Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz turizminin altın şehri Antalya, ülkemizde deniz sezonunun en uzun sürdüğü şehirlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Mayıs ayında başlayan plaj hareketliliği ancak ekim ayının sonuna doğru bitiyor. Yaz güneşinden ve kumsaldan bıkmayanlara aylar boyu yetecek çeşitliliği de yine Antalya plajları sunuyor. Şehrin oldukça uzun bir sahil şeridine sahip olması, bu çeşitliliğin oluşmasına zemin hazırlamış diyebiliriz.  Bu plajları tanımaya başladıktan sonra Antalya’da nerede denize girilir sorusunun cevabı da sizin için netleşmiş olacaktır.

Mermerli Plajı      

              

Muratpaşa’nın mavi bayraklı plajlarından biri olan Mermerli Plajı, Kaleiçi Limanı’ndaki falezin hemen arkasında bulunuyor.  Diğer Antalya plajları ile kıyaslandığında kuytu bir yerde olduğundan eskiden kadınlar plajı olarak kullanılıyordu. Üzerine yapılan seyir terası ile birlikte canlanan plaj, şu anda oldukça işlek bir şekilde hizmet veriyor.  Restoran, kafe gibi hizmetlere kolayca ulaşılan plaj, şehrin yoğunluğunu azaltmaya yardımcı oluyor.

Karaalioğlu Parkı Seyir Terası

Plajın hemen üstünde yer alan bu teras, ziyaretçilerine oldukça hoş bir manzara sunuyor. Deniz sonrası yorgunluğunuzu gidermek için restoranında açlığınızı giderebilir, soğuk bir şeyler içerek serinleyebilirsiniz.  Asıl güzelliği ise ziyaretçilerine sunduğu seyir imkanı. Özellikle gün batımı manzarası ile etkileyen terasında unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Adres:  Haşimişcan, 07100 Muratpaşa/Antalya

Örnekköy Plajı

Antalya merkez plajları arasında yer alan bu plaj da Antalya’nın plajları arasında en sakin ve sessiz olanlarından biri. Sessiz ve sakin ortamları seven biri iseniz tamamen kumdan oluşan bu plajı seveceksiniz. Sessiz, sakin havasının temel sebebi ise genellikle Antalyalıların yazlıklarının bulunuyor olmasıdır. Konum olarak merkeze oldukça yakın olduğu halde gürültü ve kalabalıktan uzak görünüyor. Bir yandan kendinizi dinlemek bir yandan da denizin keyfini çıkarmak isterseniz burası ideal bir plaj.

Lara Halk Plajı

Merkezin en ünlü Antalya halk plajları arasında yer alan Lara, yaz sezonunda aşırı kalabalık nüfusu ile dikkat çekiyor. Oldukça büyük kumsalı ve çadır kampı imkanları ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Bununla beraber plaja gittiğinizde çeşitli eğitim kamplarına rastlamanız da mümkün. Suyu sıcak ve derinleşme mesafesi diğer plajlara göre daha uzun. Bu yüzden yüzme bilmeyenler için de ideal olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik mavi bayraklı plajlar listesinde bulunuyor.

İnciraltı Halk Plajları

Antalya halk plajları arasında yer alan bir başka yer de İnciraltı Halk plajları. İlk bakışta görüntüsü ile ilgi uyandıran bu plaj, falezlerin üzerine kurulu yapısı ile ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor. Genellikle yüzme bilenlerin uğradığı bir plaj olsa da mavi bayraklı listede olması güven veriyor.  Kumsal bakımından yetersiz olmasına rağmen diğer plajlara göre daha sakin olması İnciraltı plajının tercih edilme nedenlerinden biri oluyor. İşletmecisi ise birçok ziyaretçi tarafından beğeniliyor.

Konyaaltı Halk Plajı

En uzun sahil şeridine sahip bu plajda, denize girmenin yanı sıra uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Büyüleyici manzarası ve ferah alanı ile dikkat çeken bu plaj, yaklaşık beş plajın bir araya gelmesiyle oluşmuş. Taşıt trafiğine kapatılmasıyla beraber daha huzurlu bir yere dönüştüğünü söyleyebiliriz. Diğer plajlara göre taşlı bir denizi olsa da dev yapısı sayesinde en çok tercih edilen yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Mavi bayraklı listede olması da bu plajın olumlu özellikleri arasında gösterilebilir.

Olympos\Çıralı

Kumluca’da bulunan ve Antalya merkeze 1.5 saatlik mesafede olan liman kenti Olympos, Antalya’nın en güzel plajları arasında bulunmayı başarıyor. Her fırsatta gitmek isteyeceğiniz bu plajı öne çıkaran özellikler ise oldukça fazla. Yemyeşil ağaçların arasında kalan doğal yapısı, serin suyu ve huzur veren orman sesleri ile cezbeden Olympos’un , carettaların da sayılı yaşam alarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Doğal atmosferi bozmamak için şezlong ve şemsiye gibi eşyalara dahi izin verilmeyen Olympos plajına giderken kendi şemsiye ve sandalyenizi yanınızda götürmeniz gerekiyor.

Olimpos Antik Kenti

Olimpos plajına giderken karşılaşacağınız güzel şeylerden biri de girişte mecburen Olimpos Antik Kenti’nden geçecek olmanızdır. En güzel mecburiyetlerden biri olan bu kente girerken bilet almanız istenecek. Antik liman şehrinden kalan kalıntıları; tiyatro, hamam, mezarlık gibi tarihi alanları inceleme fırsatı yakalayacaksınız. Tek giriş kişi başı 40 TL. Ancak Antik Kent girişinde 60 TL gibi bir ücret karşılığında tüm yıl geçerli olacak müze kart almak daha avantajlı olacaktır. Ayrıca öğrenci ya da öğretmenseniz hiçbir ücret ödemeden plaja ve Olimpos Antik Kenti’ne giriş yapabilirsiniz

Korsan Koyu

Kumluca’da bulunan bu plaj, iki dev kayanın arasında bulunuyor. Ormanların ve kayaların arasında kalan bu izole mekana ulaşabilmek için ise özel aracınızın olması gerekiyor. Antalya plajları isimleri arasında fiziki yapısına en uygun ismi alan koyun burası olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça ıssız ve gizemli yapısı ile gerçekten bir korsan koyu. Tertemiz hava eşliğinde deniz keyfinin yanı sıra şnorkel, trekking, kamp gibi aktiviteler de yapılabilmektedir.

Kleopatra Plajı

Ferah alanı ve palmiye ağaçları ile huzurlu bir atmosfer sunan mavi bayraklı Kleopatra plajı, Alanya’da bulunuyor.  Cam gibi berrak suyunda balıkları görmeniz şaşırtıcı olmayacaktır. Sahil şeridinin ise yaklaşık iki kilometre olduğunu söyleyebiliriz.  İsmini ise Mısır Kraliçesi Kleopatra ve sevgilisi Roma imparatoru Antonius’un bu plajda yüzdüğüne dair anlatılan rivayetten almaktadır. Yine büyüleyici günbatımı manzarasına sahip plajlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. 

Kaş\Patara Plajı

Antalya denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Kaş, birçok turistin en favori mekanı olmayı sürdürüyor. Berrak denizi, ince kumsalı ile konforlu bir plaj deneyimi sunmanın yanı sıra çevre mekanlarıyla da tatilinizi verimli geçirmenizi sağlıyor. Kaş’a gittiğiniz zaman plajında tertemiz sularının keyfini çıkarabilir, çam ormanlarının manzarası ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.  Ayrıca kamp yapmak isteyenler için de Kaş ideal bir ortam sunuyor.

Oburus Momus

Kaş’ta denize girdiğinizde en ünlü restoranında yemek yemeden dönmemenizi öneririz. Denize sıfır otantik mekanı, huzur verici atmosferi ile ilk girişte cezbeden bu mekan, lezzetleri ile size kendini kanıtlayacaktır. Yaz sezonunda özellikle akşamüstü kalabalık olsa da öğle vakitlerinde daha sakin yakalayabilirsiniz. Veganlar için Tayland Usulü erişte, patlıcanlı ekmek gibi sıra dışı seçenekler sunan bu restoranı birine sorduğunuzda parmakla göstereceklerdir.

Adres: Andifli Mahallesi, Necipbey Cd. No:22, 07580 Kaş Tel: 0507 704 20 32

Dudu Mutfak

Denizden çıkıp büyükannenizin evine yemeğe gidiyormuş gibi hissetmek isterseniz adresiniz Dudu Mutfak olmalıdır. Antika porselen takımları, samimi dekorasyonu ile sizi cezbedecek bu mekan, arka planda çalan müzikleriyle de bambaşka bir atmosferi hissetmenizi sağlayacaktır. Özellikle kahvaltı ve öğle yemeği için tercih edilen bu mutfağı özgün kılan şey ise; ev yapımı reçeller, zeytinyağlılar ve her gün farklı bir seçenek ile karşınıza çıkacak olan atıştırmalıklar. Akşam yemeği için tercih edecek olduğunuzda ise mantı, makarna, patates kızartması, yaprak ciğer gibi lezzetler sizi bekliyor olacak. Salı günleri tatil olan bu mekan, kış sezonu ve yağmurlu günlerde de kapılarını kapatıyor. 

Adres: Andifli, Süleyman Sandıkçı Sk. No:1/3, 07580 Tel: 0536 347 10 94

Phaselis Plajı

Tıpkı Olimpos plajında olduğu gibi buraya gelirken de öncelikle müze girişi yapmanız gerekiyor. Müze kartınız varsa şanslısınız fakat yoksa bilet almanız gerekecektir. Tarih atmosferi içinde denize girebileceğiniz ve muhteşem manzaranın tadını çıkaracağınız bu mekan, Kemer’de bulunuyor.  Üç tane koyun birleşmesiyle oluşan bu alan, uzun sahil şeridine, kafelere ve restoranlara sahip olmasa da sunduğu atmosfer ile tercih edilmesi gereken Antalya plajları arasında yer alıyor. Koylardan sadece birinde yiyecek alabileceğiniz büfe de bulunuyor.

Kiriş Koyu

Kemer’de bulunan bu koy, dalış tutkunları için cazibe merkezi olmayı başarıyor. Tertemiz berrak suyu ve kayalıklarla örülü etrafı sayesinde rüzgar ve dalgalara karşı koruma sağlıyor. Bu da tüplü dalış için ideal noktalardan biri olmasına zemin hazırlamış. Tabii sadece yüzmeye gelenlerin sayısı da az sayılmaz. Dalış ve yüzme etkinliklerinin yanı sıra fotoğraf çekimleri için de oldukça verimli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sualtı mağaraları, dalış karesi yakalamak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü