Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz’in en güzel ve gözde tatil bölgelerinden biri olan Antalya’nın her ilçesinde ayrı bir güzellik ile karşılaşıyoruz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu bölge, eşsiz koyları ve plajları, masmavi denizi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra büyüleyici bir tarih ve kültürel mirasa da ev sahipliği yapıyor.

Bu yazımızda ise Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Alanya’da bulunan Dim Çayı için bir gezi rehberi oluşturuyoruz. 

Dim Çayı Nerededir?

Dim Çayı, Alanya ilçesinin sınırları içinde bulunuyor. Alanya’nın merkezine yaklaşık yedi kilometre mesafede bulunan çay, oldukça sevimli bir köy olan Akçatı Köyü’nde yer alıyor. Toros Dağları’nın soğuk suları ile oluşan çay uzun, yaklaşık altmış kilometrelik bir yola sahip. 

Dim Çayı’na Nasıl Gidilir?

Dim Çayı’na ulaşmak için birçok alternatif bulunuyor. Dilerseniz kendi özel aracınız ile Alanya’nın çıkışında bulunan sahil yolu üzerinden Dim Çayı’na ulaşabilirsiniz. Eğer çaya otobüs ile ulaşmak istiyorsanız Alanya’nın merkezinden buraya hareket eden otobüsleri kullanabilirsiniz. 

Dim Çayı’na İstanbul üzerinden gelenler Bursa-Afyon-Antalya-Alanya yolunu; Ankara’dan gelenler ise Konya-Seydişehir-Akseki-Kızılağaç yolunu tercih edebilir. İzmir üzerinden gelecek olan ziyaretçiler için Aydın-Denizli-Korkuteli-Antalya yolu tercih edilmelidir. 


Dim Çayı’nda Neler Yapılır?

Antalya’dan Alanya’ya oradan da Dim Çayı’na ulaştınız. Öncelikle arkanıza yaslanın ve bu güzelliğin tadını doyasıya çıkarın. Yeşillikler içinde bir atmosferde bulunan çayın soğuk suları, suya dokunmasanız dahi kendini hissettiriyor.

Antalya’nın sıcak günlerinde serin bir kaçamak yapmak isteyenler için oldukça uygun bir adres olan Dim Çayı, ziyaretçilerin hem bedenini hem ruhunu dinlendiriyor. Yaz veya kış fark etmeksizin her daim soğuk bir suya sahip olan Dim Çayı, geniş bir piknik alanına sahip. Bu yeşil alanda sevdiklerinizle birlikte bir gün içinde hiç sıkılmadan keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Muhteşem Atmosferde Lezzetli Yemekler 

Dim Çayı’nın oldukça uzun bir yol izlediğini belirtmiştik. Çayın yolu Dim Barajından başlayarak çok sayıda restaurant, çay bahçesi ve piknik alanı üzerinden geçiyor. Bu alanlarda dilediğiniz yerde ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, gölün sakinleştirici manzarasına tanık olabilirsiniz. 

Dim Çayı’nda gönül rahatlığı ile bir gün geçirebilirsiniz çünkü tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz bir alana sahip. Pınarbaşı restoran, Göl Piknik, Ada Piknik, Hilal Piknik, Pınarbaşı, Cennet Vadisi veya Beyaz Saray gibi birçok işletmenin bulunduğu alanda birçok yöresel lezzeti deneyebilirsiniz. 

Kendinizi Serin Sulara Bırakın!

Dim Çayı’nın çevresinde bulunan bazı işletme ve tesisler üzerinde bulunan kaydıraklar ile çayın buz gibi sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra çayın suları ile yapılan yapay havuzlara da bazı işletmelerin kurduğu kaydıraklar ile girebilirsiniz. 

Dim Çayı’ı üzerinde serpme kahvaltı fikri ise hepimizi mest ediyor. Uzun ve keyifli sohbetlerin eşlik ettiği bir kahvaltıda; soğuk suların, temiz havanın ve yeşil alanın tadını dilediğiniz gibi çıkarabilirsiniz. 

Heyecanlı Su Sporları

Dim Çayı, bazı doğa sporları içinde ideal bir alan sunuyor. Barajın üst tarafından heyecanlı bir spor olan rafting yapma şansını kaçırmak istemeyebilirsiniz. Ayrıca dağ bisikleti veya motosiklet kiralayarak alanın keşfine çıkabilirsiniz. 

Dim Çayı ziyaretinizde şahit olabileceğiniz bir diğer doğal güzellik ise yine baraj yolu üzerinde bulunan Dim Mağarası. Bu mağarayı ziyaret ettiğinizde çayın muhteşem kuş bakışı manzarası sizi karşılıyor olacak. 

Her Mevsim Ayrı Güzel 

Dim Çayı, Alanya’nın kusursuz konumu nedeni ile yılın her mevsiminde ziyarete açık. Çaya yaz aylarında gitmek istiyorsanız biraz erken davranmak zorundasınız. Alan içinde bulunan Aqua parklar, şemsiyeler, kamelyalar, şezlonglar veya otopark ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz detaylar arasında bulunuyor. 

Dim Çayı ve Piknik alanı için herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Haftanın yedi günü açık olan yer, saat 22:00 – 23:00 saatleri arasında kapanıyor. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü