Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmaris Plajları

Denizi, kumu, güneşi ile güzel bir uyum sunan Marmaris plajları, yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Marmaris plajları, Muğla’nın özel isimlerini oluşturmaktadır. Her biri birbirinden güzel olan plajlarda, gidilen adrese göre bulunacak özellikler değişmektedir. Marmaris halk plajları, ekonomik bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Marmaris plajları arasındaki birçok koyda halk plajı alanı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra lüks mekanlara da Marmaris’in plajları kapsamında ulaşmak mümkündür. “Marmaris'te nerede denize girilir?” sorusunun cevabı aranan özelliklere göre değişmektedir. Huzur ve sakinlik arayışında olan tatilciler için el değmemiş koylar önerilmektedir. Kaldıkları bölgeye yakın bir plaj arayışı içerisinde olanlar içinse Marmaris merkez plajları cazip olmaktadır. 

Marmaris en güzel plajları çoğu zaman doğal güzellikleri bir arada bulunduran adresler olmaktadır. Marmaris plajları isimleri araştırılırken, bu doğal güzelliklerin adlarının bazıları plaj isimlerine de yansımıştır. Marmaris plajları isimleri, yakından incelendiğinde bölgenin tarihi bir özelliğe sahip olup olmadığı da anlaşılmaktadır. Marmaris hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri bakımından zengin bir bölgedir. Bundan dolayı gidilen plajlarda bu özelliklerin etkilerine rastlamak mümkündür. Doğa ve tarih dışında farklı meşhur özellikleri de bulunmaktadır. Bu noktada ilk akla gelen başlık yöresel yemekler olmaktadır. “Marmaris’te ne yenir?” diye soran tatilcileri zengin bir menü beklemektedir. Sebzeleriyle ayrı etleriyle ayrı yemeklere ev sahipliği yapan Marmaris mutfağı, lezzetlerinin tadı damakta kalacak niteliktedir. Mutfak olarak gelişmişliği ile tarihi geçmişi arasındaki bağlantı gözle görülür derecededir. Tüm bu özellikleri bir araya getirildiğinde Marmaris hem deniz tatili hem de kültürel bir tatil için doğru adres olmaktadır. Marmaris plajlarında denizde serinlenirken, tarihi yerlerde geçmişe doğru bir yolculuğa çıkılır. Başta denizi olmak üzere Marmaris tüm bu özellikleri ile akıllarda unutulmaz bir tatil bırakmaktadır.

İçmeler Plajı

Marmaris merkeze 8 kilometrede bulunan İçmeler Plajı, Marmaris’in en meşhur plajlarından biridir. Hafif serin suyu ile yaz sıcaklığına güzel bir mola verilmesini sağlamaktadır. Tamamıyla kum plajı, sığ denizi ve mükemmel doğası ile özel adreslerdendir. İçmeler Plajı’nda özel tesisler bulunduğu gibi halk plajı bölümü de yer almaktadır. Özel tesisler sayesinde şezlong ve şemsiye kiralanarak daha rahat bir gün geçirilebilir. Dileyen kişiler kendi sandalyelerini kendileri de getirmektedir. Plajın çevresini saran çam ağaçları, yeşilin ve mavinin uyumunu bir arada yaşatmaktadır. 

Kleopatra Plajı

Sedir Adası’nda yer alan Kleopatra Plajı, doğal güzellikleriyle yine özel adreslerden biridir. İsmini, adayı saran sedir ağaçlarından alan Sedir Adası, bu özel koyu sayesinde efsanelere konu olmuştur. Plajın adının bir dönem Kleopatra’nın burada denize giriyor olmasından geldiği düşünülmektedir. Kum ve çakıl karışık kumu, berrak turkuaz renkli denizi ile keyifli bir deniz tatili geçirmeye olanak tanımaktadır. Adaya karadan ulaşım olduğu gibi Marmaris merkezden kalkan tekneler ile de Sedir Adası’na gelinmektedir. Bölgede birçok farklı tarihi bölge bulunması nedeniyle plaj çevresinde yürüyüşler yapılması önerilmektedir. 

İncekum Plajı

Adını görenleri şaşırtan incelikte olan kumlarından olan İncekum Plajı, ılık sakin denizi ve tamamı ile kum plajı ile sevilen plajlardandır. Özellikle, çocuklu aileler tarafından tercih edilen bir plaj olmaktadır. Plajda tesisler bulunmaktadır. Dileyen kişiler cüzi ücretler karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedir. Yöre halkının traktörlerinde veya Sedir Ada’sından başlayan patika bir yoldan yürüyerek plaja ulaşılması farklı bir macera yaşanmasını da sağlamaktadır. Ulaşım şekli diğer plajlar kadar kolay olmadığından yazın yoğun dönemlerde bile plaj sakin kalmayı başarıyor. 

Marmaris Belediye Halk Plajı

Marmaris merkezde bulunan halk plajı kuşkusuz ki Marmaris’in en kalabalık plajıdır. Hem yöre halkı hem de gelen turistler tarafından tercih edilmektedir. Yazın yoğun dönemlerde plajda yer bulmak zor olabilmektedir. Plaja girişler ücretsiz olup, şezlong kiralamak isteyen kişiler için ayrı alanlar bulunmaktadır. Kum plajı, masmavi denizi sayesinde sevilen bir plaj olmaktadır. Halk plajının denizi, yavaş yavaş derinleşmesi nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Merkeze yürüme mesafesinde olması nedeniyle plaja ulaşım son derece kolaydır.

Turunç Plajı

Marmaris’in bir diğer popüler plajı ise Turunç Plajı’dır. Marmaris merkeze 21 kilometre mesafede bulunmaktadır. Plaja, şahsi araçlar, merkezden kalkan minibüsler veya teken turlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Masmavi serinleten denizi, çevresini saran çeşitli çam ağaçları ile hem doğal bir güzelliğin hem de denizde geçirilen keyifli bir günün adresi olmaktadır. Dalış yapmak isteyen kişiler de Turunç Plajı’na gelmektedir. Deniz altı canlıları tarafından sevilen bir bölge olan Turunç, güzel bir deniz altı şöleni yaşanmasını sağlamaktadır.

Cennet Adası Plajı

Marmaris’in sevilen özel köşelerinden biri olan Cennet Adası, kendi gibi de özel bir koya sahiptir. El değmemiş küçük plajı, doğa severler tarafından mesken tutulan bir yerdir. Plajda tesis bulunmaması nedeniyle, el değmemiş görüntüsü hala korunmaktadır. Adayı ziyaret eden kişiler eşyalarını yanında getirmektedir. Plaja gelen kişilerin deniz gözlüklerini yanında getirmesi önerilmektedir. Plaja son derece yakın olan Fosforlu Mağara, bölgeye gelinmişken kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Marmaris merkeze 40 kilometre olan Cennet Adası’na arabalarla ulaşım mümkündür. Ancak genellikle kişiler teknelerle gelmektedir. 

Uzunyalı Plajı

Marmaris halk plajından, İçmeler Plajı’na kadar oluşan sahil hattı Uzunyalı Plajı olarak geçmektedir. 10 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan plaj yolu üzerinde birçok fraklı restoran bulunmaktadır. Bu durum plaj hattının her daim hareketli ve renkli olmasını sağlamaktadır. Tamamı ile kum olan plaj çocuklu aileler tarafından sevilmektedir. Su sporu yapmak isteyen kişiler Uzunyalı Plajı’na gelmektedir. Plaj hattının uzun olması akla gelebilecek hemen hemen tüm su sporlarının yapılmasına olanak tanımaktadır. 

Kumlubük Plajı

Turunç Plajı ile 6 kilometre mesafede bulunan Kumlubük, Marmaris merkeze 27 kilometre uzaklıktadır. Soğuk deniz severlerin mesken tuttuğu Kumlubük, Marmaris’in en soğuk denizinin bulunduğu plajdır. Uzun ve geniş bir plaja sahip olan Kumlubük, çakıllı bir plaja sahiptir. Bundan dolayı gelen kişilere deniz ayakkabısı getirmeleri önerilmektedir. Plajda tesis bulunmaması nedeniyle Kumlubük’e hazırlıklı gelinmesi gerekmektedir. Huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyen kişiler için doğru bir adres olmaktadır. Denizin aniden derinleşiyor olmasına dikkat edilmelidir. Yüzme bilmeyen kişiler için uygun bir plaj değildir. 

Kızkumu Plajı

Marmaris merkeze 36 kilometre mesafede bulunan Kızkumu, kızıl renkli kumları ile dikkat çeken bir adrestir. Marmaris’in efsanelerine konu olan bir adrestir. Öyle ki, kumların renginin sevdiği kişi için ölen bir prensesin kanından geldiğine inanılmaktadır. Deniz ortasında yer alan sığ alan sayesinde plajın bir ucundan bir ucuna deniz üzerinde yürüyerek ulaşmak mümkündür. Dört bir yanı çam ormanlarıyla kaplı olan Kızkumu, yeşilin ve mavinin nefes kesici uyumunu yaşatan bir başka adrestir. Koya özel araçlar ile ulaşım sağlanması sebebiyle, yazın yoğun dönemlerde Kızkumu, diğer koylara göre daha sakindir.

Çiftlik Plajı

Marmaris merkeze 33 kilometre mesafede bulunan Çiftlik Plajı, doğa ile iç içe olunan bir adrestir. Çevresinde çok az yerleşim olması nedeniyle sakinliğini hala korumaktadır. Berrak ve dalgasız denizi koyun sevilen özelliklerindendir. Bu durum, koyda su sporları yapılmasına da olanak tanımaktadır. Çiftlik Plajı’nda küçük, sayılı tesis bulunur. Dileyen kişiler bu tesislerden şezlong kiralayabilmektedir. Marmaris Merkeze uzak olması ve az tesis bulunması nedeniyle yılın her dönemi sakin ve huzurlu bir adres olmaktadır. Çiftlik Plajı Marmaris’in saklı kalmış cennet köşelerinden biridir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü