Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Şehrin turkuaz rengi sularının altındaki tarihi keşfetmek isteyenleri yazımızı okumaya davet ediyoruz...

1.Nerededir?

Antalya‘dan  karayolu ile Demre‘den, Kaş‘tan, Üçağız‘dan tekne ile Kaleköy‘e ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kaş‘tan tekne turları da bulunmaktadır.

Antalya– Kekova arası yaklaşık 165 kilometre mesafede ve araçla yaklaşık 2 saat 50 dakika kadar sürmektedir. Yüzlerce yatın demirlediği eşsiz koylar ve balıkçı köyleri her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti buralara çekmektedir.

2.Kekova’nın Kısa Bir Hikayesi

MÖ 4. yüzyıldan kalma antik Apollonia kentinin yazlık yalılarının harabeleri yer alır. Bu mütevazı harabelerin bu kadar çok sayıda ziyaretçi çekmesinin nedeni evlerin önemli bir bölümünün sular altında kalmış olmasıdır.

Daha çok denizciler için sığınak ve gemi inşa, onarım üssü olarak kullanılmış.

3.Tekne Turları

Kekova tekne turuna katılmak isteyenler, hem günlük turlarda hem de mavi yolculuklar yapabilirler. Bu yolculuklar sırasında bir çok aktivite yapabilirsiniz.

Artık bölgede yüzmek yasak olduğundan, bölgeyi kano kiralayarak keşfe çıkabilir ya da tekne gezilerine katılabilirsiniz.

Çamlıca Koyu olarak adlandırılan bir koy var ki orası başka, Çam ağaçlarının ortasında gizli bir cennet.

4. Simena Adası ve Kaleköy

Simena Kalesi, gerek ilgi çekebilecek tarihi güzellikleri gerekse de doğal manzaraları sebebi ile uğramadan geçilmemesi gereken yerlerden biridir.

Simena Kalesi’nin içinde dünyanın en küçük anfi tiyatrosu bulunmaktadır.

Son olarak köyü ve kaleyi gezdikten sonra iyice sıcaktan bunalırsanız Kaleköy‘ün girişinde ANKH adlı kafe vardır, buraya uğrayıp kendi yaptıkları dondurmadan yemek isterseniz uğramalısınız…

5. Yapılacak Aktiviteler

Tekne turları ile gerçekleştirebileceğiniz aktiviteler oldukça çoktur… Günlük ve Mavi Yolculuk olarak iki farklı tekne turu vardır…

Tur firmalarının sağladığı aktiviteler arasında; Ayakta Pedal Board, Sea Scooter, Kano, Su Kayağı, Ringo, Sürat Botu, Dalış bulunmaktadır… 
 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü