Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla istikametine doğru yol alırken Bodrum üzerinde durulmadan geçilmiyor. Bodrum gece hayatı, tadılacak lezzetleri, gezilecek yerleri, eğlence mekanları ile adından birçok alanda söz ettiriyor. Bazı tatillerin ana merkezleri Bodrum olurken, Bodrum doğal güzellikleri için geçerken uğrayanlar da oluyor. Bu yolculuk esnasında atlanmaması gereken yerler bulunuyor. Ya yeşilliğin ya da doğal oluşumların etkisiyle harika bir hal alan bu yerler, hafızalarda kalıcı yer bırakıyor. Bodrum, deniz, kum, güneş üçlüsü kadar doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor ve adeta Türkiye’nin cennet köşelerinden biri konumunda yer alıyor. Bodrum tatilcilerine ise bu noktaları ziyaret etmek düşüyor.

Tavşan Adası

Türkiye’de çeşitli yerlerde Tavşan Adası bulunduğu gibi Muğla’da da Tavşan Adası yer almaktadır. Gümüşlük bölgesinde yer alan Tavşan Adası, bir diğer adıyla Asar Adası Bodrum doğal güzellikleri arasında ilk sıradadır. Gümüşlük sahilinden yürüyerek ulaşabileceğiniz ada, ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatmaktadır. Ada, “Tavşan” ismini üzerinde yaşayan tavşanlardan almaktadır. Öyle ki, birçok ziyaretçi adaya tavşanları görmek ve beslemek için gitmektedir. Özellikle sıcak havalarda, Gümüşlük sahilinde vakit geçirirken ada üzerindeki tavşanları görebilmeniz mümkündür. Sadece kısa ve deniz üzerinden yapacağınız bir yürüyüşle ise birbirinden güzel tavşanları yakından görme imkanı bulunur. Farklı bir deneyim ve keyifli saatler için Tavşan Adası önerilen bir noktadır.

Uyku Vadisi

Doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenler için gidilmesi gereken yer Uyku Vadisi’dir. Bodrum merkeze 30 km mesafede bulunan vadi, Gökçeler Köyü’ne yakındır. Hatta vadinin girişlerinden biri köyden geçerek yapılır. Vadi içerisinde yer alan şelale ve mağaralar ile sıcak günleri serin hale getirmek mümkündür. Uyku Vadisi ziyaretini aktiviteler ile zenginleştirmek isteyenler, mağara yürüyüşleri yapabilir veya bisiklet kiralayarak bisiklet turu yapabilirler. Bir diğer nokta ise vadi çevresinde birçok farklı alabalık restoranı yer almaktadır. Bundan dolayı vadi ziyareti öğleden önce yapılıp, güzel gün bir de öğle yemeğinde alabalık ziyafeti ile taçlandırılabilir.

Değirmen Şelalesi

Uyku Vadisi içinde yer alan Değirmen Şelalesi, büyüleyici bir doğal güzelliktir. Yaz sıcağında serin bir mola vermek isteyenlerin uğradığı şelaleye girilebilmektedir. Buz gibi suyu ile Bodrum sıcağına küçük bir mola verilebilir. Sadece bu özelliğinden dolayı bile ziyaretçi almaktadır. Vadide yapılan yürüyüşler, bisiklet turları ardından şelalede verilecek küçük bir mola ile güne farklı bir soluk getirilebilir. Kayalıklardan inilerek şelaleye erişilebildiğinden çocuklu aileler için pek uygun bir alan olmayabilir.

Orak Adası

Tekne turlarının vazgeçilmez adresi Orak Adası oluyor. Muhteşem koyu ile ön plana çıkan ada, turkuaz sularıyla gelen herkesi kendine hayran bırakıyor. Tekne ile yanaşılan adada yerleşim bulunmuyor. Koyu keskin kayalıklar ile çevrili olduğundan yüzerek kıyıya ulaşılsa da adaya çıkabilmek ekstra bir yetenek gerektiriyor. Bodrum doğal güzellikleri arasında tamamı ile doğal kolan Orak Adası, birçok güzel koya sahip olan Bodrum’un özel noktalarından biridir.

Bargilya

Bodrum’un balıkçı kasabalarından biri olan Bargilya, diğer adreslerden farklı bir özelliği ile Bodrum doğal güzellikleri arasında yerini alıyor. Bargilya, kuş sürülerinin göç sırasında konakladıkları nokta oluyor. Özellikle sonbahar aylarında, birçok farklı kuş çeşidini kıyılarında ağırlıyor. Bölgede eylül ayında yoğun bir şekilde kuş görmek mümkündür. Bundan dolayı kuşlarla ilgilenen kişiler, hem gözlemlemek hem de kuşları fotoğraflamak adına Bargilya’yı ziyaret ediyor.

Akvaryum Koyu

Bodrum’un özel adreslerinden birinde sıra. Akvaryum Koyu, Gümbet ve Bitez arasında yer alır. Pırıl pırıl kumları, berrak suları ile büyüleyici bir yerdir. Tekne turlarının da mutlaka uğradığı adresler arasında yer almaktadır. Koyda denize girildiğinde balıklar ile birlikte yüzülmesi ise koya ayrı bir keyif katmaktadır. Birbirinden güzel balıklar ve havuz edasında bir deniz ile geçirilen saatler, güzel bir deniz tatili yapma imkanı sunar. Koya ulaşım teknelerle olduğu kadar karadan da vardır. Bundan dolayı çocuklu aileler de koyu rahatlıkla ziyaret edebilirler.

Mandalina Bahçeleri

Bodrum’un simgelerinden olan mandalinalar Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da ün kazanmıştır. Öyle ki, yerli turistler kadar yabancı turistler de mandalina bahçelerine büyük ilgi göstermektedir. Bitez ve Ortakent yolu üzerinde yer alan sıralı mandalina bahçeleri yolculuk sırasında güzel bir mola imkanı sunar. Sağlı sollu etrafınızı saran mandalina ağaçları ile şehir stresinden uzak saatler yaşamak mümkündür. Özellikle sonbahar aylarında gerçekleştirilen ziyaretlerde mandalinaların oluşması ile yeşil ve turuncunun mükemmel uyumuna şahit olunur.

Bafa Gölü

Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yer alan köy, Ege Bölgesi’nin en büyük göllüdür. Sığ bir tatlı su gölü olan Bafa, turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. 2000 yılı kadar öncesinde deniz olduğu düşünülen göl, günümüzde kirlilik sebebi ile girilmesi konusunda tartışmalar yaratıyor. 10 yıl öncesinde yapılan temizleme çalışmaları ile göle girmek mümkün hale getirilmişti. Ancak günümüzde gölde yüzülme konusu bir tartışma konusuna dönüşüyor. Göl üzerinde birçok farklı adacık bulunuyor. Özellikle tekne turları ile bu adaları yakından görmek ve keşfetmek mümkün hale geliyor.

Kargıcak Koyu

Kampçıların vazgeçilmez noktalarından biri Kargıcak Koyudur. Dağlar arasında kalan bu küçük koya kara kara yolu üzerinden ulaşım mümkündür. Bundan birkaç yıl öncesine kadar çok meşhur olan koy, denizin kirlenmesi ile ününü kaybetmiştir. Ancak son yıllarda koyun kendi kendini temizlemesi yine tercih edilirliğini arttırmıştır. Bodrum koylar cenneti olan bir bölgedir. Hem kalabalıktan uzak hem de doğayla iç içe bir deniz keyfi geçirmek isteyenler Kargıcak Koyuna mutlaka uğramalıdır. Plaj kumsal olan koy, aileler için de rahat bir ortam sunmaktadır. Koy ile ilgili bilinmesi gereken olumsuz durum ise kara yolunun bozuk olmasıdır. Bundan dolayı araç ile seyahat edilirken daha dikkatli olunması gerekmektedir.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü