Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya; doğası, birbirinden güzel koyları, Türkiye'nin en güzel plajları ve tarihi dokusu ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir şehirdir. Türkiye’nin en kalabalık 5. ili olmasının yanı sıra yüzölçümü olarak da Türkiye’nin 6. Büyük ilidir. Turunçgillerin başkenti olan Antalya’nın hemen hemen her yerinde portakal ağaçlarına rastlamak mümkün olup ağaçları kadar birçok yerinde tarihi dokuda barındırmaktadır. Antalya’da yaşayan medeniyetler incelendiğinde bu tarihi kalıntıların sebebi çok net anlaşılmaktadır. Likyalılar’dan başlayarak Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve en sonda Osmanlılar olacak şekilde Antalya birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Antalya ile ilgili bu bilgilere sahip olduktan sonra da Antalya görülmesi gereken yerler listesi ile güzel bir tatil rotası oluşturulmalıdır. İşte! Antalya en güzel yerleri ve Antalya turistik yerleri kapsamında görmeniz gereken yerler için Antalya Gezi Rehberi karşınızda.

 

Kaleiçi

Antalyad’a görülecek yerler listesinin en başında Kaleiçi yer alıyor. Şehrin tarihi dokusunu günümüzde hala yaşatan Kaleiçi, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alıyor. Birbirinden güzel mahalle ve evlere ev sahipliği yapan Kaleiçi bölgesinde yığma taşlardan yapılmış cumbalı bir ön cephesi ve arka bahçeleri bulunan evler yer alıyor. Kaleiçi’nde gezerken adeta bir dönem filminde gezintiye çıkıyorsunuz.

Sadece evleri ile değil tarihi olaylara ev sahipliği yapmış bir yer olarak da Kaleiçi ön plana çıkmaktadır. Kaleiçi’nde yer alan ve Antalya önemli noktalar arasında önemli bir yer olan Yivli Minare, Kaleiçi’ne gelindiğinde görülmesi gereken bir yerdir. Yivli Minare, Selçuklu döneminden günümüze ulaşmış bir yapıdır. Bizans döneminde kilise, Alaattin Keykubat döneminde ise camiye dönüştürülmüştür. Camiye dönüşmesi ile birlikte Yivli Minare, Antalya’nın ilk İslami yapılarından biri konumuna gelmiştir.

Bir kış tatili için Antalya’ya gelen tatilcilerin Antalya'da kışın gezilecek yerler listesinde Kaleiçi mutlaka yer almalıdır.

 

Yanartaş

Antalya bölgesi gezilecek yerler listesindeki bir sonraki durakta sıra. Efsaneye göre, Antik Likya Kenti olan Kimera’da yer altından çıkan ve kutsal olarak kabul edilen bir ateş vardır. Homeros metinlerinde geçen anlatımlara göre bu ateş, yer altında yaşayan aslan, keçi ve yılan karışımı üç başlı bir canavarın nefesinden geliyor. Bu canavarın öldürülmesi için kral Bellophontes’i görevlendirir. Kanatlı atı Pegasus ile Bellophontes Kimera’yı yerin 6 kat aşağısına gönderir ancak günümüzde bile Kimera’nın nefesi yer yüzüne ulaşır.

Antalya’da denize yakın konumda yer alan ve hiç sönmeyen bu ateşin bulunduğu yere Yanartaş denir. Antalya ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gören yer Çıralı girişinde yer alıyor olup Antalya’nın turistik simgelerinden biridir.

 

Tarihi Saat Kulesi

Kimin yaptırdığı konusunda kesin bir bilgi olmasa da Antalya’nın simgelerinden biri Tarihi Saat kulesi’dir. 14 metre yüksekliğinde olan bu kulenin her bir yüzünde saat yer alıyor. Antalya’da günübirlik gezilecek yerler ararken seçeneklerden biri genellikle Tarihi Saat Kulesi oluyor.

 

Theimussa (Kale İskelesi)

Kekova bölgesinde yer alan Theimussa, M.Ö. IV. Yüzyılında var olmuş bir liman kentine ait olan antik bir yapıdır. Antik yapıları ve tarihi severlerden büyük ilgi gören iskele, Antalya ziyaretçilerinin Antalya çevresi gezilecek yerler listesi arasında yer almaktadır. Ziyaret edenleri kendine hayran bırakan bu bölgeye mutlaka uğramalısınız. 

 

Alara Han Kalesi

Antalya civarı gezilecek yerler arasındaki bir diğer nokta ise Alara Han Kalesi. Alara Çay’ının yanında bulunan ve Alanya’ya 40 km mesafede bulunan kale, Selçuklu hükümdarı I. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Kalenin çevresi ağaçlarla kaplı olduğundan dağ ile adeta bütünleşmiş bir görüntüye sahiptir. Hem doğa ile buluşulan hem de tarihle tanışılan yerlerden biri Alara Han Kalesi’dir.

 

Aspendos Antik Kenti

Antalya tarih açısından oldukça zengin bir bölgedir. Birbirinden ihtişamlı antik kentlere ev sahipliği yapan bölge, Aspendos Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Serik ilçesinin Belkıs Köyü’nde konumlanan, M.Ö. 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş olan kent, Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Kentin en önemli özelliği arasında 12 bin kişilik amfi tiyatrosu yer almaktadır. Köprüçay yanında yer alması ve ticaret yolu üzerinde bulunması ile Aspendos önemli bir konumda yer almaktadır.  Bir diğer önemli özelliği ise kentin her yerinde bulunan su kemerleridir. Kuzeydeki dağlardan su taşıması amacı ile yapılan kemerler, geçmişten günümüze kalan önemli mühendislik izlerinden biridir.

 

Aziz Nikolas (Noel Baba) Müzesi

Antalya gezilecek yerler arasında 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken yerlerden biri ise Noel Baba müzesidir. Çocukluğumuzdan beri hayatımızın bir parçası olan Noel Baba’nın gerçek hikayesini öğreten bu müze hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Aziz Nikolas namı değer Noel Baba’nın bu müzede balık pulu kaplı lahdi yer alıyor.

 

Kleopatra Plajı

“Antalya Nereye Gidilir?” sorusunun cevabı içerisinde tabi ki plajlar da yer almalıdır. Birbirinden güzel plajlara ev sahipliği yapan Antalya, Alanya bölgesinde bulundurduğu Kleopatra plajı ile de sıklıklı anılmaktadır. Mavi bayrak ödüllü, 2 km genişliğindeki bu plaj, adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan almaktadır. Efsanelere göre bu koyda, Kleopatra ve Roma İmparatoru Antonius’un yüzdüğü iddia ediliyor.

 

Kemer Plajı

Türkiye ve deniz denince akla gelen bir diğer koy ise Kemer Plajı olmaktadır. Antalya gezilecek yerler listesi içerisinde mutlaka yer alması gereken Kemer Plajı, deniz severlerden tam puan toplamaktadır. Gündüzleri deniz, kum ve güneş akşamları ise plaj partileri ile eğlenceyi doruk noktasına taşıyan Kemer Plajında yüzmeden Antalya’dan gidilmemelidir.

 

Kaputaş Plajı

Antalya tatili elbette Kaş’sız ve Kaputaş Plajsız düşünülemez!  “Antalya'da Ne Yapılır?” sorusunun cevabı arasında mutla ki Kaputaş’da yüzmek de yer almalıdır. Dağların arasındaki konumu, bembeyaz kumları ve masmavi suyu ile Kaputaş gelen herkesi kendine aşık etmekte bir numaradır. Plajda tesis bulunmadığından Kaputaş’a giderken hazırlıklı olmakta fayda bulunmaktadır.

 

Olimpos Plajı (Kumluca Plajı)

Gezilecek yerler listesinin finalini, en sonuna Antalya'nın meşhur yerleri arasında en meşhurunu koyarak yapmak istedik. Antalya’nın en meşhur tatil bölgelerinden aynı zamanda da plajlarından biri olan Olimpos, Kumluca bölgesinde yer almaktadır. Olimpos kamp severlerin buluşma noktasıdır. Aynı zamanda doğayla bütünleşmiş küçük tesisler ile ziyaretçilerine bungalov ve ağaç evlerden oluşan konaklama imkanı sunmaktadır. Antalya nereler gezilir diye düşünülürken Olimpos mutlaka o yerlerden biri olmalıdır.

Sadece doğayla iç içe konaklama ve kendine ait olan plajı değil Olimpos Antik Kenti ile de ön plana çıkmaktadır. Antik kentin, Adrasan koyu ile de çok yakın olması Olimpos’un gezilecek noktalarını arttıran özellikleri arasındadır.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü