Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye’ nin zenginliklerine ilişebileceğiniz zamanlarda, yapmak isteyebileceğiniz şeyleri sizler için listeledik...

1. TEKNE TURLARI

Bölgedeki en popüler tekne turlarından biri olan 12 adalar tekne turu sizi bölgede bulunan adalara götürecek ve her bir durakta ortalama 45 dakika kalarak size değişik bölgelerde denize girmeniz ve güneşlenmeniz için size fırsat sunacaktır. Yassıca adası, Tershane adası, Cennet koyu, Kleopatra adası, Kızılada gibi noktalar bulunmaktadır.

Tekne turları ile keşfedeceğiniz yerlerin birinde kalmak isteyeceğinizden, eminiz…

2. ÖLÜDENİZ KELEBEKLER VADİSİ TEKNE TURU

Hiç bir şey yapmadığınız bir günde neler yaşayabileceğenizin yolculuğuna hazır mısınız?

Ölüdeniz tekne turunun en güzel tarafı bütün gün sadece güneşlenip ve denizin serin sularından yüzmekten başka bir şey yapmak zorunda olmamanızdır. Tekne turumuzun durakları arasında Kelebekler Vadisi, St Nicholas Adası (Yürüyerek adanın eski kalıntıları arasında gezebilirsiniz), Mavi Mağara, Soğuk Sular Koyu, Akvaryum Koyu, Deve Plajı gibi noktalar bulunmaktadır. Her adada 45 dk mola verip mavi suların tadını çıkarmaya hazır olun..

3. YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Yukarıdan baktığınızda ne kadar da küçüktür hayatlarımız…  1975 metre yüksekliğindeki Babadağ’dan Ölüdeniz’in muhteşem görselliği eşliğinde deneyimli bir pilotla birlikte tandem atlayışınız 30-40 dakikalık bir uçuştan sonra Belcekız Plajı'nın beyaz kumları üzerine yumuşak bir inişle tamamlanıyor. Otelinizden havalanacağınız piste, 45 dakika kadar süren bir jeep yolculuğu ile ulaşıyorsunuz.

Paraşütünüzü taktıktan sonra yapmanız gereken; pilotunuzla birlikte birkaç adım koşmak ve kendinizi mavi gökyüzüne bırakmak. Artık rahatlayın ve gökyüzünde özgürlüğü fotoğraflayın. Adrenalin ve mavi özgürlük. Siz de yaşayabilirsiniz…

4. SAKLI KENT JEEP SAFARİ TURU

Belirlenen noktada jeeplerin toplanması ile tura baslanır. Tlos: Yaklaşık 4000 senelik bir geçmişe sahip olan şehir 4 ayrı imparatorluğun izlerini hala taşımakta. İçinde bir çok kaya mezar, bir adet kilise, roma hamamı, antik tiyatro ve Osmanlılardan kalma birde kale bulunduran şehir; Likyalılara, Romalılara, Bizanslılara ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. 

Yakaköy : Yakaköy soğuk su kaynaklarının çokluğu ve bununla beraber alabalık çiftlikleri ile ünlü. Akdağ'dan eriyen karlar önce yerin altına sonrada doğal yollarla yeryüzüne çıkmaktadır. Cennetten bi parça görünümündeki Yakaköy görülmeye değer doğal park  görünümündeki alabalık çiftlikleriyle ziyaretçilerine kucak açar.

5. DALYAN TURU

Sabah kısa bir otobüs yolculuğu ardından turu Dalyan kasabasının limanından tekne seferi ile başlamaktadır.Tekne ile kaplumbağa sahiline giden yolunuz üzerinde dağın yamacında bulunan eski Likya tarihinden kalan kalıntıların güzel manzarası eşliğinde Türkiyedeki en güzel deltalardan birinde tekne ile seyahat etme şansını bulacaksınız.

 Kaplumbağa sahilinde güneşlenirken ve denize girerken aynı zamanda deltadan akan suyun tuzlu ile buluşmasına şahit olacaksınız. Bu sahil aynı zamanda deniz kaplumbağa çeşitlerinin en büyük ikinci yumurtalama sahillerinden biridir (David Belami dahil olamk üzere) uluslararası ve yerel yetkililerin baskıları sayesinde bölge koruma altına alınmış olup büyük sayılardaki ziyaretçi sayılarına izin verilmemektedir.

Dalyan çamur banyosu : Burada 1 saat şifalı çamurlar ile cildiniz ipek gibi olacak gençleşeçeksiniz.

6. DALIŞ

Denizdeki yaşam, balıklar, ahtapotlar, kabuklular, yunuslar, mercanlar ve değişik türlerde bitki ve diğer canlılardan oluşan renkli bir çeşitliliğe sahip.

Fethiye’deki dalış acentalarının organize ettiği günübirlik ve haftalık turlara katılarak deneyim kazanabilir ve usta eğitmenlerden sertifika kursları alabilirsiniz. Sağlık sorunu olmayan herkesin bir dalgıç rehber – balıkadam eşliğinde kolayca yapabileceği bu spor, ilk denemenizden sonra vazgeçemeyeceğiniz bir tutkuya dönüşecek.

7. KANO

Eşen çayı üzerinde kısa bir eğitimden sonra kano ile akıntı yönünde kürek kullanmak hiç de zor değil. Okaliptus ağaçlarının gölgesinde ilginç manzaralarla karşılaşacağınız bu keyifli yolculuk, 18 km uzunluğundaki Patara kumsalında sona eriyor.

8. LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ

Trekking, Fethiye’nin zengin florasını tanımak isteyenler için önerilen en iyi tatil türlerinden biri. Antik dönemlerde, Likya kentlerini birbirine bağlayan patikalar zinciri, “Likya Yolu” olarak adlandırılıyor. “Likya Yürüyüş Yolu” nun başlangıç noktası Ovacık Köyünde Babadağ’ın eteği. Bu etkinlik için yalnızca standart yürüyüş malzemesine ihtiyacınız olacak. Her 100 metrede bir karşılaşacağınız yön levhalarını izleyerek yürüyüşünüzle ilgili gerekli bilgileri edineceksiniz. Yolunuz üzerindeki küçük dağ köylerine uğrayacak, sıcak ve dost insanlarla ve onların yarı – göçebe yaşantılarıyla tanışacaksınız.

Fethiye ile Kaş arasında ve hatta Antalya’ya kadar uzatabileceğiniz yürüyüş, Likya Yolu’nun birinci bölümünü oluşturuyor. Faralya (Uzunyurt) Köyü, Dodurga, Pınara – Letoon – Xanthos antik kentleri ve Patara bu bölümün uğrak yerleri arasında. Fethiye – Marmaris yönündeki ikinci bölüm ise, Dalyan’ın ünlü kaplumbağa plajına da ziyaret olanağı sağlıyor. Likya Yolunun muhteşem doğal ortamında yapacağınız yürüyüş yaşamınıza büyük renk katacak…

Fethiye ve çevresini keşfedebileceğiniz, ev konforunda bir tatil için Fethiye tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz.
 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü