Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Köyceğiz, Muğla iline bağlı, sakinliği ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bahar ve yaz tatilleri için ideal bir ilçedir. Doğal güzellikleri ile ünü tüm Türkiye’ye yayılan Köyceğiz özel yerleri ile dikkat çeker. Köyceğiz’e gelen tatilciler Köyceğiz’de görülmesi gereken yerler araştırması yaparken farklı yerler ile karşılaşır. Tarihi yerleri gezmek isteyenler bölgenin tarihi yerlerine odaklanır. Deniz odaklı bir yaz tatili yapmak için gelenler ise soluğu Köyceğiz plajlarında alır. Tatilin her anını keyifle geçirebilecek imkanlar sunması ile Köyceğiz her yaştan tatilcinin seveceği bir bölgedir. Dileyenler dinlenme odaklı gezilecek yerleri tercih ederken dileyenler ise hareketli bir gün geçirecekleri yerler doğrultusunda gezi rotalarını oluşturabilirler. 

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz'de gezilecek yerler denilince akla gelen ilk yer Köyceğiz Gölü oluyor. İlçeye girer girmez muhteşem doğasıyla göz kamaştıran göl, çevresinde bulunan yeşillikleri ve hemen arkasından yükselen Hapishane Adası ile dikkat çekiyor. Çevre dağlardan gelen sularla oluşmuş olan Köyceğiz Gölü, Dalyan Boğazı ile buluşuyor ve sularını Akdeniz’e boşaltıyor. 20 m ve 60 m arasında değişen derinliğiyle göl 6.380 hektarlık bir alan kaplıyor. Gölün ihtişamı ve güzelliği Köyceğiz’in birçok noktasından görülebilirken göl çevresinde yapılabilecek aktiviteler Köyceğiz tatiline ekstra bir eğlence katıyor. Dileyen tatilciler gölün etrafında kordon boyu yürüyebilirken dileyenler ise çevredeki restoranları değerlendirerek lezzetli yemekler yiyor. Köyceğiz kahvaltı mekanlarının birçoğu gölbaşında bulunmakta olup tatilciler güne doyurucu bir kahvaltıyla başlarken manzaranın tadını da çıkarabiliyor. Dileyenler kano kiralayarak göl üzerinde kano gezintileri çıkabiliyor dileyenler ise gölde balık tutabiliyorlar.

Sait Bey Konağı

Köyceğiz’e gelince bölgenin yerlilerinden öğrenilen yerlerden biri olan Sait Bey Konağı Köyceğiz’in tarihi dokusunu yansıtan yerlerden biridir. Köyceğiz’de karakteristik bir mimariye sahip olan Sait Bey Konağı 1950’lerde inşa edilmiştir. 2015 yılında restore edilmesi ve içerisinin ziyaretçilere açılması Sait Bey Konağı’na bir müze havası kazandırıyor. Konak Sinan Bey'in babası olan Sait Bey’e ait olup günümüzde Sinan Bey babasının antika koleksiyonlarını ziyaretçilere sergiliyor. Köyceğiz merkezde bulunan bu yer geziye farklı bir rota eklemek isteyenlerin uğrayabileceği adreslerden biri oluyor.

Toparlar Şelalesi

Köyceğiz gezilecek yerler listesi yapılırken buraya nefes kesici bir doğal güzellik eklemek isteyenler ise mutlaka Toparlar Şelalesi’ne yöneliyor. Her geçen gün popülerliği artan Toparlar Şelalesi Köyceğiz Muğla yolu istikametinde bulunuyor. Ormanın içerisinde yapılacak bir yürüyüş ardından şelaleye ulaşmak mümkün olurken orman yolu kırmızı beyaz taşlarla adeta yol gösteriyor. Tatilciler boyanmış taşları takip ederek şelalenin yanına ulaşabiliyor. Şelalenin hemen ön tarafında biriken havuzda dileyen tatilciler yüzebiliyor. Şelale suyunun dağlardan gelen bir su olması nedeniyle buz gibi olması havuza da yansıyor ve tatilcileri buz gibi bir doğal havuz bekliyor. Sıcak yaz günlerinde farklı bir dokunuş katmak isteyenler Toparlar Şelalesi’ne gelirken mayoların yanında getirebilir ve bu suyu deneyimleyebilir. Toparlar Şelale bölgesinde iki şelale bulunuyor. İlk yapılacak 20 dakikalık bir yürüyüş ardından büyük şelaleye ulaşmak mümkünken, patika yolundan inmeden devam edilmesi halinde ise ikinci şelaleye ulaşılıyor. Her iki yerde Köyceğiz’in doğal güzellikleri arasında yer almakta olup burayı ziyaret eden tatilcileri sıra dışı bir gün bekliyor.

Kulak Mesire Alanı

Yemyeşil ağaçlarla ve çimenlerle çevrili bir alan içerisinde vakit geçirmek isteyenler Kulak Mesire Alanı’nı tercih edebilirler. Köyceğiz'e piknik yapmak ve ailece keyifli bir gün geçirmek isteyenler Kulak Mesire Alanı’na gelip burada keyifli vakit geçirebilirler. Alan içerisinde yer alan restoranları değerlendirebilir ve günün diledikleri saatinde lezzetli yemekler yiyebilecekleri bir mola verebilirler. Dileyen tatilcilerse kendi yemeklerini yanlarında getirerek çimenlerin üzerindeki alanlarda vakit geçirebilirler. Kulak Mesire Alanı içerisinde kamp yapmayı sevenler için de imkanlar tanınmıştır. Kamp alanı tahsis edilen bölgede kiralık çadır da bulunur. Çadır alanının sıcak su, tuvalet, bebek bakım odası gibi imkanları mevcut olup kampçıları konforlu bir kamp alanı beklemektedir.

Ağla Yaylası

Sandras Dağları’nın eteklerinde bulunan Ağla Yaylası buz gibi akan sularıyla bilinen bir yerdir. Köyceğiz gezilecek yerler listesinde yer verilmesi gereken bu yer yemyeşil çam ormanları ve ortasında uzanan gölü ile dikkat çeker. Bölgenin en serin yeri olan Ağda Yaylası kışın Muğla bölgesinin kar yağışı alan nadir bölgelerindendir. Yaylanın bu özelliği yazın sıcak aylarına da yansımakta olup sıcaktan kaçmak isteyen tatilciler yaylaya çıkarak buranın serinliğinden faydalanabilir. Köyceğiz merkeze 14 km uzaklıkta olan Ağla Yaylası’na şahsi araçlarla veya taksi ile ulaşım sağlanabilir. Bunun haricinde yaylaya herhangi bir ulaşım mevcut değildir. Ağla Yaylası’na gidildiğinde yemyeşil ağaçlarla çevrili alan içerisinde piknik yapılabilir, balık tutulabilir veya orman içerisinde uzun yürüyüşlere çıkılabilir.

Yuvarlak Çay

Köyceğiz restoranlarının yoğunlaştığı bölgelerden bir diğeri ise Yuvarlak Çay’dır. Yemyeşil ağaçlarla kaplı bu alanın içerisinden geçen çay serin suları ile etrafa serinlik saçar. Çay başında oturulup yemek yenirken bile bölgenin serinliğinde ferahlamak mümkündür. Dileyen tatilciler belirli bölgelerden çaya girerek bu buz gibi suyu birebir de deneyimleyebilirler. Yuvarlak Çay çevresinde yürüyüşler yapabilmek ve burada bulunan restoranlarda keyifli saatler geçirebilmek mümkündür. Restoranlarda yer verilmiş olan salıncaklar ile sallanırken çayın serinliği bir kez daha hissedilebilir. Yuvarlak Çay Köyceğiz merkezden 18 km uzaklıktadır. Dileyenler bölgeye kendi araçlarıyla giderken dileyenler ise merkezden kalkan dolmuşlar ile buraya ulaşım sağlayabilir.

Sultaniye Kaplıcaları

Köyceğiz bölgesi şifalı suları ile ünü Türkiye’nin her yerine yayılmış bölgelerden biridir. Kapalı şifalı su havuzları bulunan bu bölgede birçok hastalığın iyileştiğini düşündüren şifalı sular bulunur. Yoğun mineral içeriği sayesinde kaplıcalar içerisinde yer alan sular bir alternatif tıp yöntemi olarak düşünülebilir. Kaplıcalar içerisinde bulunan su son derece kükürtlü ve sıcaktır. Bölgede yer alan çamur havuzları sayesinde çamur banyosu yapılıp şifa bulunması ardından bölgenin bu sıcacık havuzunda yüzülebilir. Sultaniye Laplıcaları genellikle aileler tarafından tercih edilen bir yerdir. Ancak doğal oluşumları görmek ve kaplıcalarda şehir stresinden arınılacak bir gün geçirmek isteyen tüm Köyceğiz tatilcileri de kaplıcaları ziyaret etmelidir.

Sandras Dağı

Doğa yürüyüşü gruplarının toplanıp keyifli bir rota çizdiklerini de mutlaka uğradığı yerlerden biri ise Sandras Dağı’dır. Kartal Gölü bölgesinde bulunan dağ enfes bir doğa manzarasına sahiptir. Dağda yapılacak bir yürüyüşün ardından parkurun sonunu Kartal Gölü’ne bağlanır. Yeşillerin içerisindeyken tatilcilerin bir anda kendini mavinin yanı başında bulması yapacakları yürüyüşten daha da keyif almalarını sağlar. Yemyeşil dağlar ve önünde uzanan göle gün batımı manzarasının eklenmesi ise akıllarda kalıcı bir yer edinir.

Kaunos Antik Kenti

Köyceğiz’in en meşhur tarihi yerlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti M.Ö.4 yüzyıla uzanan geçmişi ile etkileyici bir yerdir. Antik kentin içerisinde bulunan kaya mezarları gören herkeste hayranlık ve şaşkınlık yaratır. Bulunduğu döneme göre yüksek dağların içinin oyulmasıyla yapılmış olan bu mezarlar günümüzde hala daha mimari açıdan büyük bir öneme sahiptir. Kaunos Antik Kenti kurulduğu yıllarda bir liman kenti olarak kullanılır. Geçen yıllar boyunca nehirlerin taşıdığı alüvyonlar nedeniyle liman özelliği kaybolan bu yer tarihte birçok uygarlığın yönetimi altına geçmiştir. Orta Çağ’da yaşamış uygarlıklardan Romalılara aktarılan bu yer M.Ö.6 yüzyılda perslerin istilasına da uğramıştır. M.Ö.1. yüzyılda bağımsızlığı kazanılan bölgede Roma hamamı, tiyatrolar, heykel kaidesi ve tapınak gibi özel yapılar görmek mümkündür. Kaunos Antik Kenti girişleri ücretlidir. Tatilciler günün belirli saatlerinde antik kenti ziyaret ederek bu ihtişamlı yapıları yakından görme şansı yakalayabilir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü