Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Çanakkale'nin önemli yerlerinden biri olan Gökçeada, yılın her mevsimi tatilcilerin akınına uğrar. Özellikle bahar ve yaz aylarında popüler bir yer olan Gökçeada yurdun dört bir yanından gelen deniz severler tarafından dolup taşar. Gökçeada'nın eşsiz koyları ve birbirinden güzel plajları bu ünün temelinde yatan ana nedenler olurken Gökçeada gezilecek yerleriyle de sevilen bir adrestir. Gökçeada'nın turistik bir yer olması adada bulunan hizmet sektörünün gelişmesine neden olmuştur. Gece hayatında Rum tavernaları ve meyhaneler ön plana çıkar. Günün geri kalanında ise hoş kahvaltı mekanları dikkat çeker. Gökçeada kahvaltı yerleri, genellikle organik gıdaların servis edildiği butik işletmelerdir. Gökçeada en iyi kahvaltı denildiğinde adalılar tarafından işletilen restoranlar akıllara gelir. Güne doyurucu bir kahvaltıyla başlamak tatilden alınacak olan keyfi de arttırır.

Gökçeada kahvaltı fiyatları standart bir yazlık kesimdeki kahvaltı mekanları ile benzer fiyatlara sahiptir. Ancak Gökçeada yoğun talep gören bir yer olduğundan sezon içerisinde bu kahvaltı yerlerinde yer bulmak zor olabilir. Doğal ve lezzetli yiyecekler ile donatılmış kahvaltı fırsat ve seçeneklerini değerlendirmek isteyen tatilciler küçük bir araştırma ile standart fiyatlandırmalara sahip güzel mekanlara ulaşabilir.

Kalyopi’nin Evi

Gökçeada tatilinde farklı bir yere gitmek isteyen ve şık bir mekânda bulunmaktan keyif alan kişiler Kalyopi’nin Evi’ni mutlaka görmelidir. Zengin kahvaltısıyla adeta sofraları donatan bu yer 2017 yılından beri hizmet veriyor. Aslında eski bir Rum evi olan bu yer restore edilerek bir kafeye dönüştürülmüştür. Mekân şıklığı ve kendine has atmosferi ile akıllarda kalıcı bir yer olurken lezzetli kahvaltıları ise damaklarda kalıcı oluyor. Kalyopi’nin Evi, pişiler, patatesler ve gözlemelerden oluşan lezzetli bir kahvaltı için ideal bir adrestir. Gökçeada kahvaltı tavsiye edildiği zaman akla gelen ilk adreslerden biridir. Kalyopi’nin Evi, adanın meşhur lezzetlerinden olan karaduta sofralarında yer verir. Lezzetli bir kahvaltı ile servis edilen karadutlar kahvaltıda tatlı yemeyi sevenlerin hayran kalacağı bir lezzete sahiptir.

Adres: Halaka Mahallesi, 17760 Dereköy/Gökçeada/Çanakkale

Telefon: 0538 891 96 91

Soykan Çiftliği

Yemyeşil bir alan üzerine kurulu olan Soykan Çiftliği, Gökçeada’nın popüler mekanlarından bir diğeridir. Gökçeada kahvaltı fırsatları denildiğinde akıllara organik lezzetler denemek geliyorsa Soykan Çiftliği doğru fırsattır. Çiftlikte sunulan birçok kahvaltılık malzemesi adaya aittir. Soykan Çiftliği’nde çiftliğin kendi tavuklarına ait olan yumurtalar, adada yerel üreticiler tarafından üretilen peynirler, ballar ve reçeller servis edilir. Doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı için ihtiyaç duyulabilecek her şey Soykan Çiftliği’nde mevcuttur. Soykan Çiftliği’nde kahvaltı 11.30 saatine kadar servis edilmekte olup akşam üzerine doğru mekân akşam yemeği adresine dönüşür. Yazın yoğun dönemlerde çiftlikte yer bulmak zor olabilir. Bundan dolayı özellikle kalabalık grupların gitmeden önce rezervasyon yaptırması önerilir.

Adres: No:600/1, Zeytinliköy Yolu, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Telefon: 0555 222 55 74

Şahika Kahvaltı Evi

Şahika Kahvaltı Evi, Gökçeada’nın tepesinde olan nefes kesici bir manzaraya ev sahipliği yapan bir yerdir. Mekanın geniş bahçesinde sıralandırılmış masalar tatilcilerin doğa içerisinde bir kahvaltı keyfi yapmasını sağlar. Gökçeada açık büfe kahvaltı oteller dışında zor bulunan bir kahvaltı seçeneği olsa da Şahika Kahvaltı Evi’nde açık büfeye yaraşır bir kahvaltı çeşitliliği mevcuttur. Tatilciler sofralarına gelecek serpme kahvaltıda hem göz hem de karın doygunluğu yaşarlar. Şahika Kahvaltı Evi’nin en sevilen noktası günün her saatinde kahvaltı servisi sunmasıdır. Kahvaltıyı çok seven ve akşam üzeri bile kahvaltı yapabilecek olan tatilciler Şahika Kahvaltı Evi’nde akşam saatlerinde bile kahvaltı yapabilirler.

Adres: Yenimahalle Kahveci, Salih Efendi Caddesi No 14/1, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Telefon: 0532 633 09 34

Mustafa’nın Kayfesi

Gökçeada'da kahvaltı denildiğinde akla gelen adreslerden biri Mustafa’nın Kayfesi’dir. “Gökçeada’da kahvaltı nerede yapılır?” sorusunun adalı birine yöneltilmesi halinde kişiler genellikle Mustafa’nın Kayfesi’ni önerecektir. Mekânın bahçesinde bulunan büyük çınar ağacı mekana nefes kesici bir atmosfer kazandırır. Yazın sıcak günlerinde bile çınar ağacının gölgesinde keyifli bir serinlik eşliğinde kahvaltı yapılabilir. Mustafa'nın Kayfesi’ndeki kahvaltıda bazı özel dokunuşlar bulunur. Örneğin Gökçeada’nın meşhur lezzetlerinden biri olan damla sakızı kahvaltıda damla sakızlı muhallebi şeklinde misafirlere servis edilir. Doyurucu ve taze kahvaltılıklardan oluşan bir kahvaltının ardından muhallebi ile kahvaltı keyfi taçlandırılır. Mekânın karadut şurubu da denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Gökçeada'da yetişen dutlardan hazırlanan bu şurup damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır.

Adres: Kaleköy/Gökçeada/Çanakkale 17760

Telefon: 0286 887 20 63

Yanık Kaşık Reçel Atölyesi ve Ada Kahvaltısı

Gökçeada şarap atölyeleriyle meşhur olan bir yerdir. Adanın bu özelliği Yanık Kaşık sayesinde kahvaltı kültürüyle de buluşturmuştur. Mekanda bulunan birbirinden lezzetli ve farklı aromalara sahip reçeller mekana reçel atölyesi unvanı kazandırmıştır. Reçel atölyesi daha öncesinden gazoz atölyesi olarak kullanılan bir bina olup günümüzde atölyenin bahçesinde kahvaltı servisi yapılmaktadır. Yanık Kaşık Reçel Atölyesi, organik ürünlerden oluşan bir kahvaltı yapmak isteyen tatilcilerin de ilgisini çeken bir adrestir. Kahvaltıda servis edilen peynirler, yumurtalar ve zeytinyağları Çanakkale bölgesine aittir. 

Adres: Fatih, Fatih Köy Sokak no:461, 17760 Tepeköy/Gökçeada/Çanakkale

Telefon: (0286) 888 00 66

Mina Cafe

Mina Cafe, Gökçeada Zeytinliköy’de bulunan renkli bir yer olmasıyla görenlerde hayranlık uyandıran bir yerdir. Mina Cafe, geçmişinde bir bakkal dükkânı iken zaman içerisinde sevimli ve lezzetli yiyecekler sunan bir kafeye dönüşmüştür. Kafede farklı Rum tatlıları veya kafenin işletmecileri tarafından geliştirilen tariflerle hazırlanan pizzalar vardır. Bunlar kafenin ön plana çıkan yiyecek seçenekleri olduğu gibi Mina Cafe kahvaltıları ile de meşhur bir yerdir. Klasik bir anne kahvaltısı etmek isteyen ama yediği her şeyin son derece leziz olmasını isteyenler Mina Cafe’de bu isteklerini gerçekleştirebilirler.

Kafe sadece kahvaltı hizmeti vermemektedir. Tüm gün lezzetli atıştırmalıklar servis eden şık bir yerdir. Akşam yemek yedikten sonra bile bir çay veya kahve içmek için Mina Cafe’ye uğranabilir.

Adres: Çınarlı, Atatürk Cad. No14/B, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Laz Koyu Lezzet Evi

Salaş ve samimi bir yerde kahvaltı yapmak isteyen tatilciler soluğu Laz Koyu Lezzet Evi’nde alır. Trabzonlu bir aile tarafından işletilen bu yerde doğal tereyağları, pişiler, peynirler, ballar ve reçellerin hâkim olduğu serpme kahvaltı servis edilir. Mekan sahipleri tarafından yapılan Trabzon ekmekleri ise kahvaltıyı adeta taçlandırır. Laz Koyu Lezzet Evi’nin gözlemeleri de son derece meşhurdur. Gün içerisinde bile birçok tatilci sadece gözleme yemek için bile buraya gelir. Günün ilerleyen saatlerinde ise kuzu tandır köfte veya çeşitli ev yemekleri de bulmak mümkündür. Küçük bir mekan olan Laz Koyu Lezzet Evi özellikle yaz dönemlerinde oldukça popüler bir adrestir.

Adres: Lazkoyu Yolu, Gökçeada/ Çanakkale

Telefon: 0545 662 80 37

Begonvil Kahvaltı Kafe

Gökçeada'nın manzarasıyla meşhur olan Kaleköy’de konumlanan Begonvil Kahvaltı Kafe, 2021 yılından beri hizmet veren, yeni olmasına rağmen oldukça popüler bir mekandır. Mekanın büyüleyici bir manzaraya karşı konumlanması mekanın ününe ün katmıştır. Daha öncelerinde farklı bir isim ile hizmet veren bu yer, geliştirilmiş menüsüyle hizmet vermeye devam eder. Serpme kahvaltı seçeneği bulunduğu gibi dileyenler yumurtalarını ve pankeklerini ayrı şekilde de sipariş edebilirler. Begonvil Kahvaltı Kafe 15.00’a kadar kahvaltı hizmeti vermekte olup günün geri kalanında hamburger veya pizza yemek isteyenler için de tercih edilebilecek bir adrestir.

Adres: Şht. Küme Evleri Sok. No 34, 17762 Kaleköy/Gökçeada/Çanakkale

Telefon: 0555 198 12 93

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü