Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Her mevsimde ayrı güzel olan Kaputaş Plajı’nı seyahat listenize ekleyin. Fakat öncesinde bu büyüleyici mekan hakkındaki yazımızı okumalısınız. 

1. Nerededir?

Kaş ve Kalkan’ın arasında olup, Kalkan ile mesafesi 7 kilometredir.

Kaputaş Plajı

Bodrum tarafından Antalya’ya gelirken, Kalkan’ı geçtikten hemen sonra daha Kaş’a gelmeden bir viraj dönüşü karşınıza çıkıveriyor. Rengi ve uçsuz bucaksız güzelliği ile gitmek isteyeceğiniz bir plaj olduğunu düşünüyoruz…

Kaputaş plajına nasıl gidilir

2. Dünyaca Ünlü Bir Plaj

Dünyaca ünlü Kaputaş Plajına yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlar arasında olup, Akdeniz’in tüm güzelliklerini bir arada görebileceğiniz doğal oluşum plajıdır.

kaputaplaji

Bu plajda yüzmenin keyfine varmanızı tavsiye ediyoruz. Yolunuz Kaş’a ya da Kalkan’a düştüyse bu plajı görmeden geri dönmeyin.

3. Rengiyle Davetkâr Bir Plaj

Plaj turkuaz rengi ile meşhurdur. Denizin rengi sürekli değişmekte olduğu için tatiliniz farklı zamanlarda farklı görsel şölenle süslenmektedir.

Gören herkeste hayranlık uyandıran bu doğa harikası, bir rivayete göre turkuaz renginin çıktığı yerdir.

4. Kaputaş Plajı'na Yakın Kalkan Tatil Villalarını İncelemek İster Misiniz?

5. Merdivenlerini İnene Kadar Sabırlı Olmalısınız!

187 basamak merdivenden indikten sonra plaja ulaşıp, kendinizi bu turkuaz rengi sulara bırakıyorsunuz.

Elbette, merdivenleri bahane ederek geri dönmek istemeyeceğinizi tahmin edebiliyoruz ama emin olun indiğinize pişman olmayacaksınız.

6. Doğal Oluşum Bir Kanyon

Dağların yarılmasıyla ortaya çıkan, doğal oluşum bir kanyon plajıdır, Kaputaş Plajı

7. Mavi Mağara

Kaş – Kalkan arasında deniz kıyısında olan Mavi Mağara, Kaş’a 18 km Kalkan’a ise 6 km uzaklıkta olup, Kaputaş Plajı’ndadır.  Tekne turları ile mağarayı görebilirsiniz.

Güneş ışıkları mağaranın içine deniz dibinden yansıyarak girmekte ve mavi parlak fosforesson rengi meydana getirmektedir.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü