Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Şile’ye yolu düşen tatilcilerin tatil günlerini daha da güzelleştiren aktivitelerden biri güzel bir kahvaltıdır. Keyif dolu bir güne başlarken güzel bir kahvaltı yapmak günden alınacak zevki arttıran etkenler arasındadır. Bu durumda da Şile’ye gelmeden önce nerede nasıl bir kahvaltı yapılabilir araştırılması gereken başlıklar arasındadır. Ailecek muazzam bir tatil yapmak veya günübirlikte olsa şehir stresinden uzaklaşmak için Şile gezilecek yerler konusunda güzel bir seçenek oluşturmaktadır. Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayan büyük şehirliler Şile’nin sakinliği ve huzuruna büyük bir ilgi duymaktadır.

Bundan dolayı gerek günlük gerekse haftalık tatillerinde Şile seçeneğini değerlendirmektedirler. Güzel bir tatil veya kaçamak planlarken de hem nerede konaklayacakları hem de nerede ne yemeleri gerektiği konusunda küçük bir araştırma yapmaktadırlar. Şile’de birçok konaklama yöntemi bulunmaktadır. İster kiralık villada konforlu bir tatil yapabilir, ister kamp yaparak doğa ile bütünleşebilir, ister buralarda bulunan hosteller ya da oteller de kalabilirsiniz.

Şile tatilciler veya günlük ziyaretçileri tarafından kahvaltı konsepti ile büyük ilgi gören bir yerdir. Bu noktada da birçok farklı kahvaltı mekanı ve seçeneği ortaya çıkmaktadır. Şile açık büfe kahvaltı veya Şile göl kenarı kahvaltı seçenekleri ile ön planda yer almaktadır. Her zevke ve her bütçeye uygun kahvaltı seçeneği bulabileceğiniz Şile’de, serpme, alakart veya açık büfe kahvaltı seçeneklerine erişebilirsiniz. “Şile'de kahvaltı nerede yapılır?” sorusunun cevabını ise bu yazıda detaylıca bulabilirsiniz.

 

Massha Şile Balıkçısı

Ayazma Plajı’nda yer alan mekan başta bir balıkçı olsa da zengin kahvaltı menüsü ile misafirlerinden tam puan toplamaktadır. Misafirlerine serpme kahvaltı seçeneği sunan Massha, tüm menüsünde olduğu gibi kahvaltısında da kalite ve çeşitlilik sunuyor. Serpme kahvaltı içerisinde; 3 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, domates, salatalık, biber, tereyağı, yumurta, jambon, patates kızartması, meyve, bal, kaymak, reçel ve sınırsız çay yer alıyor. İsteyen misafirler cüzi bir ücret karşılığında kahvaltılarına dilerlerse sucuk, sucuklu yumurta veya menemen ekleyebiliyorlar. Şile kahvaltı fırsat arayışında olan tatilciler için ise Massha oldukça ekonomik kalıyor. İki kişilik serpme kahvaltı servisi yapan mekan kişi başı 45 TL ücret talep ediyor.

Adres: Hacıkasım Mah. Limanyolu Mevkii, Ayazma Plajı No: 34, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0534 663 46 46

 

Fusha Şile

Şile kahvaltı tavsiye denince akla gelen bir diğer mekan ise Fusha oluyor. Fusha, Karadeniz manzarasını kucaklayan enfes konumu ile misafirlerine mükemmel bir deniz manzarası eşliğinde kahvaltı keyfi sunuyor. Sade ve şık olan mekan, Karadeniz’in hırçın dalgaları ile bütünleşiyor. Fusha, kahvaltı konusunda misafirlerine çeşitlilik imkanı sunuyor. Uzun uzadıya bir kahvaltı keyfi isteyen misafirleri için serpme kahvaltı seçeneği sunarken, daha hızlı ve pratik bir kahvaltı için ekspres veya sıcak kahvaltı tabakları seçenekleri sunuyor. Serpme kahvaltı içerisinde; 5 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, bal, kaymak, tereyağı, kuru kayısı, ceviz içi, çikolata, yumurtalı ekmek, muska böreği, mevsim yeşillikleri, meyve tabağı, köy ekmeği ve çay bulunuyor.

Adres: Balibey, Fener Cd. No: 3, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0 (216) 711 42 38

 

Şile Saklıgöl Restoran

Şile en iyi kahvaltı mekanları arasında Şile Saklıgöl öncelikli mekanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Direkt olarak göl kenarında bulunan mekana, doğayla iç içe saatler geçirmek isteyen tatilciler büyük ilgi gösteriyor. Ahşap mimarisi ile ziyaretçilerini büyüleyen Saklıgöl Restoran’da, serpme köy kahvaltısı ve kuymaktan oluşan bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Sevdiklerinizle göl kenarında keyifli bir kahvaltı yapmak isterseniz, Saklıgöl Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Karamandere, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0 (216) 731 21 69

 

Vira Restoran

Hem deniz mahsulleri hem de kahvaltısı ile iddialı bir mekan olan Vira Restoranda sıra. Bir balıkçı olsa da Şile kahvaltı yerleri arasında adından sıklıkla söz ettiren Vira, Karadeniz manzarası eşliğinde ziyaretçilerine keyifli dakikalar sunuyor. Serpme kahvaltısı ve Şile kahvaltı fiyatları arasındaki uygunluğu ile Vira büyük bir ilgi görüyor. Yoğun ilgi gören bir mekan olduğundan gitmeden önce rezervasyon yapılması tavsiye ediliyor.

Adres: Hacı Kasım, Kayıkhane Sk. No:13, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0 (216) 711 31 61 – 0 (533) 344 20 88

 

Ayşe Abla’nın Yeri

Ağaçlar arasında doğayla iç içe, nostaljik bir kahvaltı keyfi sürmek isteyen tatilciler soluğu Ayşe Abla’nın yerinde alıyor. Yıllardır kusursuz bir hizmet veren mekan müşterilerini daimi kılıyor. Bu sayede de her geçen yıl popülerliğine popülerlik katıyor. Organik ürünlerden oluşan bir köy kahvaltısı sunan yer, tamamı ile Şile köylerinden tedarik edilen ürünleri servis ediyor. Kahvaltı menüsü içerisinde; 3 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, salatalık, domates, mevsim yeşillikleri, köy yumurtası, bal, kaymak, reçel, köy ekmeği, gözleme ve çay yer alıyor.

Mekanda isterseniz piknik ve mangal yapma imkanı da bulabiliyorsunuz.

Adres: Avcıkoru, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0536 941 27 73

 

Kocakuş Mesire Alanı

Yöresel bir kahvaltı yapmak isteyen tatilciler için Kocakuş Mesire Alanı ön plana çıkıyor. Doğayla iç içe olan mekan misafirlerine oldukça zengin bir serpme kahvaltı imkanı sunuyor. Şile kahvaltı fırsatları arasında adından sunduğu 38 çeşit kahvaltı içeriği ile söz ettiriyor.  Bu sayede her zevke ve damak tadına uygun bir kahvaltı imkanı Kocakuş’ta mümkün oluyor.

Her mevsim tercih edilebilecek olan bu aile mekanı özellikle bahar aylarında misafirlerine bir doğa şöleni sunuyor. Ördekler yanınızda yüzerken sizler keyifle çaylarınızı yudumlayabiliyor, doğanın tadını çıkarabiliyorsunuz.

Adres: Kızılca, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0538 559 09 49

 

Meşhur Hanımağa’nın Yeri

Salaş mekanlardan hoşlanan kişiler için ise Meşhur Hanımağa’nın Yeri devreye giriyor. Kuymak ve gözlemeleri ile ön plana çıkan mekan misafirlerine serpme kahvaltı sunuyor. Klasik serpme kahvaltı dışında köy tereyağı ile hazırlanan kuymak ve gözlemeler ile kahvaltınıza farklı lezzetler katabilir, doğa ve ağaçlar içerisinde yer alan mekanda mükemmel bir kahvaltı keyfi yapabilirsiniz.

Adres: Üvezli, Hanım Ağanın Yeri Gözleme Evi, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0537 512 66 37

 

Mola Gözleme Evi

Hızlı ama bir o kadar da lezzetli bir kahvaltı isteyenler için ise Mola Gözleme Evi önerilmelidir. Az öncede gözlemeden bahsetmişken bir gözleme önerisi daha vermek doğru bir başlık olacaktır. Mola Gözleme Evi’nde sadece gözlemeler değil hamur işine yönelik diğer lezzetleri bulmak da mümkündür. Pişi gibi kızartmalar, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, kaşarlı ve daha birçok çeşidiyle tazecik gözlemeler ile lezzet şöleni niyetine bir kahvaltı yapmak Mola Gözleme Evi’nde.

Adres: Üvezli Köyü Girişi, 34983 Şile/İstanbul

Tel: 0535 240 03 91

 

Sihirli Bahçe Kır Evi

Başta mekanın kendi güzelliği ardından da menüsünün güzelliği ile gelenleri büyüleyen bir mekanda sıra. Sihirli Bahçe Kır Evi, doğayla bütünleşmenin mümkün olduğu saatler içerisinde misafirlerine çeşitli gözlemeler ve serpme kahvaltı seçeneği sunuyor. Özellikle sonbahar mevsiminde bambaşka bir keyif veren mekan misafirlerinden tam puan topluyor.

Adres: Sofular, 34980 Otoyolu Üzeri No: 164-3, 34980 Şile/İstanbul

Tel: 0546 210 54 90

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü