Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yüzyıllar öncesinden insanlığa miras kalan, tarih ve medeniyet kokulu Phaselis Antik Kenti hakkında daha önce bilmediğiniz bilgileri sizler için derledik.

Haselis Antik Kenti M.Ö. VII yüzyılda Rodoslular tarafından kurulan bir şehirdir. Likya ‘nın dışı kıyısında önemli bir merkezdir. Liman özelliğini koruyan kentte 3 ayrı liman bulunmaktadır. Kuzey Limanı Savaş Limanı Korunmuş Liman ve Güney Limanı bu limanlara verilen isimlerdir. Bunlardan en önemlisi güneyde bulunan limandır. Kentin ortasında 20 ve 25 metre uzunluğunda bir cadde bulunmaktadır.

Muhteşem bir görüntüye sahip olan bu caddenin güney ucunda Hadrian Kapısı bulunmaktadır. Caddenin iki yanında gezinti yolları ve dükkanlar dikkat çekici özelliktedir. Bunların yakınında ise hamamlar Agora ve tiyatro bulunmaktadır. Bu yapıların tarihi de oldukça eskiye dayanmaktadır.

Kimi kaynaklardan alınan bilgilere göre bu yapıların tarihi M.Ö. I ve II. Yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kent merkezi ile bu merkeze yaklaşık 70 m. yükseklikte bulunan plato arasında bulunan bir yerleşim yeri arasında su kanalları bulunmaktadır. Antalya Kumluca kata yoluna yaklaşık 58 km sonrasında sağa dönülerek antik kente ulaşılmaktadır. Saha dolduğunda yaklaşık 1 km sonrasında şehre ulaşılacaktır.

Phaselis Antik Kenti Nerede?


Kemer’e 15 dakika uzaklıkta bulunan Phaselis Antik Kenti pek çok tatil severin en gözde tatil mekanları arasında bulunmaktadır. Doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler için ve müzik gürültüsünden uzak bir şekilde huzurlu bir tatil burada sizi belirlemektedir.

Sadece giriş ücreti ödemeniz ve yanınızda götürdüklerinizi yiyip içmeniz, bölgenin avantajları arasında yer almaktadır. Günübirlik deniz keyfi yaşamak adına burası en güzel seçenekler arasındadır.

Olimpos Beydağları Milli Park sınırları içerisinde yer alan harabelere Kemere yaklaşık 5 km. uzaklıktadır. Kumluca karayolunun ise 57 km. güneyinde yer alan kent girişinde bilet alınmaktadır.

Aracınızı denizi görmek istediğiniz yere yakın olarak park etme lüksünüz bulunmaktadır. 3 ayrı liman arasından istediğiniz limanda denize girmeniz mümkün olmaktadır. Tarihi acıdan incelenen kentin eski çağlarda ünlü bir liman kenti olduğu bilinmektedir. M. Ö. Lakios tarafından kurulmuştur.

Kenti Rodoslu koloniciler kurmuştur. Pers egemenliği altında da uzun bir dönem bulunan kent daha sonraki dönemlerde İskender tarafından teslim alınmıştır Bizans döneminde daha da gelişen kent Arap akınları ile beraber eski cazibesini kaybetmiştir.

Anadolu üzerinde kurulan Selçuklu hakimiyeti ile şehir tarih sahnesindeki yerinden tamamen çekilmiştir. Phaselis Antik Kenti aynı zamanda Faselis antik kenti olarak bilinmektedir. Kent özellikle yaz döneminde pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kumsalı açısından seçenekleri bol olan kentte denize girmenin yanında tarihte yolculuk yapmak da, son derece keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

Kültürel açıdan oldukça yoğun bir birikimi olan kent genel anlamda seçenekleri ile rahat bir deniz keyfi sürmenizi sağlamaktadır. Özelikle güney limanı dalgalı ilen diğer limanlarda daha dalgasız bir kıyı bulunmaktadır.  Antalya'dan yaklaşık bir saatlik uzaklıkta bulunan Phaselis'i günübirlik günübirlik keşfedebileceğiniz bir tatil için Antalya kiralık villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü