Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin ön plana çıkan doğal güzelliklerinin büyük bir kısmı Fethiye ve çevresinde yer almaktadır. Fethiye doğal güzellikleri, doğayı seven hemen hemen herkes tarafından bilinen yerlerdir. Öyle ki, bazı yerler “burası Fethiye’de miymiş?” tepkisini oluşturabilmektedir. Bu ün Türkiye’nin dört bir yanına yayıldığı gibi Avrupa geneline de yayılmıştır. Nefes kesici manzaralara ev sahipliği yapan Fethiye doğal güzellikleri, bir kartpostal içerisinde yaşıyormuş hissi yaratmaktadır. Her bir yerinde ayrı güzel bir fotoğrafa fon oluşturmakta bazen ise fotoğrafın kendisi olmaktadır. Bundan dolayı Fethiye tatilcileri yanlarından fotoğraf makinelerini eksik etmemelidir. Fethiye doğal güzellikleri yanında tarihi doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir. Özellikle, Likya Yolu gibi meşhur bir tarihi değer üzerinde yer alan yerleri Fethiye’nin yerli yabancı turistler tarafından akına uğramasını sağlamaktadır. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Fethiye, hizmet sektörü konusunda son derece gelişmiş bir bölgedir.

Gece hayatı ile ayrı keyif yaşanmasını sağlarken, birbirinden güzel kahvaltıcıları ile sabahın ilk ışıklarından itibaren güzel saatler yaşanması için de ev sahipliği yapmaktadır. Her bir başlık için tatilciler ayrı araştırmalar yapmaktadır. Fethiye kahvaltı yerleri arasından nereye gidileceği ayrı bir soruyken Fethiye restoranları arasında hangilerinin ön plana çıktığı ise ayrı bir soru olmaktadır. Fethiye her bir başlık için birçok farklı seçenek sunabilir. Böylece kişiler hem zevklerine hem de bütçelerine uygun tercihler yapabilmektedir. Güzel bir kahvaltı ile güne başlangıç, ardından Fethiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri ile geçirilen güzel bir gün güzel bir ikili olmaktadır. Bunun üzerinde bir de restoranların ve gece hayatının eklenmesi ise bir tatilin verebileceği her şeyi karşılamaktadır. Her anı ayrı bir keyifle dolu tatil geçirmek isteyen tatilciler için Fethiye doğru bir adres olmaktadır.

Kelebekler Vadisi

Dağlar arasında gizli bir cennetin adresi olan Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin en özel doğal güzelliklerinden biridir. Bölgede yaşayan türü tükenmekte olan kelebekler, vadiye ismini vermektedir. Bu özelliği hayvan bilimciler tarafından da bilinmekte olup bazı kişiler sadece bu kelebekleri araştırmak üzere de gelmektedir. Bunun yanı sıra 1955 yılında sit alanı olarak kabul edilen vadide yapılaşma bulunmamaktadır. Böylece her bir yerin günümüzde hala doğal kalması sağlanmaktadır. Vadide yer alan bungalovlar tek tesis olup dileyen kişiler burada konaklayabilmektedir.

Kabak Koyu

Likya Yolu üzerinde kalan bu özel yer, dünyanın telaşesine küçük bir mola verilmesini sağlamaktadır. Fethiye ilçe merkezine 17 kilometre olan koy, bakir bir koydur. Çoğu zaman kamp severler tarafından tercih edilmektedir. Yaz dönemlerin yoğun bir ilgi görüyor olması özellikle tatil dönemlerinde bölgede çok fazla insan olmasına neden olabilir. Ancak doğal güzelliği kalabalığı unutturacak niteliktedir. Masmavi suları ve çevresini saran yemyeşil ağaçları ile Kabak Koyu, Fethiye’nin mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biridir.

Ölüdeniz

Fethiye’nin bir diğer meşhur doğal güzelliğinde sıra. Ölüdeniz Fethiye merkeze 14 kilometre mesafede bulunmaktadır. Çevresini saran dağlar arasında kalan koy o kadar sakin bir denize sahiptir ki, tüm koyun Ölüdeniz unvanını almasını sağlamıştır. Ölüdeniz’ de tesisler yer alıyor olup yoğun dönemlerde kalabalık bir yer olabilmektedir. Su sporlarının yaygın olarak yapıldığı bir yerdir. Jet ski, su kayağı, rüzgâr sörfü ve flyboard sıklıkla yapılan sporlar arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra dağ yamaçları ile ünlü olan Ölüdeniz, yamaç paraşütü tutkunlarında ilk adreslerinden biridir.

Saklıkent Kanyonu

300 metre derinliğinde 18 kilometre uzunluğunda olan Saklıkent Kanyonu, unutulmaz bir deneyimin adresidir. Doğal güzellikler arasında farklı bir etkileyiciliğe sahiptir. Dağlardan akan suların yüzyıllar boyunca aşındırmalarına bağlı oluşan kanyon, görülmesi gereken bir doğal oluşumdur. Kanyon içerisinde yer alan yürüyüş yollarında hareketli saatler geçirmek mümkündür. Kışın su seviyeleri yükseldiğinden, kanyona ziyaretler sadece yaz aylarında gerçekleştirilebilir. Kanyona girişler ücretli olup bölgede tesisler yer almaktadır.

Babadağ

2000 metre yüksekliğe sahip olan Babadağ, Türkiye’de yamaç paraşütünün kalbinin attığı yerdir. Nefes kesici manzarası ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan dağ, genellikle turistik gezilerden ziyade safari veya paraşüt ile atlayış yapmak için ziyaret edilmektedir. Yaz dönemlerinde oldukça yoğun olması sebebi ile yolculuk esnasında dikkatli olması önerilmektedir. Kuş ve rüzgar seslerinden başka bir şeyi duymanın mümkün olmadığı bu yerde doğanın tadı doyasıya çıkarılabilir. Ekstrem spor severler Babadağ’ ı mutlaka listelerine eklemelidir.

Gizlikent Şelalesi

Saklıkent Kanyonu’na oldukça yakın olan Gizlikent Şelalesi, Fethiye’nin bir diğer özel gizli köşesidir. Engebeli yolların aşılması ardından ulaşılan şelale, bir macera filminde yaşıyormuş hissi uyandırmaktadır. Öyle ki, engebeli bir arazi yolu yürüdükten sonra inilen 200 basamaklı merdiven ardından şelaleye ulaşılabilmektedir. Ormanın içerisinde kalan Gizlikent, unutulmaz bir gün geçirmek isteyenler mutlaka ki gitmesi gereken bir yerdir. Yol şartlarından dolayı çocuklu aileler için pek uygun bir yer olmadığını bilmekte de fayda vardır.

Girdev Gölü Ve Yaylası

Fethiye’nin biraz dışına çıkılması gerekirse bambaşka doğal güzellikler de mutlaka ki bulunmaktadır. Fethiye’ye 74 kilometre mesafede bulunan Girdev Gölü, yeşilin en güzel tonlarına sahip bir bölgedir. 1800 metre rakımda bulunan göl ve gölün etrafını saran tepeler yine bir kartpostal içerisindeymiş hissi uyandırmaktadır. 1800 metrelik rakımdan kaynaklı olarak bölge serin ve bol oksijenli bir havaya sahiptir. Bundan dolayı, yayla ziyareti ardından gelen ertesi günde yorgunluk hissi yaşamak son derece olasıdır. Yaylaya sadece özel araç ile ulaşım mümkündür.

Belcekız Sahili

Turkuazdan oluşan uçsuz bucaksız bir deniz ve çevresindeki yemyeşil dağlar yine güzel bir kombin oluşturmaktadır. Ölüdeniz’ e çok yakın olan Belcekız, yaz aylarında yoğun talep görmektedir. Yine Ölüdeniz gibi bölgede tesislerde bulunuyor olup bu durumda Belcekız’ın sezonun her anında dolu olmasını sağlamaktadır. Doğa ile baş başa kalmak istemeyip sadece görsel şöleni yaşamak isteyenler için önerilecek bir adrestir. Denizin kendine has serinliği yazın sıcak aylarına güzel bir es verme imkanı sağlamaktadır.

Çalış Plajı

14 kilometre uzunluğundaki plaj, Fethiye’nin en ünlü plajlarından biridir. Yumuşacık kumu ve sığdan yavaşça derine giden denizi ile özellikle çocuklu ailelerin tercihidir. Caretta Caretta’ların uğrak noktası olan plajda akşamları bu sevimli canlılara rastlamak mümkündür. Bunun yanı sıra bölgede 219 farklı kuş türü bulunması, yine doğa ve hayvan severlerin büyük ilgisini çekmektedir. Böylece Çalış Plajı, hem hayvanları hem de doğası ile önemli noktalardan biri olmaktadır. Plaja girişler ücretsiz olup dileyen kişiler plajda yer alan tesislerden yararlanabilirler.

Gemiler Adası

Gemiler Vadisi ve Gemiler Koyu karşısında konumlanan ada, ismini de bu iki yerden almaktadır. Tekne turları ile ulaşım sağlanan ada, hem güzel bir koya hem de özel tarihi alanlara sahiptir. Sit alanı olması nedeni ile adada herhangi bir yerleşim alanı bulunmamaktadır. Özellikle, Gemiler Adası’na uğrayan tekne turlarının tercih edilmesi önerilmektedir. Bu sayede adanın doğal güzelliği yakından görülebilir. Kendine ait koyu ve turkuaz sularında denizle geçirilen keyifli saatlerin tadı çıkarılabilir. Adada doğa yürüyüşleri de gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı yürüyüşlere katılmayı isteyen kişiler sadece mayoları ile değil yürüyüş ayakkabıları ile de gelmelidir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü