Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Prens Adaları’ndan biri olan Büyükada, hem tarihi köşkleri hem plajları hem şirin restoranları hem de doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’a oldukça yakın konumda bulunması sebebi ile özellikle hafta sonlarında İstanbulluların akınına uğrayan Büyükada doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Büyükada ziyaretçileri, adaya geldiklerinde ada sokaklarında bisiklet sürebilmekte, keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve tabiat parklarında birbirinden güzel bitki ve ağaç türlerine tanıklık edebilmektedirler. Büyükada doğal güzellikleri arasında; Büyükada Tabiat Parkı, Dilburnu Piknik Alanı, Adakule, Büyükada Sahil, Ada sokakları, Burgazada, Yücetepe ve Kınalıada bulunmaktadır. 

Büyükada Tabiat Parkı

Büyükada Tabiat Parkı, Devlet Ormanı statüsünde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 4,5 hektarlık bir alana sahip olan Büyükada Tabiat Parkı, 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. İçerisinde farklı çeşitte birçok bitki ile ağaç türlerinin bulunması, Büyükada ziyaretçilerine muhteşem bir görsel şölen sunmaktadır. Keyifli yürüyüşlerin yapılabildiği bu tabiat parkında, Büyükada ziyaretçilerinin piknik yapabilecekleri alanlar da bulunmaktadır. Büyükada Tabiat Parkı içerisinde konaklama tesisi de yer almaktadır. Ayrıca Büyükada ziyaretçilerinin faydalanabilecekleri tuvalet, çeşme ve büfe gibi imkanlar da mevcuttur. 

Tabiat parkı, içerisinde bulundurduğu spor sahası ile de spor aktivitelerine imkan vermektedir. Büyükada Tabiat Parkı yakınlarında ise Nikola Manastırı, Aya Yorgi Kilisesi, Rum Yetimhanesi, Hamidiye Cami ve Adalar Müzesi gibi gezilecek yerler de bulunmaktadır. Bisiklet sürmek ve bol oksijen eşliğinde keyifli doğa yürüyüşleri yapmanın adresi olan Büyükada Tabiat Parkı, haftanın tüm günlerinde ziyaret edilebilmektedir. Girişlerde ise ziyaretçilerden ufak bir ücret talep edilmektedir. 

İletişim: (0312) 207 50 00

Adres: Büyükada - maden, Adalar No:81, 34970 Adalar/İstanbul

Dilburnu Piknik Alanı (Tabiat Parkı)

Dilburnu Piknik Alanı, İstanbul’un karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olan Dilburnu Tabiat Parkı, sakinlikten hoşlanan kişiler tarafından hafta içi günlerde ziyaret edilebilmektedir. Dilburnu Tabiat Parkı, ada merkezine oldukça yakın bir konuma sahiptir. 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen Dilburnu Piknik Alanı koruma altına alınmıştır. Hem birbirinden güzel plajlara hem de piknik alanlarına sahip olan Dilburnu Piknik Alanı, çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Büyükada’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olarak fotoğrafçıların da favori adreslerinden biri durumundadır. 

Dilburnu Tabiat Parkı’nın güney kısmında Yörükali Plajı, kuzey kısmında ise Nizam Koyu bulunmaktadır. Birbirinden görkemli ve güzel ağaç türleri ile bitkilere de ev sahipliği yapan Dilburnu Tabiat Parkı içerisinde çocuk oyun alanları ve piknik masaları da bulunmaktadır. Tabiat parkı bünyesinde Büyükada misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği restoran ve kafe de hizmet vermektedir. Muhteşem güzelliği ile Rum Yetimhanesi, Aya Yorgi gibi yerlerin de izlenebileceği Dilburnu Tabiat Parkı, eşsiz deniz manzarası ile de görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Tabiat parkı haftanın tüm günleri ziyarete açıktır. Çalışma saatleri ise 08.00 ile 20.00 saatleri arasındadır.

İletişim: (0216) 382 43 01

Adres: Nizam Mahallesi, Dilburnu Mevkii Sk., 34970 Adalar/İstanbul

Adakule

Büyükada’nın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Adakule, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir. Büyükada’nın yangın kulesi olan Adakule, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Adakule, Orman Genel Müdürlüğüne ait beş katlı bir kuledir. Her sene nisan ayından itibaren çalıştırılmaya başlanmaktadır. Kulede termal kameralar bulunduğundan herhangi bir yangın durumunda itfaiye ve orman ekipleri acil olarak müdahale etmek için devreye girmektedirler. Büyükada’nın en tepesinde yer alan Adakule’ye ulaşımlar kolaylıkla yapılabilmektedir. Ziyaretçiler, Aya Yorgi Kilisesi’ne giden yolun sonunda sağa doğru kıvrılan patika yolu takip ettiklerinde rahatlıkla Adakule’ye ulaşabilmektedirler. Büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapan Adakule, Büyükada’nın en güzel manzara seyir noktalarından bir tanesidir. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 202 metre yükseklikte bulunan Adakule, Rum Yetimhanesi ve Heybeliada’nın manzarasına da ev sahipliği yapmaktadır. Adakule, 2006 yılında restore edilmiş ve kullanıma açılmıştır. 

Adres: Büyükada - nizam, Adalar 49, 34970 Adalar/İstanbul

Büyükada Sahil

Büyükada’nın doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Büyükada Sahil, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Büyükada İskelesi’ne yaklaşan kişiler çok farklı bir atmosfer ile büyülenmektedir. Kadıköy, Yenikapı, Beşiktaş, Kartal ve Bostancı iskelelerinden hareket eden vapurlar ve motorlara binilerek rahatlıkla ulaşılabilen Büyükada, mor ve pembe begonvilleri ile adeta bir cenneti anımsatmaktadır. Büyükada sahilinde yer alan çok sayıda restoranda ise adaya ait birçok ürün, lezzetli balık çeşitleri ve lezzetli mezeler denenebilmektedir. Büyükada içerisinde motorlu taşıtların da kullanılması yasaktır. bu nedenle özellikle hafta sonlarında İstanbulluların akınına uğradığı gibi yabancı turistler tarafından da tercih edilmektedir. Ada içerisinde ziyaretçilerin konaklayabileceği çok sayıda butik otel de yer almaktadır. Hem günübirlik geziler için hem de konaklama fırsatları açısından son derece uygundur. 

Ada Sokakları

Büyükada’nın her sokağı apayrı doğal güzellikleri gözler önüne sermektedir. Muhteşem köşklerin bulunduğu ada sokakları rengarenk çiçekleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Büyükada sokakları, bisiklet gezintileri için de son derece uygundur. tarihi köşklere ev sahipliği yapan ada sokakları arasında gezerken, Büyükada ziyaretçileri adeta nostaljik bir gezintiye çıkmaktadırlar. Ada sokaklarında bol bol fotoğraf çekmek ve güzel kokulu çiçekleri koklamak Büyükada ziyaretçilerinin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. Renkli begonvil çiçeklerinin arasında kuş cıvıltıları eşliğinde harika doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği ada sokakları, birbirinden güzel lezzetlere ev sahipliği yapan restoranları ile de oldukça meşhurdur. 

Burgazada

Büyükada denildiğinde akla gelen doğal güzelliklerden biri de Burgazda olmaktadır. Prens Adaları’nın en büyük üçüncü adası olan Burgazda, Büyükada’ya oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Gerek güzel sahilleri, gerek ahşap köşkleri, gerekse çam ormanları ile hem yaz aylarında hem de kış aylarında yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Burgazada ziyaretlerinde, ziyaretçiler Aya Yani Kilisesi, Madam Martha Koyu, Sait Faik Müzesi, Aya Yorgi Garipi Manastırı, Burgazada Cami gibi birçok yeri de görme imkanı bulmaktadırlar.

Yücetepe

Büyükada’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Yücetepe, muhteşem manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Aya Yorgi Kilisesi’nin yer aldığı alanı kapsayan bu tepeye ulaşabilmek için ufak bir yokuşun çıkılması gerekmektedir. Yücetepe Gazinosu’na da ev sahipliği yapan Yücetepe, adanın eşsiz manzarasını gözler önüne sermektedir. Aile işletmesi olarak hizmet veren Yücetepe Gazinosu’nda muhteşem lezzetler denemek ve eşsiz manzaranın tadını çıkarmak, Büyükada ziyaretçilerinin vazgeçilmez aktiviteleri arasında bulunmaktadır. 

Kınalıada

Prens Adaları’nın en küçüğü olan Kınalıada, Büyükada denildiğinde akla gelen yerler arasında bulunmaktadır. İstanbul’a yakın olması sebebi ile hem İstanbulluların hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan Kınalıada, özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır. Kınalıada bünyesinde piknik alanları, plajlar ve şirin sokaklar yer almaktadır. Doyasıya bisiklet sürmek ve keyifli doğa yürüyüşleri yapmak için favori adreslerden biri olan Kınalıada, Büyükada ziyaretçilerinin mutlaka ziyaret etmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü