Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tarihin düze çıkmış ve anılarda yer etmiş güzelliği; Fethiye…

1. ÖLÜDENİZ-HİSARÖNÜ

Ölüdeniz’e yakınlığı ve Fethiye’nin eğlence merkezi olması ile Hisarönü tatilcilerinin vazgeçilmez uğrak yerlerinden biridir. Fethiye ile Ölüdeniz arasında kalan Hisarönü ve komşusu Ovacık, son yıllarda yerleşim ve konaklama açısından oldukça gelişmiş bir bölge haline gelmiştir.

Yerli turistlerin ilgisini çektiği kadar, yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. İngilizler başta olmak üzere, burada kendilerine ev, villa, arazi alanlar, hatta aralarında iş yeri açanlar da bulunmaktadır. Çok sayıda restaurant, bar, disko, giysi ve takı satış mağazaları ve günübirlik tur düzenleyen şirketlerin ofisleri burada mevcuttur. Hisarönü merkezinde birkaç cadde, toplu bir eğlence merkezine dönüşmektedir. Özellikle gece 12’den sonra mekanların iç kısımları diskoya dönüşüyor.

Ölüdeniz Hisarönü’ ne Nasıl Gidilir?

Fethiye-Ölüdeniz arasında çalışan minibüsler her 5 dakikada bir buradan geçmektedir. 

2. GEMİLE KOYU- ANTİK AYA NİKOLA

Ada üzerinde Bizans İmparatorluğu döneminden kalma 4-5 adet kilise kalıntıları bulunuyor. Bu bölge Hristiyanlığın ilk yayılma merkezlerinden biri olması sebebi ile batı dünyasında oldukça önemli bir yer olarak görülüyor. Antik dönemde buranın ismi Aya Nikola (Aziz Nikola, St.Nicholas) imiş. Adanın hemen karşısında, Gemile Koyu (Gemiler Koyu) ve plajı bulunuyor. Gemile Vadisi (Gemiler Vadisi) ile birlikte bir doğa harikası oluşturuyor.

Gemile Koyu- Antik Aya Nikola’ ya Nasıl Gidilir?

Gemiler Adası Muğla’nın Fethiye Körfezi’nin güney ucunda ve Fethiye’ye 9 km mesafedeki bir adadır. Gemile Adası, olarak da bilinir. Ölüdeniz'e Belcekız plajından kalkan teknelerle buraya kolayca ulaşılır.

Fethiye'yi Keşfetmek için Tatil Villanızı Seçin!

3. OYUKTEPE KOYLARI

İlçedeki iki büyük tatil köyünün de yer aldığı yarımadada; Mempaşa, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık, Boncuklu, Kuleli Aksazlar, Akvaryum, Turunç Pınarı gibi koylar bulunmaktadır. Kamp kurmak ve doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler, ağaçların gölgesinde doğayı yaşayıp, berrak sularda denize girebilirler. Koylarda, orman içi dinlenme alanlarında bir çok imkan sağlanmaktadır.

Oyuktepe Koyları’na Nasıl Gidilir?

Fethiye’nin batısında yer alan ve Fethiye merkezden yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan yarımada şeklinde koylar, ulaşımın kolay olması sebebi ile daha çok günübirlikçiler tarafından ziyaret edilmektedir. 

4.ÖLÜDENİZ-OVACIK

Denize çok yakın olmasına rağmen, harika bir dağ manzarası vardır. Fethiye’den daha serin ve nem oranı daha düşük olduğu için, bir eğlence ve yerleşim merkezi haline gelmiştir. Eğlence mekânları, kiralık villaları, özellikle muhafazakar kiralık villalar, otelleri, alışveriş yerleri ve restoranların bolca bulunan bu yerde doğa yürüyüş alanları, yamaç paraşütü gibi spor aktivitelerini organize eden mekanlar bulabilirsiniz.

Ölüdeniz- Ovacık’a Nasıl Gidilir?

Her sabah Ovacıktan hareket eden servisler, sizi direkt Ölüdeniz’in kumsallarına götürür. Öğleden sonra 4 – 5 gibi, Ovacık ve Hisarönüne dönüşler sağlanır. Ovacık mevkiindeki birçok otel aynı sistemle çalışır, denize uzaklık problemini taşımalı sistemle çözerler. Fazla aktivite istemeyenler Ovacık ve Hisarönünde, villalarının ya da otel havuzlarının keyfini çıkarırlar. 

5. KABAK KOYU

Ulaşım zorluğu nedeni ile kirletilmemiş ve doğal güzelliğini muhafaza edebilmiş bir bölgedir. Üç tarafı dağlarla çevrili kanyon biçimindeki bu yeşil vadinin arasına saklanmış kamp yerleri vardır. Kamplarda çam ağaçlarının içinden deniz manzarasını seyretmek ve kamplarda çalınan seçkin müziklerin ritmiyle, güneşin eşlik ettiği güzel bir atmosfer oluşturuluyor.

Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?

Kabak koyu Kelebekler vadisinin komşusu diyebiliriz. Ölüdeniz Belcekız plajına biraz uzak kalmasından dolayı, dolmuş tekneler buraya sefer yapmıyor diye biliyoruz. Fethiye-Faralya dolmuşları ile ya da kendi arabanızla Kabak Köyüne ulaşarak arabanızı koya inmeden önce park edebilirsiniz.

6.KELEBEKLER VADİSİ

Tekneniz kıyıya demir attıktan sonra dönülmez bir yere indiğinizi fark edeceksiniz.Gün ışığı, Akdeniz sularını safir mavisinden yeşilimsi maviye çevirirken, Kelebekler Vadisi’ni çevreden yalıtan yüksek kayalıkların üzerine gölgeler düşürüyor.

Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Kara yoluyla ulaşmak isterseniz Fethiye Otogar’dan kalkan Faralya minibüslerine binip, Ölüdeniz’i geçtikten sonra Kelebekler Vadisi’nin yukarısında inip, aşağı doğru 1 saatlik yorucu bir iniş gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ancak iniş için sarf ettiğiniz efor, vadinin büyüleyici manzarasını izlemeye değiyor. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü