Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, dünyanın en özel kumsallarından birine ev sahipliği yapıyor. Maviliklerin yeşiller ile buluştuğu benzersiz bir coğrafya üzerine kurulu olan bu bölgede, hem denize, hem de doğaya doyacağınıza emin olabilirsiniz. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Fethiye Ölüdeniz, farklı doğa sporları ile de ilgi çeken bir belde.  Sizler için bu Fethiye'ye nasıl gidilir ve neler yapılır inceledik. Gelin, birlikte göz atalım!

2006 yılında yapılan oylama ile dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz’in gerçek anlamda eşi benzeri yok. Bu bölgenin benzersiz dokusu, daha önce hiç görmediğiniz canlıları da barındırmakta.

 Mikro iklim olması sayesinde, farklı bir ekosisteme bürünen Ölüdeniz, size daha önce hiç görmediğiniz kadar farklı bir deneyim yaşatmak için hazır. Ölüdeniz, İstanbul’a 810, Ankara’ya 630 kilometre uzaklıkta yer alıyor. En yakın havaalanı olan Dalaman Havaalanı bölgeye 55 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Aracınız ile seyahat etmek istemiyorsanız, Ölüdeniz’e ulaşmanın en kolay yolu uçak olacaktır.

Toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilen Ölüdeniz’e, Fethiye merkezden çok sayıda dolmuş ve otobüs seferi mevcut. Fethiye’ye yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta yer alan Ölüdeniz, el değmemiş doğa ve ormanlar arasından geçen yollarla ulaşılabilen, benzersiz bir doğa harikası. Ormanlarının korunmuş olması, bölgeye giden yolların oldukça dolambaçlı olmasına neden olmakta. Virajlı ve dar yollardan, ormanın içerisinden gideceğiniz bu saklı cennetten asla ayrılmak istemeyecek, her gününüzü burada geçirmek isteyeceksiniz.

Ölüdeniz, Hem Doğa Hem De Adrenalin Merkezi

Ölüdeniz’i meşhur yapan şey kumsalı ve yemyeşil ormanları. Fakat bu bölgenin sundukları bununla da sınırlı kalmıyor. Ölüdeniz’de, bir dakikanızın bile sıkılmadan geçeceğine emin olabilirsiniz. Bölgenin kusursuz coğrafyasını kuş bakışı görebilme imkanınız mevcut!

Yamaç paraşütü için çok özel bir coğrafyaya sahip olan Ölüdeniz, misafirlerini adeta büyülüyor. Adrenalinden hoşlanıyorsanız, bölgede her seviyeye uygun bir yamaç paraşütü etkinliği bulabilirsiniz. İster profesyoneller eşliğinde, isterseniz tek başınıza atlayış yapmanız mümkün. Buna ek olarak, Ölüdeniz’in su altı faunasının da bozulmadan korunduğuna şahit olacaksınız. Bu coğrafyada, pek çok farklı seviye için dalış kursları yer alıyor.

Eğer sadece suyun üstünde kalan güzellikleri değil, aynı zamanda su altını da keşfetmek istiyorsanız, Ölüdeniz’de mutlaka dalış yapmanız tavsiye ediliyor. Tertemiz bir denize sahip olması, çok derine dalmasanız bile yüzlerce farklı balık türüyle karşılaşmanızı sağlayacak. Görenleri büyüleyen ve adeta farklı bir dünyaya ışınlayan Ölüdeniz’in su altı faunası, yapılması gereken en önemli etkinliklerin başında geliyor.

Doğayı ve Ormanları Keşfedin

Ölüdeniz’de, doğayı ve bölge ormanlarını doya doya keşfedebilmeniz için pek çok doğa yürüyüşü ve trekking etkinliği de yapılmakta. Kolayca katılabileceğiniz bu etkinliklerden büyük keyif alacağınıza emin olabilirsiniz. Bölgenin her noktasından başlayan turlar ile, yemyeşil ormanlar arasında doya doya oksijeni içinize çekebilir, farklı canlıların sesleri eşliğinde yürüyebilirsiniz. Bölgenin yüksek dağlarında çok sayıda mağara bulunuyor olması, alternatif adrenalin arayışı içerisinde olanlara çok daha farklı bir fırsat da sunmakta.

Özellikle farklı bir doku katmak istiyorsanız, bu bölgede yer alan mağara turlarına katılabileceğinizi unutmayın. Henüz turizme açılmamış ve rehabilitasyonu yapılmamış pek çok mağaraya, halatlar ve ipler yardımıyla profesyoneller eşliğinde inebilir, daha önce hiç şahit olmadığınız, farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Fethiye’nin sunduğu nimetler, doğanın neredeyse her anından noktasından faydalanabileceğiniz kadar çeşitli.

Mavi Turlara Katılmayı İhmal Etmeyin

Ölüdeniz’in en güzel kısmı şüphesiz denizi ve masmavi berrak suları. Bu suları en iyi şekilde görebilmek, el değmemiş bakir koylarda yüzebilmek için mavi turlara katılmayı unutmayın. Bölgenin pek çok noktasından kalkan tekneler, Ölüdeniz’in karadan ulaşıma sahip olmayan özel koylarını deneyimleyebilmenizi mümkün kılıyor. Daha önce hiç kimsenin girmediği, tertemiz sulara girebilir, keyif dolu bir Ölüdeniz seyahati geçirebilirsiniz.

Fethiye ve çevresinde yer alan doğal güzellikleri keşfederken nerede konaklayacağınızı düşünmenize gerek yok. Hemen Hellovillam'ın  Fethiye Kiralık Villalarını  inceleyerek, kendinize uygun villayı bulup, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü