Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege’nin incisi Bodrum, geçmişten günümüze en çok tercih edilen tatil yörelerinden bir tanesidir. Beyaza boyanmış evleri, renkli bodrum geceleri, muhteşem denizi ve doğası ile görenlerin aşık olduğu bu diyarı sizler için inceledik.

1. Bodrum’a Nasıl Gidilir?

Bodrum’a otobüs ile gitmek isteyenler için hemen hemen bütün illerden Bodrum’a otobüs seferleri bulunmakta olup Bodrum otogarı ilçe merkezinde yer almaktadır.

Bodrum’a havayolu ile gelmeyi tercih edenler için ise ilçe merkezine yarım saat uzaklıktaki Bodrum Milas Havaalanı seçeneği bulunmaktadır.

Kendi aracınız ile Bodrum’a ulaşmakta elbette mümkündür. İstanbul Bodrum arası yaklaşık 800 km, Ankara Bodrum arası yaklaşık 720 km ve İzmir Bodrum arası yaklaşık 250 km’dir. 

2. Bodrum’un Hikayesi

Tarihi bir efsaneye göre Zeus’un aşk tanrıçası olan kızı Afrodit, üvey kardeşi ile gizli bir aşk yaşayarak bir erkek çocuk dünyaya getirir. Bu çocuğa Hermafrodit ismi verilir. Bu çocuk çok yakışıklı güzeller güzeli bir delikanlı olup dağları ovaları aşarak Halikarnas’a kadar gelir ve oradan da Salmakis koyuna ulaşır.

Bu koyda sarı saçlı mavi gözlü güzel mi güzel bir su perisi yaşar. Ve su perisi Salmakis Hemafroditi görüp aşık olur. Hermafrodit suda yüzerken onu gizlice izler ve suya dalarak yanına gelir ve ona sarılarak Tanrılara onları ayırmaması için seslenir. 

Ve Tanrılar bu aşka kayıtsız kalmaz ve o günden sonra Hermafrodit iki cinsli bir mitos olarak yaşayarak günümüze kadar gelir. Bodrum’un mitolojideki yeri de böylece tarihe kazınır. 

3. Bodrum Ve Çevresinde Nerelere Gidilir?

Bodrum’a gelipte görülmeden gidilmemesi gereken yerlerin başında Bodrum Kalesi gelmektedir. Bodrum Antik Tiyatrosu Bodrum’un görülmesi gereken tarihi yapılarından bir tanesidir. 

Bitez plajı, Halikarnas Mozolesi, Pedasa Antik Kenti, Zeki Müren Sanat Müzesi, Tavşan Adası, Yalıkavak Marina ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Bodrum’da gezilecek en etkileyici yerler arasındadır.

4. Bodrum’da Ne Nerde Yenilir?

Bodrum’da birbirinden güzel ve farklı lezzetlerin tadına bakmanız mümkündür. Bodrum’a has sebzeli dönerin tadına Nokta Restaurant’ta bakabilirsiniz.

Çökertme kebabı ve yaz aylarına özgü pizza çeşitleri ile Sünger Pizza’da mutlaka bir yemek yemelisiniz.

Bodrum’un meşhur sütlü tatlılarının tadına bakabileceğiniz mekan ise 40 yıllık hizmet deneyimi ile Yunuslar Karadeniz Unlu Mamülleri olacaktır.

Bodrum akşamlarında balık yenir diyenler için harika bir mekan Berk Balığı tercih edebilirsiniz. Elbette yaz aylarında dondurma olmazsa olmaz, ama burada da dondurma denince Bitez dondurmacısının dondurmaları akla gelir ve mutlaka bu lezzetlerin de inanılmaz tadını keşfetmelisiniz.

5. Bodrum’da Hangi Plajlara Gidilir?

Bodrum’da yüzmek için gidilecek birbirinden güzel koylar ve plajlar bulunmaktadır. Bunlar arasında Kargıcak koyu, Peksimet, Mazı Köyü, Çakılyalı Koyu, İnceyalı ve Hurma Sahili, Gerenkuyu Koyu, Torba, Adabükü'nü sayabiliriz.

Ayrıca Bardakçı Koyu, Kumbahçe ve Eskiçeşme Sahili, Gümüşlük, Sarnıç, Bitez, Aktur, Kargı, Türkbükü ve Yalıkavak sahilleri bulunmaktadır.

6. Bodrum’da Villada Konaklamanın Avantajları

Bodrum otellerin, çeşitli butik otel ve pansiyonların yoğunlukta bulunduğu bir bölge olmasına ragmen bu bölgede tatilini villa kiralayarak geçirmek isteyenlerin de çokça olduğu bir tatil yöresidir.

Bir mekana bağlı kalmadan, evinin konforunu bu eşsiz yöreye taşımak, ailecek rahat edip huzur içinde bir tatil geçirmek isteyenler için villa kiralamak mükemmel bir tercihtir. Bodrum'da bulunan havzulu tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

7. Bodrum’da Ne Nerden Alınır?

Bodrum’a gelip buradan sevdiklerinize hediyelik eşya almak isterseniz Bodrum’un merkezi ve çarşısında birbirinden güzel seçeneklerin olduğu dükkan ve mağazaları bulabilirsiniz.

Bunun dışında el dokuma halıları bulabileceğiniz Milas Salı Pazarı, yiyecek ve eşya bulabileceğiniz Turgutreis pazarı ve alışveriş merkezi olarak da Oasis Avm sizlere değişik alternatifler sunacaktır.

Siz de Bodrum'un muhteşem mekanlarını keşfetmek ve sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız, Hellovillam'ın Bodrum Kiralık Vilları sayfasını inceleyebilirsiniz. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü