Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Keyifli bir tatil dendiği zaman akla gelen yerlerden biri Bodrum’dur. Bodrum, doğal güzellikler ve koyları ile özellikle yaz tatillerinin popüler adreslerindendir. Birbirinden özel koylarında deniz, kum ve güneşin tadı çıkarılırken, Bodrum’un havası adeta gençleştirici etkiye sahiptir. Yeşil ve mavinin buluştuğu doğal güzellikleri ile de göz kamaştırıcıdır. Bodrum tarihi yerleri ve doğal güzellikleri başlığı altında da yoğun ilgi görmektedir. Tarihi yerlerin adeta doğanın içine saklanmış yapısı bazı adreslerde her iki başlığın bir olarak düşünülmesini sağlamaktadır. Bodrum'un tarihi yerleri, dünya tarihinin önemli adreslerinden oluşmaktadır.

Bunu bilen yerli yabancı birçok kişi Bodrum’u ziyaret etmektedir. Bodrum'un tarihi ve turistik yerleri Türkiye için önemli bir turizm kaynağı oluşturmaktadır. Hem bunun etkisi hem de tarihin korunmasına duyulan istek ile Bodrum tarihi yerler korunma altına alınan yerlerdir. Bodrum'un tarihi güzellikleri kimi zaman bir yer olarak görülürken bazı durumlarda ise birer tarihi eser olarak bulunmaktadır. Bodrum'un tarihi eserleri müze haline getirilmiştir. Bodrum tarihi eserleri burada ziyaretçilere sunulmaktadır. Eserlerin sergilendikleri adresler genellikle Bodrum'un tarihi mekanları içerisinde olmaktadır. Böylece gelen kişiler, hem Bodrum tarihi ve turistik yerleri görmüş olur hem de Bodrum'un tarihi ve turistik yerleri ve özellikleri bakımından bilgi sahibi olur. Bodrum'da tarihi yerler gezerken adeta zamanda yolculuk yapılıyormuş hissi yaşanabilir. Bodrum, hem keşif hem de deniz tatili yapmak isteyenler için ikisinin güzel bir sentezidir. Kış sezonunda da kalabalık olmasına bağlı olarak yılın her dönemi Bodrum’da hayat vardır. Ancak özellikle turistik yerleri gezmek için bahar ve yaz ayları önerilmektedir. Doğanın canlandığı bu dönemde koyları, plajları, doğal güzellikleri ve tarihi yerleri gezmek çok daha keyifli olmaktadır. Bodrum, her yaştan tatilcinin sevdiği adreslerdendir. 

Bodrum Kalesi

Bodrum’un simge yapılarından biri olan Bodrum Kalesi, kuşkusuz ki Bodrum’un en meşhur tarihi yerlerinden biridir. 1402 yılında inşası başlamış ve 1522 yılında tamamlanmıştır. Kalenin Rodos Şövalyeleri tarafından yapıldığı bilinmektedir. Ardından Rumların isyanı sırasında Türkler kale içini evlere çevirmiş daha sonrasında ise kale hapishane olarak kullanılmıştır. Birinci Dünya Savaşı sırasında kale hasar görse de varlığını sürdürmeyi başarmıştır. Günümüzde ise ziyarete açılmış ve müze haline getirilmiştir. Müze, Su Altı Arkeoloji müzesi olup, özellikle çocukların büyük ilgisini çekmektedir. Kaleye girişler ücretlidir. 

Adres: Çarşı, Kale Cad., 48400 Bodrum/Muğla 

Telefon: (0252) 316 25 16

Çıfıt – Venedik Kalesi

Korsanlar tarafından gözcü kulesi olarak kullanılan Çıfıt Kalesi, günümüze kadar birçok farklı isimle anılan bir kaledir. Zamanında Venedikli korsanlar tarafından ele geçirildiğinde adı Venedik Kalesi olduğundan bazı tarihçiler tarafından günümüzde hala Venedik Kalesi olarak bilinmektedir. Aspat dağı, üzerinde konumlanan kale, hem doğal hem de tarihi güzelliklerin buluştuğu bir yerdir. Dağın eteklerinde denize girmekte mümkün olup, kaleye girişler ücretsizdir. Denizin ve tarihin birleştiği bu adres görülmesi gereken yerlerdendir. 

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro, günümüzde de sanatın kalbinin attığı adreslerden biridir. M.Ö. 4.yüzyıldan beri varlığını sürdüren tiyatro, hala birçok konsere ve tiyatroya ev sahipliği yapmaktadır. Yapıda, Klasik Antik Çağ mimarisine ait dokunuşları görmek mümkündür. Bundan dolayı gelenler, konsere gidecek olsalar bile tiyatroya gündüz de ziyaret gerçekleştirerek detayları incelemeye gelirler. 13.000 kapasiteli alanı ile oldukça geniş bir yerdir. Antik tiyatroya girişler etkinlik olmadığı günlerde ücretsiz olup herkese ziyarete açıktır. 

Adres: Yeniköy, Kıbrıs Şehitleri Cad., 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 80 61

Myndos Kapısı

M.Ö. 4.yüzyılda inşa edilen gösterişli Myndos Kapısı, Bodrum’un özel adreslerinden biridir. 1999 yılında restore edilmesi ile güvenli ve ziyarete açık hala getirilmiştir. Tarihteki önemli yeri, kapı sayesinde Büyük İskender’in şehre girişinin engellenmesidir. Kapı zamanında Halikarnas giriş kapılarından biri olarak kullanılmıştır. Etkileyici görselliği ile Bodrum’un ziyaret edilmesi gereken tarihi yerlerinden biridir. Gün arasında bölgeye küçük bir ziyaret gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Myndos Kapısı’nı görmek isteyenler ücretsiz bir şekilde alana giriş yapabilmektedir. 

Yel Değirmenleri

Bodrum’un bir diğer meşhur adresi ise Yel Değirmenleridir. Geçmişi ile ilgili çok bir bilgi bulunmayan değirmenler, özellikle fotoğraf sanatçılarının sevdiği adreslerdendir. 18.yüzyıılda yapıldığı düşünülmektedir. Tepede yer alıyor olmaları bölgenin güzel bir manzarası olmasını da sağlamaktadır. Değirmenlerden Bodrum ve Gümbet’in nefes kesici manzarasının seyredilmesini sağlamaktadır. Bahar ve yaz aylarında yoğun ziyaretçi alan bir yerdir. Bundan dolayı bölgeye gidildiğinde kalabalık ile karşılaşılabilir. 

Apostol Kilisesi

Küçük Tavşan Adası’nda bulunan kilise hem Bodrum’un tarihi geçmişi hem de Hristiyanlık tarihi için önemli bir adrestir. M.Ö. 2.yüzyılda inşa edilen kilise, Ayasofya ile benzer mimari dokunuşlara sahiptir. Belirli kısımları yıkık olan Apostol, daha çok kalıntılardan oluşmaktadır. Bulunduğu bölge nedeni ile mükemmel bir manzaraya sahip olan diğer bölgedir. Öyle ki, kilise Yunan Adalarına bakmaktadır. Adaya ulaşım tekneler ile yapılmaktadır. Apostol Kilisesi hem tarihin hem de doğal güzelliklerin buluştuğu bir noktadır. 

Leleg Yolu

2400 yıl öncesinde yaşamış olan bir topluluk olan Lelegler, Roma işgali sırasında Leleg Yolu’nu kullanmıştır. Truva Savaşı’nın da önemli noktalarından biridir. Kaçan halk Halikarnas’a bu yol sayesinde ulaşmıştır. Bu durum Leleg Yolu’nun ününü Avrupa’ya kadar taşımıştır. Öyle ki tatilciler, sadece bu yolu yürüyerek tamamlamak için bile bölgeyi ziyaret etmektedir. 185 kilometre uzunluğundaki yol, Konacık’ta başlayıp Pedesa Antik Kenti’nde bitmektedir. Engebeli bir yol olduğu bilinmelidir. Yol üzerinde birçok doğal güzelliğe rastlanmaktadır. 

Osmanlı Tersanesi

Osmanlı Tarihi’nin önemli yerlerinden biri olan Osmanlı Tersanesi, geçmişte birçok geminin üretildiği bir yerken günümüzde sanat galerisi olarak kullanılmaktadır. 1775 yılında inşa edilmeye başladığı düşünülmektedir. Ancak burada yapılan ilk gemi kayıtları 1784 yılındadır. 1882 yılında surların eklenmesi ile de tersane bugünkü halini almıştır. Sanat galerisi olması nedeniyle bazı alanlara modern dokunuşlar da katılmıştır. Tersaneye girişler ücretsiz olup Bodrum merkeze çok yakındır. İçerisinde birçok türbe ve eski mezar taşlarını görmek de mümkündür.

Adres: Eskiçeşme, Neyzen Tevfik Cad. No:5, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 18 60

İasos Antik Kent

M.Ö. 3000’li yıllara dayanan İasos Antik Kenti, Bodrum’un en çok ziyaretçi alan bir diğer adresidir. Antik kent içerisinde su kemeri, mezarlar ve pazar alanı bulunmaktadır. M.Ö. yıllara ait birçok şenliğin burada yapıldığı bilinmektedir. İasos Antik Kent, balıkçılık ile de meşhur bir kenttir. Öyle ki, kentte bulunan hemen hemen herkes balıkçılık ile uğraşmaktadır. Bundan dolayı önemli bir liman bölgesi olduğu da düşünülmektedir. İasos, Bodrum merkeze 28 km uzaklıktadır. Günün her saati ziyaretçiye açık olan antik kentin girişleri ücretsizdir.

Mausoleion Açık Hava Müzesi

Bodrum merkezde yer alan müze, tarihin önemli izlerini taşımaktadır. Mausoleion Açık Hava Müzesi, M.Ö 355 yılında yapımına başlanan ve dünyanın yedi harikasından biri olarak düşünülen bir yerdir. Bölgede yer alan 36 sütun ve 21 basamaklı piramit kuşkusuz en çok ilgi çeken kısmıdır. Bu piramidin üzerinde bulunan anıt mezarı ise 13. yy’a kadar dayanmıştır. Ancak deprem sonucu yıkılmış ve bu taşlar kalenin yapımında kullanılmıştır. Farklı bir deneyim sunan açık hava müzesine girişler ücretlidir. Birkaç saatlik küçük bir gezi ile tüm müze rahatça gezilebilir. 

Adres: Tepecik, Turgut Reis Cad. No:93, 48440 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 12 19

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü