, rafting için spor ayakkabısı, güneş gözlüğünüzü ve nakit para koymak (çünkü bazı yerlerde kart geçmeyebilir) mantıklı olabilir.

1. GÜN

Kahvaltınızı bol C vitaminli, enerji veren yiyeceklerle yaptıktan sonra, sadece sırt çantanızı alıp yola çıkabilirsiniz. Rafting yapmak için buluşma noktasında ekiple buluşup, kısa bir eğitim ile beraber Dalaman Çay’ına varıyorsunuz. Size kask, can yeleği gibi güvenlik ekipmanlarının tesliminden sonra artık kendinizi soğuk sulara bırakıyorsunuz. Tabii o an ki adrenalinle herkes aynı soğukluğu hissetmiyor olabilir. Dalaman Çayının o kuvvetli sularında çığlık çığlığa, sulara bata çıka sona doğru geleceksiniz. Biz rafting sırasında en son ne zaman bu kadar eğlenmiştik acaba diye düşündük. Gün sonunda yüzünüzde kocaman bir gülümseme, anılarınız ve kısılmış sesinizle geri dönüyorsunuz.

2. GÜN

Fethiye’ye daha gelirken bile yolda, havada süzülenleri görmüş olabilirsiniz. Heyecanı doruklarda yaşayacağınız, yürekleri ağızlara getiren Yamaç Paraşütü için Babadağ’a gidiyoruz. Ölüdeniz’in üzerinde kuşlar gibi süzüleceğiniz, hayranlıkla korku arasındaki duygularda geçiş yapacağınız Fethiye’nin olmazsa olmaz aktivitesi yamaç paraşütü için, buluşma noktasına gidiyorsunuz.

Babadağ’a doğru çıkarken rakım yükseldikçe yavaş yavaş korkunuz heyecanınız artmaya başlıyor. Dağ eteğinde hazır halde beklerken sizinle uçacak olan pilotunuzla tanışıp, bilgileri alıp neler yapmanız gerektiği hakkında konuşuyorsunuz.

Biz şahsen pilotumuzla tanışıp kaynaşıp sıra bize gelince korkusuzca koşmaya başladık. Evet koşuyoruz çünkü paraşütün açılması için baya depar atarak koşmanız gerekiyor, bundan sonra inişe kadar her şey pilotunuzun sorumluluğunda. Uçuş tahmini 25-30 dakika sürüyor, kimisine yetmezken bu süre kimisine yıllar geçmişçesine uzun geliyor. Uçuş sırasınca siz eğlenmenize bakın, birçok pilot, fotoğraf çekme konusunda çok uzman günde yaklaşık olarak 4-5 kez uçabiliyorlarmış. Nisan ve Ekim ayları arasında bu uçuşu planlamanız daha güvenli olur. Her şey bittikten sonra Belcekız plajına iniş yapıyorsunuz ve güzel anılarınız size bir ömür boyunca eşlik ediyor.

3. GÜN

Tatilde hem eğleneceğiz hem de gezip görüp alışveriş yapacağız. Eve dönerken eli boş gitmek olmaz. Arabanın bagajını organik yiyecekler ile doldurmalısınız. Daha fazla dinlenmeli ama yine de gezmeli görmeli bir şeyler yapmak için, uzun uzun kahvaltıdan ve ardından Türk kahvesinin sohbetinden sonra Fethiye merkezde sevdiklerimize hediyeler, yörenin bitkisel ürünlerini almak için ve her Cuma kurulan Fethiye organik pazarını ziyaret için yola çıkıyoruz.

Biz alışverişten döndükten sonra akşam yemeği için hep beraber hazırlıklara başladık, aynı zamanda yarın yapacaklarımızı planladık, eğlendiğimiz anlardan sohbet ettik. Yani kısacası bugün 5 günlük Fethiye gezisinde en çok tatili, dinlenmeyi, rahatlamayı hissettiğimiz gün oldu. Aynılarını yapmanızı size de tavsiye ediyoruz, çünkü tatilde dinlenmek, yoğun tempodan uzaklaşmak eve döndüğünüzde tatil sonrası sendrom yaşama ihtimalinizi ortadan kaldıracaktır. 

4. GÜN

Belcekız plajı aksine Lagün olması sebebiyle daha sakin ve durgun suyu olan Ölüdeniz’de serinleme zamanı 😊 

Bugün hem plajda güzel vakit geçireceğiz hem de gecenin nabzını hisarönünde yakalayacağız. Plajda deniz-kum-güneş üçlüsüyle buluştuktan sonra, hisarönüne gidiyoruz. Geniş bir alana yayılan gece kulüpleri ve restoranlar ile her daim kalabalık olan mekânlarda sevdiklerinizle sohbet edebilir, hoş vakit geçirebilirsiniz. Konser, canlı müzik performansları, gibi eğlenceli aktivitelerle sevdiklerinizle beraber unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

5. GÜN

Son günde Fethiye ve çevresindeki adaları görmeden gitmek olmaz. Tekne turları bu aşamada çok verimli hem yeme-içme işleri hem de plan programı onlara bırakabilirsiniz. Tekne turuyla, küçük çapta bir mavi yolculuğa çıkıyoruz. Uğradığınız her adada verilen molalar sırasında masmavi sularda doyasıya yüzüyorsunuz. Tatilin en son gününü yani kapanışı yapmak çok güzel bir aktivite değil mi?

Mavi sularla vedalaşma vakti 😊 Yassıca, Tersane, Bedri Rahmi Koyu, Kızıl Ada, Şövalye Adası gibi ve Mavi Mağara gibi yerler tekne ile gezecekleriniz arasında. Sığ denizi ve ince kumuyla yüzme öğrenmek isteyenlere veya gün batımında taş ve toprağın kızıla dönmesi nedeni ile anılan Kızıl Adada unutulmaz anlara tanık olabilirsiniz.

Tüm bu aktivitelerin dönüşünde evinizin konforundaki kiralık villada kalmanız her anlamda size fayda sağlayacaktır. Sevdiklerinizle barbekü partileri, size özel, mis kokulu çiçekler arasındaki bahçenizde yapacağınız sohbetler ve güne deniz manzarasıyla uyanmak için villa kiralamayı tercih edebilirsiniz.

Bu aşamada Hellovillam’ın Fethiyedeki kiralık villaları https://www.hellovillam.com/fethiye-kiralik-villa bu adresten inceleyip hemen rezervasyon isteği gönderebilirsiniz 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü