Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Prens Adaları’nın en büyük adası olan Büyükada’nın Eski Yunanca ismi “Prinkipos”dur. İstanbul’a oldukça yakın konumda bulunması sebebi ile bahar ve yaz aylarında İstanbulluların akınına uğrayan Büyükada, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Büyükada’ya tatil planı yapan kişiler, “Büyükada neyi ile meşhur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Büyükada’da meşhur olan şeyler arasında Büyükada’nın doğal ve tarihi güzelliklerini görmek yer almaktadır. Rengarenk çiçekli, tarihi ve ahşap köşklere ev sahipliği yapan Büyükada sokakları ise görenleri büyülemektedir. 

Büyükada’nın nesi meşhur sorusuna yanıt arayan ziyaretçiler, Büyükada’nın tertemiz ve turkuaz rengindeki plajlarında keyifle yüzebilmekte ve doyasıya güneşlenebilmektedirler. Büyükada’da meşhur olan şeyler arasında Büyükada Çarşısı da yer almaktadır. Büyükada misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Büyükada Çarşısı’nın çevresinde yer alan Büyükada restoranlarında ise Büyükada’ya özgü değişik lezzetler tadılabilmektedir. Büyükada’nın neyi meşhur olduğunu merak eden kişiler, her yıl hem günübirlik hem de konaklamalı olarak Büyükada’yı tercih etmektedirler. 

Büyükada’nın Doğal Güzellikleri

Prens Adaları olarak adlandırılan adalardan biri olan Büyükada, doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Doğal güzellikler açısından oldukça zengin olan Büyükada, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Büyükada ziyaretçileri, Büyükada’nın muhteşem güzellikteki sokaklarında keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve bisiklet sürebilmektedir. Büyükada’nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır. Büyükada’nın meşhur doğal güzellikleri hem çeşitli bitki ve ağaç türlerine ev sahipliği yapmakta hem de Büyükada ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunmaktadır. 

Büyükada’nın Plajları ve Koyları

Doğal güzellikleri ile ön planda olduğu kadar plajları ve koyları ile de oldukça ilgi gören Büyükada’da çok sayıda denize girilebilecek plaj ve koy yer almaktadır. Tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile ünlü olan Büyükada, özellikle bahar ve yaz aylarında hafta sonları İstanbulluların yoğun ilgisini çekmektedir. İstanbul’a yakın konumda yer alması nedeni ile hafta sonlarında oldukça kalabalık olabilen Büyükada plajları ve koyları, sakinlik ve huzur arayışı olanlar tarafından hafta içi günlerde tercih edilebilir. Büyükada misafirleri, istedikleri takdirde kendilerine en yakın konumda bulunan Büyükada merkez plajlarını ve koylarını tercih edebilmekte veya herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilecekleri Büyükada halk plajlarını seçebilmektedirler. Büyükada’nın en güzel plajları arasında ise; Halik Koyu Aile Plajı, Aya Nikola Plajı, Kumsal Aile Plajı, Bıyık Plajı, Nakibey Aile Plajı Tesisleri, Değirmenburnu Plajı, Nizam Plajı ve Yörükali Plajı bulunmaktadır.

Büyükada plajlarının yanı sıra Büyükada’nın sessiz ve sakin koyları ise huzur ve sakinlik arayışında olan Büyükada ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Büyükada’da denizin ve güneşin tadının çıkarılabileceği çok sayıda tertemiz koy yer almaktadır. Büyükada’nın en güzel koyları arasında ise; Halik Koyu, Çamakya Koyu, Eskibağ Koyu, Prenses Koyu ve Aya Nikola Koyu bulunmaktadır. Sessiz ve sakin turkuaz rengi sularda doyasıya yüzme ve incecik kumlarda güneşlenme imkanı veren Büyükada koyları, bahar ve yaz aylarında oldukça tercih edilmektedir. Büyükada’da beach club konseptinde hizmet vermekte olan çok sayıda işletme de yer almaktadır. Eğlence ve huzuru aynı anda tercih etmek isteyen kişiler, Büyükada’da yer alan beach clubları tercih edebilirler. Büyükada plajlarında Büyükada misafirlerine şezlong ve şemsiye gibi imkanlar sunulmaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler ise birçok Büyükada plajında yer almaktadır. Ayrıca Büyükada plajlarının çevresinde de misafirler, Büyükada’ya özgü çeşitli lezzetleri deneyebilmekte ve keyifli bir gün geçirebilmektedirler. 

Büyükada’nın Tarihi Güzellikleri

Hem doğal güzellikleri hem plajları ve koyları ile ön plana çıkan Büyükada, tarihi güzellikleri ile de her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Büyükada tarihi yerler açısından oldukça zengin bir adadır. Büyükada’nın tarihi ve turistik yerleri arasında yer alan Adalar Müzesi, özellikle hafta sonlarında oldukça ilgi görmektedir. Adalar Müzesi içerisinde yer alan “zırhlı balık” ise ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Büyükada’nın tarihi yerleri arasında yer alan Sabuncakis köşkü, Troçki’nin Evi ve Sait Faik Abasıyanık Müzesi ise, Büyükada’nın en büyük tarihi değerleri arasında bulunmaktadır. 1898 yılında Fransız bir mimar tarafından inşa edilen Rum Yetimhanesi ise Büyükada’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken değerlerden biridir. Büyükada’nın tarihi değerleri arasında bulunan bir diğer yer ise Aya Yorgi Kilisesi olmaktadır. Dünyaca ünlü Aya Yorgi Kilisesi, her yıl 23 Nisanda ziyaret edilmekte ve çeşitli dilekler dilenmektedir. Aya Yorgi Kilisesi’nin muhteşem güzellikteki manzarası ise görenleri büyülemektedir. Büyükada’nın tarihi ve turistik yerleri arasında yer alan Reşat Nuri Güntekin Evi ise adaya gelenlerin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Büyükada’nın tarihi değerleri ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişiler hem yaz hem de kış aylarında Büyükada’yı tercih etmektedirler. 

Büyükada Sokakları

Büyükada’nın rengarenk çiçekli sokakları görenleri büyülemektedir. Büyükada’nın deniz manzaralı sokaklarında keyifli yürüyüşler yapılabilmekte ve ada merkezinden kiralanabilen bisikletler ile gezintiler yapılabilmektedir. Büyükada sokaklarında yer alan tarihi ahşap köşkler ise görenleri oldukça etkilemektedir. Tarihi ahşap köşklerin önünde fotoğraf çektirmek bir Büyükada klasiğidir. Büyükada misafirleri, Büyükada sokaklarında yer alan kafe ve restoranlarda Büyükada’ya özgü lezzetlerin tadına bakabilmekte veya Büyükada’nın meşhur restoranlarında dondurma çeşitlerini deneyebilmektedirler. 

Büyükada Yemekleri

Büyükada’ya ziyaretlerin en önemli sebeplerinden biri de Büyükada yemekleri olmaktadır. Büyükada’nın dünyaca ünlü yemekleri hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından oldukça beğenilmektedir. Büyükada’nın balık çeşitleri oldukça zengindir. Büyükada’nın restoranlarında çipura, levrek, lagos, lüfer, mercan, kırlangıç, kalkan ve deniz levreği gibi balık çeşitleri rahatlıkla bulunabilmektedir. Büyükada restoranlarında balık çeşitleri günlük ve taze olarak servis edilmektedir. Rakı balığın vazgeçilmez yerlerinden biri olan Büyükada’da meze çeşitleri de oldukça beğenilmektedir. Ayrıca Büyükada’nın balık restoranlarında haftanın belirli günlerinde canlı müzik etkinlikleri ve fasıllar düzenlenmekte, Büyükada ziyaretçilerinin doyasıya eğlenmeleri sağlanmaktadır. Büyükada’nın en meşhur yemekleri arasında ise; portakallı pırasa, asma yaprağında sardalya, fasulaki bombalaki, çiroz salatası, lakerda, kabak kızartma, zeytinyağlı dolma ve soya soslu balık salatası bulunmaktadır. 

Büyükada Köşkleri

Büyükada denildiğinde akla gelen Büyükada köşkleri, ilginç hikayeleri ve ahşap yapıları ile oldukça ilgi görmektedir. Tarih açısından çok önemli olan Büyükada köşkleri, sahip oldukları deniz manzaraları ile de ön plana çıkmaktadır. Büyükada’da yer alan köşkler arasında; Sabuncakis Köşkü, Splendid Palace, Troçki Evi, Reşat Nuri Güntekin Evi, Yalman Köşkü, Hacopulo Köşkü, Mizzi Köşkü ve Agasi Efendi Köşkü bulunmaktadır. Büyükada’nın tarihi ve ahşap köşkleri her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. 

Büyükada Çarşısı

Büyükada’nın muhteşem güzellikteki çarşısı, Büyükada misafirleri tarafından oldukça ilgi görmektedir. Büyükada Çarşısı’nda el sanatları tezgahlarından büyük marketlere kadar her şey bulunmaktadır. Sevdiklerine hediyeler almak isteyen Büyükada misafirleri, Büyükada Çarşısı içerisinde yer alan hediyelik eşya dükkanlarında oldukça fazla çeşit bulabilmektedirler. Büyükada Çarşısı yakınlarında yer alan Büyükada restoranlarında ve kafelerinde ise Büyükada’ya özgü farklı lezzetler denenebilmekte, Büyükada pastanelerinde dondurma çeşitleri tadılabilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü