Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğal ve tarihi güzellikleri, meşhur lezzetleri ve gezilecek yerleri ile ön plana çıkan Büyükada'nın plajları da hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Büyükada plajları, İstanbul’a yakın konumda yer alması sebebi ile tercih sebebi olmaktadır. Büyükada plajları özellikle hafta sonlarında İstanbulluların akınına uğramaktadır. Sakinlikten hoşlanan kişiler plajları hafta içi günlerde tercih etmektedirler. Büyükada’ya tatil planı yapan ziyaretçiler, “Büyükada’da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar.

Büyükada en güzel plajları bünyesinde bulundurması ile bahar ve yaz aylarında rağbet görmektedir. En çok tercih edilen Büyükada plajları isimleri ise; Halik Koyu Aile Plajı, Aya Nikola Plajı, Nizam Plajı, Nakibey Aile Plajı Tesisleri, Bıyık Plajı, Değirmenburnu Plajı, Yörükali Plajı ve Kumsal Aile Plajı olmaktadır. Plaja girişlerde herhangi bir ücret ödemek istemeyen misafirler Büyükada halk plajlarını, uzak mesafe yolculuk yapmayan istemeyen misafirler ise Büyükada merkez plajlarını tercih edebilmektedirler. 

Halik Koyu Aile Plajı

Büyükada’nın en güzel plajlarından biri olan Halik Koyu Aile Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkmaktadır. Büyükada’nın en uzun plajı olan Halik Koyu Aile Plajı içerisinde kamp ve piknik alanları bulunmaktadır.  İstanbul’a yakın konumda bulunması sebebi ile özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır. Sessizlik ve huzur isteyen kişiler hafta içi günlerde Halik Koyu Aile Plajı’nı tercih edebilirler. Plaj içerisinde Büyükada misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği işletme bulunmaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar da mevcuttur. Ayrıca Büyükada misafirleri istedikleri takdirde plaj içerisinde yer alan işletmeden şemsiye ve şezlong kiralayabilmektedirler. Tertemiz, berrak denizi ve eşsiz manzarası ile Halik Koyu Aile Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. 

Adres: Büyükada - nizam, 34970 Adalar/İstanbul

Aya Nikola Plajı

İstanbul’a yakın en güzel plajlardan biri olan Aya Nikola Plajı, tertemiz denizi ile hem yerli hem de yabancı Büyükada misafirleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Deniz biraz yosunlu ve taşlık olduğundan dolayı Büyükada misafirleri, Aya Nikola Plajı’na gelirken yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Aya Nikola Plajı içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler yer almaktadır. Büyükada ziyaretçileri plaj içerisinde bulunan özel işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Yiyecek ve içecek ihtiyacının temin edilebileceği Aya Nikola Plajı, Büyükada misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken plajlar arasında bulunmaktadır. 

Adres: Yılmaz Türk Cd. No:147 Adalar/İstanbul

Nizam Plajı

Nizam Plajı, Büyükada’nın Nizam mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Büyükada’nın en meşhur plajlarından biri olan Nizam Plajı, her yıl hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından tercih edilmektedir. Günübirlik tatiller için İstanbul’dan gelenlerin akınına uğrayan Nizam Plajı, hafta sonlarında daha kalabalık olmaktadır. Bu nedenle sakinlikten hoşlanan kişiler hafta içi günlerde Nizam Plajı’nı tercih edebilirler. Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Nizam Plajı içerisinde Büyükada ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesis bulunmaktadır. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de mevcuttur. Nizam Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. 

Adres: Büyükada - nizam, Nizam Mah., Kırlangıç Sk., No:2/A Büyükada, 34970 Adalar/İstanbul

Nakibey Aile Plajı Tesisleri

Nakibey Aile Plajı Tesisleri, Büyükada merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Büyükada merkezinden yaklaşık olarak 15 dakikalık bir yürüyüş ile Nakibey Aile Plajı Tesislerine ulaşılabilmektedir. Plaj içerisinde Büyükada ziyaretçilerinin faydalanabilecekleri duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong kiralanabilmektedir. Ayrıca Büyükada ziyaretçileri Nakibey Aile Plajı Tesisleri bünyesinde bulunan işletmeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Aile plajı olarak geçen Nakibey Aile Plajı Tesisleri çocuklu aileler tarafından da oldukça tercih edilmektedir. Tertemiz ve berrak denizi ile Büyükada misafirlerinin keyifli bir gün geçirmelerine olanak veren Nakibey Aile Plajı Tesisleri, Büyükada ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken plajlar arasında yer almaktadır. 

Adres: Maden, Nakibey Çıkmazı No:17, 34970 Adalar/İstanbul

Bıyık Plajı

Büyükada’nın en güzel plajlarından biri olan Bıyık Plajı, tertemiz ve masmavi denizi ile ön plana çıkmaktadır. Adanın güney tarafında olan plaja girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Tertemiz denizi ile ünlü olan Bıyık Plajı içerisinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle plaja gelmeden önce Büyükada ziyaretçileri yanlarında sandalye ve şemsiyelerini getirebilirler. Plajı taşlık yapıdan oluştuğu için deniz ayakkabısı getirmek faydalı olmaktadır. Bıyık Plajı içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığı için ziyaretçiler yiyecek ve içecek temini ile plaja giriş yapabilmektedirler. Hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilen bu bakir plaj, özellikle hafta içi günlerde oldukça sakin olmaktadır. 

Adres: Büyükada - nizam, 34970 Adalar/İstanbul

Değirmenburnu Plajı

Büyükada’nın vazgeçilmez plajları arasında yer alan Değirmenburnu Plajı, hem yerli hem de yabancı misafirlerin sıklıkla tercih ettikleri plajlar arasında bulunmaktadır. Değirmenburnu Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. Plaj içerisinde duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetler mevcuttur. Bu hizmetler plaj giriş ücretine dahildir. Büyükada ziyaretçileri, Değirmenburnu Plajı içerisinde bulunan şezlong ve şemsiye imkanlarından da faydalanabilmektedirler. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının temin edilebileceği tesis bulunmaktadır. Ancak misafirler, istedikleri takdirde yanlarında yiyecek ve içeceklerini getirebilmektedrler. Tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkan Değirmenburnu Plajı, Büyükada misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken plajlar arasında yer almaktadır. 

Adres: Adalar No:63

Yörükali Plajı

Büyükada’nın en meşhur plajlarından biri olan Yörükali Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkmaktadır. Yörükali Plajı’nın yapısı kumluk ve denizi sığ olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Yörükali Plajı’na Büyükada İskelesi’nden hareket eden tekneler ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Yörükali Plajı bünyesinde bulunan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralanabildiği gibi aynı zamanda Büyükada ziyaretçileri yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da temin edebilmektedirler. Plaj içerisinde duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetler mevcuttur. Yörükali Plajı’na ulaşabilmek için öncelikle Kadıköy, Kartal, Kabataş, Sirkeci ve Bostancı’dan hareket eden vapurları kullanmak gerekmektedir. Daha sonra Büyükada merkezinden hareket eden motorlar ile Yörükali Plajı’na rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Yörükali Plajı, Büyükada merkezinden yürüyerek gelmek isteyenler için de uygundur. Merkeze yaklaşık olarak yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. Büyükada ziyaretçileri diledikleri takdirde merkezden kiraladıkları bisikletler ile de Yörükali Plajı’na ulaşabilmektedirler. Plaja girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. 

Adres: Nizam Mh. Yörükali Mevkii Yörükali Tesisleri Fetih Sk. No:4-5-6, 34970 Adalar/İstanbul

Kumsal Aile Plajı

Büyükada’nın en güzel plajlarından biri olan Kumsal Aile Plajı, özellikle çocuklu aileler tarafından hafta sonlarında tercih edilmektedir. Kumsal Aile Plajı’na ulaşımlar, merkezde yer alan iskeleden gerçekleştirilebilmektedir. Yürüyerek ise yaklaşık 1 saat süren yol, bisiklet ile 25 dakika olmaktadır. Kumsal Aile Plajı içerisinde duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmaktadır. Büyükada ziyaretçileri, Kumsal Aile Plajı Tesisleri’nden yiyecek ve içecek temin edebilmektedirler. Büyükada’nın en temiz denizlerinden biri olan Kumsal Aile Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ufak bir ücret alınmaktadır. 

Adres: Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü