Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Rengarenk çiçekli sokakları, tarihi konakları, eşsiz doğal güzellikleri, meşhur lezzetleri ve masmavi plajları ve koyları ile ünlü Büyükada gezilecek yerleri ile de ön plana çıkmaktadır. Büyükada’ya tatil planları yapan kişiler, “Büyükada’nın gezilmesi gereken yerleri nelerdir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Büyükada’da gezilecek yerler arasında; Büyükada sokakları, Mizzi Köşkü, Büyükada Tabiat Parkı, Saatli Meydan, Adakule, Rum Yetimhanesi ile Büyükada Çarşısı yer almaktadır. Büyükada gezilecek yerler açısından oldukça zengin olduğu için her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından ilgi görmektedir. Büyükada özellikle bahar ve yaz aylarında İstanbulluların yoğun ilgisini görmektedir. Büyükada’nın çiçekli sokaklarında dolaşmak, bisiklet turları yapmak ve ahşap konakların önünde fotoğraf çektirmek Büyükada vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. Büyükada’da görülmesi gereken yerler hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen kişiler ise her yıl Büyükada’yı ziyaret etmektedirler. 

Büyükada Sokakları

Büyükada’da gezilecek yerler denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Büyükada sokakları; rengarenk çiçekleri, tarihi köşkleri, güzel çarşısı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Büyükada sokaklarında yer alan dünyaca ünlü meşhur tarihi ve ahşap köşkler gezilebilmekte, bisikletler ile ada sokaklarında keyifli gezintiler yapılabilmektedir. Büyükada ziyaretçileri için rengarenk çiçekli tarihi köşklerin önünde fotoğraf çektirmek ise Büyükada klasikleri arasında yer almaktadır. Ada sokaklarında yer alan nezih restoranlarda Büyükada’ya özgü farklı lezzetler denenebilmekte ve çarşıdan küçük hediyelik eşyalar alınabilmektedir. Kuş cıvıltıları eşliğinde keyifli doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği Büyükada sokakları, harika deniz manzaralarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Mizzi Köşkü

Büyükada’nın gezilecek yerlerinden biri olan Mizzi Köşkü, Nizami Mahallesinde yer almaktadır. Mizzi Köşkü, George Mizzi tarafından yaptırılmıştır. George Mizzi’den oğluna kalan köşk, birçok defa el değiştirmiştir. 1930 yılından itibaren ise San Remo Oteli olarak 10 yıl hizmet vermiştir. Mizzi Köşkü, II. Dünya Savaşı zamanında kapatılmış 1952 yılından sonra ise sayfiye köşkü haline getirilmiştir. Mizzi Köşkü içerisinde sol tarafta yer alan kule kırmızı kuleden yapılmıştır. Bu nedenle Mizzi Köşkü, “Kırmızı Kuleli Köşk” olarak da adlandırılmaktadır. Mizzi Köşkü, ahşap ve kırmızı renkli mimari yapısı ile her yıl hem yerli hem de yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Günümüzde ise Mizzi Köşkü, çeşitli dizi ve filmlerde kullanılmaktadır. 

Adres: Büyükada - nizam, Çankaya Cd. No:17, 34970 Adalar/İstanbul

Büyükada Tabiat Parkı

Büyükada’da gezilecek yerlerin başında gelen Büyükada Tabiat Parkı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda misafire ev sahipliği yapmaktadır. Büyükada Tabiat Parkı, Devlet Ormanı statüsünde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 4,5 hektarlık bir alana sahip olan Büyükada Tabiat parkı, yeşil ile mavinin en güzel tonlarını Büyükada ziyaretçilerine sunmaktadır. Büyükada Tabiat Parkı içerisinde çeşitli bitki ve ağaç türleri yer almaktadır. Tabiat parkı içerisinde Büyükada ziyaretçilerinin piknik ve kamp yapabilecekleri alanlar da bulunmaktadır. Ayrıca park içerisinde konaklama tesisi de yer almaktadır. Büyükada ziyaretçileri hem günübirlik gezileri için hem de konaklamalı ziyaretleri için Büyükada Tabiat Parkı’nı tercih edebilmektedirler. Parkın çevresinde ise Aya Yorgi kilisesi, Rum Yetimhanesi, Hamidiye Cami, Aya Nikola Manastırı ve Adalar Müzesi gibi gezilecek farklı rotalar da bulunmaktadır. Keyifli ve huzurlu doğa yürüyüşlerine imkan veren Büyükada Tabiat Parkı, Büyükada ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Adres: Büyükada - maden, Adalar No:81, 34970 Adalar/İstanbul

Saatli Meydan

Büyükada’nın sembolik değeri durumunda olan Saatli Meydan, Büyükada vapur iskelesinin karşısında yer almaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Saatli Meydan, buluşma noktası olarak kullanılmaktadır. Büyükada meydanında yer alan tarihi saat 1923 yılında inşa edilmiştir. Büyükada ziyaretçileri için meydanda yer alan tarihi saatin önünde fotoğraf çektirmek ise bir Büyükada klasiğidir. Ayrıca Büyükada misafirleri, Saatli Meydan’ın yakınlarında yer alan kafe ve restoranlarda farklı lezzetlerin tadına bakabilmekte, büyükada’nın güzel pastanelerinde dondurma ve tatlı çeşitlerini tadabilmektedirler. 

Adres: Büyükada - nizam, Yirmiüç Nisan Cd. No:7, 34970 Adalar/İstanbul

Adakule

Büyükada’nın gezilecek yerlerinin en başında gelen Adakule, Büyükada’nın yangın kulesidir. Hem eşsiz manzaraya sahip olması hem de birçok gezilecek yere yakın olması sebebi ile her yıl hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından ilgi gören Adakule, Orman Genel Müdürlüğüne aittir. Beş katlı olan bu yangın kulesi her sene nisan ayında çalıştırılmaya başlanmaktadır. Adakule’de yer alan termal kameralar sayesinde adada oluşabilecek en küçük bir yangın tehlikesinde itfaiye ve orman ekipleri yangınla mücadele etmek için devreye girmektedir. Adakule, Büyükada'nın en yüksek kısmında yer almaktadır. Bu nedenle eşsiz bir manzaraya sahiptir. Deniz seviyesinden yaklaşık yüksekliği ise 202 metredir. Adakule’den Heybeliada’nın ve Rum Yetimhanesi’nin muhteşem manzarası izlenebilmektedir. Ayrıca Adakule 2006 yılında restore edildikten sonra kullanıma açılmış ve panoramik toplantı salonları yapılmıştır. Bu panoramik toplantı salonlarında İstanbul’un muhteşem manzaralarını izleme imkanı bulmak da mümkün olmaktadır. 

Adres: Büyükada - nizam, Adalar 49, 34970 Adalar/İstanbul

Rum Yetimhanesi

Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Rum Yetimhanesi, Manastır Tepesi’nde yer alan, Büyükada’nın en güzel tarihi yapılarından biri durumundadır. Rum Yetimhanesi, 1898 yılında fransız mimar Alexandre Vallaury tarafından tamamen ahşap malzemeler kullanılarak inşa edilmiştir. Rum Yetimhanesi, dünyanın da ilk çok katlı olarak inşa edilen ahşap binası olma özelliğine sahiptir. Rum Yetimhanesi, üç farklı kısımdan meydana gelmektedir. Yan bölümler 6, ana bölümler ise 5 katlıdır. 

Rum Yetimhanesi’nin ilk inşa edildiği dönemde Prinkipo Palace Otel olarak açılması ve otel-casino işletmesi olarak kullanılması düşünülmüştür. Ancak daha sonraları adanın ahlakının bozulması endişesi ile söz konusu plandan vazgeçilmiştir. Daha sonraki yıllarda ise bina, varlıklı bir Rum aile tarafından satın alınmış ve kamu yararı için kullanılmasının uygun olduğunu söylemiştir. Bu nedenle Balıklı Rum Hastanesi’ndeki kimsesiz Rum çocuklara bakılabilmesi için binayı Rum Patrikhanesi himayesine verilmiştir. Uzun yıllar boyunca Rum Patrikhanesi olarak kullanılan binada 106 adet oda, kütüphane, ilkokul, mutfak ve çeşitli meslek okulları yer almıştır. Ancak I. Dünya Savaşı sırasında göçmenlere hizmet veren Rum Yetimhanesi, Rusların sığınağı haline gelmiştir. Ruslar soğuk havadan korunabilmek için binanın ahşap kısımlarını yaktıkları için bina gitgide zarar görmeye başlamıştır. Kıbrıs Savaşı döneminde ise tamamen kapatılarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. 

Adres: Büyükada - maden, Büyükada Rum Yetimhanesi, 34970 Adalar/İstanbul

Büyükada Çarşısı

Büyükada denildiğinde akla gelen Büyükada Çarşısı, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. Büyükada Çarşısı’nda el sanatlarına dair çok sayıda tezgah bulunduğu gibi aynı zamanda meşhur market zincirleri de yer almaktadır. Büyükada Çarşısı içerisinde çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır. Bu restoranlar kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilmektedir. Ayrıca Büyükada Çarşısı’ndaki dondurmacılarda ise Büyükada misafirleri, dondurma çeşitlerinin tadına bakabilmektedirler. Çarşının çevresinde birçok butik otel yer almaktadır. Büyükada ziyaretçileri diledikleri takdirde butik otellerde konaklayabilmektedirler. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü