Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Gökçeada doğal güzellikleri ile bilinen Çanakkale’nin özel yerlerinden biridir. Her yıl yerli yabancı birçok tatilciye kapılarını açan Gökçeada, başta el değmemiş bakir koyları ile dikkat çeker. Koyların yanı sıra birçok farklı özel noktası ile doğal güzelliklere hayran olan kişiler için Gökçeada etkileyici bir yerdir. Gökçeada yoğun turistik ilgi görmesine rağmen birçok doğal güzelliğini korumayı başarmıştır. Bu doğal güzellikleri yılın 4 mevsimi keşfetmek mümkündür. Genellikle bahar ve yaz aylarında yoğun talep gören Gökçeada hem dinlenmek hem de şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler için önerilebilecek bir mevkidir.

Gökçeada doğal güzellikleri genellikle göller ve koylardan oluşur. Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nda sıra dışı bir deneyim yaşamak ve Marmaros Şelalesi gibi eşsiz noktaları ziyaret etmek tatilden alınacak olan keyfi arttıracaktır. Sadece bir deniz tatili için değil gelmişken adaya özel yerleri de keşfetmek isteyenler Gökçeada doğal güzelliklerini mutlaka görerek tatillerini taçlandırmalıdır.

Marmaros Şelalesi

Gökçeada Tepeköy bölgesinde bulunan Marmaros Şelalesi Gökçeada merkezine 16 km uzaklıktadır. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bu yer adanın önemli su kaynaklarından biridir. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmesi Marmaros Şelalesi'nin ününü arttırmıştır. Marmaros Şelalesi'ne ulaşmak için vadilerin arasından geçilmesi gerekir. Şelale ziyaretleri genellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde yapılabilmektedir. Yazın sıcak havalarda yangın ihtimaline karşı Marmaros Şelalesi ve çevresi koruma altına alınır ve ziyaretçilere kapalıdır. Gökçeada doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler mutlaka Marmaros Şelalesi’nde değerlendirmelidir. Şelalenin etkileyici görüntüsü Gökçeada’yla ilgili unutulmaz bir anı olacaktır.

Gökçeada Sualtı Milli Parkı

1999 yılından beri ziyarete açık olan park, ülkenin ilk ve tek sualtı parkıdır. Gökçeada merkezine 4.8 km uzaklıkta bulunan Gökçeada Sualtı Milli Parkı’na özel araçlar veya yürüyerek ulaşmak mümkündür. Su alt milli parkında birçok farklı balık türü, su kaplumbağası, fok balıkları ve yunusların yaşamlarından belirli bir kesit görülebilir. Parkta bu deniz canlılarının yanı sıra günlük hayatta nadir görülebilecek olan farklı deniz hayvanları da bulunur. Gökçeada Sualtı Milli Parkı 2 ana bölümden oluşur. Parkın bir bölümü balık tutma ve yüzme aktiviteleri için ayrılmıştır. Parkın diğer bölümünde ise deniz canlısı avlamak veya izinsiz dalış yapmak tamamıyla yasaktır. Dalış yapmak için parka gelen kişiler birçok farklı özel kuralla karşılaşarak profesyonel bir dalış gerçekleştirirler. Farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyen kişiler için Gökçeada Sualtı Milli Parkı görülmesi gereken bir yerdir. Her yıl binlerce turistin ilgisini çeken bu yer unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır.

Tepeköy Çınaraltı

Tepeköy Gökçeada’nın önemli yerlerinden biri olurken Çınaraltı bölgesi ise Tepeköy’ün en meşhur noktasıdır. Asırlardır yaşamını sürdüren büyük çınar ağacı bölgenin ünlenmesinin ana nedenidir. Yazın güneşin altındayken bile çınar ağacı çevresinde çınarın yapraklarının sağladığı gölgelikler ile serinlemek mümkündür. Gökçeada, çınar ağaçları ile meşhur bir yer olurken adadaki en yaşlı ağaç Tepeköy’deki ağaçtır. Doğasever birinin büyüleneceği bu alanda çınar ağacının verdiği huzur içerisinde dinlenebilir ve yazın sıcak günlerinde serinlenebilir. Çınar ağacı etrafında mesire alanı bulunur. Dileyen tatilciler bu alanda ailecek vakit geçirebilir ve çınar ağacının serinliğini hissedebilirler. Bölge çınar ağacı ile meşhur olduğu kadar Ege Denizi’nin etkileyici manzarası ile de sevilen bir yerdir. Tepeköy Çınaraltı bölgesi Gökçeada merkezinin 14 km uzaklıkta olup bölgeye özel araçlar ile erişim sağlanabilir.

Peynir Kayalıkları

İsmi ile dikkat çeken bu yer garip şekillerden oluşan birçok farklı kayanın bir arada bulunduğu bir yerdir. Bölgenin eskileri tarafından anlatılan hikayelere göre geçmiş yıllarda bu alanda çok sayıda koyun ve keçisi bulunan yaşlı bir kadın yaşamaktadır. Kadının düşüncesine göre yaptığı peynirleri üst üste koyarak cennete gidebilmek mümkündür. Bu düşüncesinden dolayı tanrı kadını cezalandırır ve kadının koyduğu peynirlere doğal afetler yaşatarak bu peynirleri taşa çevirir. Kayalıkların adı bu hikâyeye dayanır. Peynir Kayalıkları Gökçeada’nın doğal güzellikleri denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biridir. Peynir Kayalıkları’nı ziyaret etmek isteyen tatilciler özel araç ile bölgeye ulaşabilir. Kayalıklar merkeze oldukça yakın olup 5 km uzaklıktaki feribot limanının yakınında bulunurlar.

Laz Koyu

Gökçeada’nın meşhur koylarından biri olan Laz Koyu, adanın güney bölgesinde bulunur. Koyun kendisi adanın en özel doğal güzelliklerinden biridir. Sakin bir tabiatı ve sadece kumdan oluşan sahili tatilcilere huzur dolu anlar geçirme imkânı tanır. Uzun bir sahili olan koyda birkaç farklı tesis görev alır. Dileyen tatilciler bu tesislerden faydalanarak tüm günlerini Laz Koyu’nda geçirebilirler. Bu bölgedeki tesislerden şezlong veya şemsiye kiralayabilirler. Laz Koyu, Gökçeada merkezinden 21 km uzaklıktadır. Gökçeada merkezden kalkan minibüsler ile Laz Koyu’na gitmek mümkünken dileyenler kendi şahsi araçlarıyla da koya ulaşabilirler.

Yıldız Koyu

Gökçeada’nın kuzey kısmında bulunan Yıldız Koyu, deniz severlerin mutlaka görmesi gereken doğal güzelliklerden bir diğeridir. Rüzgârın hafif olduğu dönemlerde berrak ve pürüzsüz bir denize ev sahipliği yapan koy, farklı bir deniz keyfi yaşatır. Gökçeada Sualtı Milli Parkı ile komşuluğundan kaynaklı olarak koyda yüzerken bazı deniz canlılarına rastlamak mümkündür. Bundan dolayı koya gelirken deniz gözlükleri de getirilmesi önerilir. Yıldız Koyu kıyılarında farklı şekillere sahip kayalar bulunur. Kayalar üzerinde güneşlenmek veya gün batımını buralardan seyretmek adanın yerlilerinin sevdiği aktivitelerden biridir. Yıldız Koyu'nda kamp yapılabilecek bir adet tesis bulunur. Bölgede kamp yapmak isteyenler merkezden 4 km uzaklıktaki bu yerde doğayla iç içe bir kamp macerası yaşayabilirler.

Tuz Gölü

Adanın güneydoğu tarafında bulunan Tuz Gölü merkezden 11 km uzaklıkta olup şahsi araçlarla ulaşılabilecek bir yerdir. Tuz Gölü, adanın meşhur plajları arasında kalır. Gökçeada Tuz Gölü tüm adanın tuz ihtiyacını karşılayan insan hayatını ekstradan etkileyen önemli bir işleve sahiptir. Tuz kaynağı olmasının yanı sıra gölün tuzlu özelliğinin sedef ve romatizma hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığa şifalı olduğu düşünülür ve yerli yabancı gelen turistler gölün içerisine girerek adeta kendilerine bir terapi uygular. Bölgenin popüler aktivitelerinden biri olan çamur banyosu hem şifalı hem de eğlenceli bir aktivitedir. Tuz gölünü sonbaharda ziyaret edecek olan tatilcileri ekstra bir görsel şölen bekliyor. Sonbahar döneminde gelen flamingolar ile göl adeta bir tabiat parkına dönüşüyor.

Yuvalı Koyu

Gökçeada'nın güney bölümünde bulunan bir diğer doğal güzellik ise Yuvalı Koyu’dur. Son dönemlerde bakanlıkların turistik tesislerine ev sahipliği yapması nedeniyle oldukça yoğunlaşan bir bölge olan Yuvalı Koyu hem doğal güzelliklerin keşfedilebileceği hem de konforlu şartlarda deniz tatiline devam edilebilecek bir yerdir. Özellikle sabah saatlerinde deniz kalabalıklaşmadan önce gidildiğinde denizaltı canlılarının görülebilmesi mümkün olan bir yerdir. Denizaltı canlıları ile ilgilenen ve yeni canlılar görmeyi seven kişiler için mutlaka dalış ekipmanları ile gidilmesi gereken bir yerdir. Yuvalı Koyu’nun tamamıyla ince kumlardan oluşan bir sahili vardır. Sahilde yer alan tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilmek mümkündür. Doğal güzellikleri keşfederken ailecek bir tatil geçirmeyi de isteyen tatilciler için Yuvalı Koyu önerilecek yerlerden biridir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü