Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihin kesişim noktası olan bir antik kent: Side... Side Antik Kenti Yunan, Roma, Bizans medeniyetlerinin tarihsel dokusunu bugün hala bir arma gibi üzerinde taşıyor. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Side Antik Kent’in de neredeyse 70 yıldır kazı çalışmaları sürdürülüyor ve şehir henüz tam olarak keşfedilmiş bile değil…

1. Side Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Side Antik Kenti’ne farklı şekillerde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi aracınızla Antalya-Isparta karayolunu takip edebilirsiniz. Otogardan da Side Antik Kenti’ne ulaşım sağlayan araçlar mevcut. 

Örneğin Alanya üzerinden gitmek isterseniz, otogardan Side yol ayrımına kadar otobüsle yolculuk edebilir ve sonrasında minibüsle antik kente varabilirsiniz. Dilerseniz Manavgat otogarından kalkan otobüslerle de ulaşım sağlamanız mümkün. Side ve çevresinde bulunan tarihi yerleri keşfedebileceğiniz bir tatil için ev konforu sunan Antalya tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz.

2. Ne Nerede Yenir?

Side, Akdeniz yemek kültürünün hakim olduğu bir mutfak anlayışına sahip. Bu da bol bol zeytinyağlılar, ot ve sebze yemekleri anlamına geliyor. Tarih kokan bu şehirde taptaze, mis gibi yeşilliklerle kendinizi olağanüstü enerji dolu hissedeceksiniz.

Side’nin ünlü lezzeti sac kavurmasını mutlaka denemelisiniz.

Bunun yanında arapaşı, patlıcan reçeli gibi lezzetleriyle de ünlü olan Side’de damağınız şenlenecek.

Çok fazla turist alan bölgede hem Türk hem de Dünya mutfağına ait pek çok yemek seçeneği bulunuyor.

3. Neler Yapılır?

Side Antik Kenti, medeniyetlerin beşiği konumunda olduğu için gezilecek çok fazla yere sahip. Tapınakları, antik tiyatrosu, şehir surları gibi yapılar güzellikleriyle sizi büyüleyecekler. Şehrin ana caddesi bugün küçük bir turistik alışveriş merkezi haline dönüştürülmüş.

Butik dükkanlardan oluşan bu caddede satılan el işlerine bayılacaksınız. Bunun dışında yıkılmadan ayakta kalmayı başarabilmiş birkaç eski Side evi de bulunmakta. Döneminin mimarisini yansıtan bu evleri ziyaret ettikten sonra limana doğru yola çıkabilirsiniz

4. Side Antik Kenti Kısa Hikayesi

Side Antik Kenti, adını kendi dilinde “nar” anlamına gelen kelimeden almıştır. Adının anlamını tam anlamıyla taşıyan şehir Lidyalılardan Perslilere geçmiş, daha sonra Büyük İskender’in hakimiyeti altına girmiştir.

Büyük İskender’in ölümünden sonra Ptolemaios egemenliği altına giren Side, bu dönemde büyük gelişmeler yaşamış ve dönemin en önemli ilim-sanat merkezi haline gelmiştir.

Daha sonra pek çok medeniyetin ev bellediği Side, Piskoposluk Merkezi olarak iki yüzyıl boyunca inci gibi parlamıştır. Son olarak Osmanlı hakimiyeti altına girerek topraklarımıza katılmış olan Side kenti, bugün hâlâ ihtişamını korumaktadır.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü