Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Her yıl binlerce turist ağırlayan, turizmin önemli ilçelerinden biri Marmaris’tir. Marmaris Muğla’nın kıymetli adreslerinden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve plajları ile son derece ilgi çeken bir bölgedir. Yerli yabancı tatilciler tarafından çok fazla ziyaret alıyor olması Marmaris’i birçok açıdan geliştirmiştir. Bu gelişmişlikten en çok etkilenen başlık kuşkusuz ki Marmaris restoranları olmaktadır. Dünyanın birçok yerinden ziyaretçi alması sebebiyle Marmaris, Türk mutfağında olduğu kadar dünya mutfağında da gelişmiş bir yerdir. Bazı restoranları direkt olarak tüm dünya mutfağının popüler lezzetlerini servis ederken, bazıları direkt bir mutfak kültürü üzerine yoğunlaşmıştır. İtalya’dan Çin’e, Amerika’dan Yunanistan’a birçok farklı ülkenin meşhur yemeği Marmaris’te bulunmaktadır. Yoğun restoran çeşitliliği gelen her zevke uygun yemeğin bulunabilmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra özellikle uzun süre Marmaris’te kalacak kişiler için restoran sayısının fazla olması çeşitlilik de yaratmaktadır. Böylece hep tek düze beslenmekten uzaklaşılmış olur. Ege ve Akdeniz esintilerini taşıyan bir mevki olması nedeniyle, Marmaris yöresel lezzetler bakımından da zengindir. “Neyi meşhur?” sorusuna verilebilecek onlarca cevap bulunurken cevaplar genellikle yemek ağırlıklı olmaktadır.

Yöresel otlardan özel et yemeklerine, Marmaris geniş bir mutfak kültürüne sahiptir. Marmaris restoranları kadar, kahvaltı yerleri ve gece hayatı ile de gelişmiş bir adrestir. Marmaris kahvaltı yerleri güne güzel bir başlangıç yapılması için harika yerlerdir. Bazı adresler doğal ürünlerle serpme bir kahvaltı ile masaları donatırken, bazı adresler ise özel alakart lezzetler sunmaktadır. Keyifli bir kahvaltı saati tatilden alınacak keyfi direkt olarak arttıracaktır. Kahvaltı yerleri kadar gece hayatı için önerilen mekanlar da tatilden alınan keyfi direkt arttırmaktadır. Kulüp ve bar eğlenceleri Marmaris’te son derece meşhurdur. Marmaris, sabahtan diğer sabahın ışıklarına kadar lezzet ve eğlencenin buluştuğu mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Ahtapotçu Mehmet Usta

Marmaris restoranlarında ilk sırayı Söğüt Köyü’nde konumlanan özel bir adres alıyor. Salaş ama sunduğu her lezzet ile özel bir adres olan Ahtapotçu Mehmet Usta, ahtapotun her halini en lezzetli şekliyle sunuyor. Keşfedilmesi ile müptelası olunması bir olan mekanlardan biri oluyor. Yerli yabancı gelen herkesten tam puan toplayan yer, deniz ürünleri seven herkes tarafından mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Fiyatlarının son derece uygun olması sebebiyle de sevilen bir adrestir. Ahtapotun yanı sıra mekanda birçok farklı taze balığa erişmek de mümkündür.

Adres: Marmaris / Söğüt Köyü

Telefon: 0 252 496 58 76

Liman Restoran

Yat limanında konumlanan mekan, keyifli bir meyhane gecesi geçirmek isteyenlerin aradığı adrestir. Arka bahçesinde sıra sıra dizilmiş şık masaları, fondan gelen yumuşak müzik sesi ve lezzetli yemekleriyle Liman Restoran özel bir adrestir. Günübirlik gelen balıkları servis eden mekan, et menüsüne de sahiptir. Yöresel mezeleri de içerisinde bulunabileceğiniz meze çeşitleri son derece fazladır. Yaz aylarında yoğun ilgi görmesi nedeniyle mekanda boş masa bulabilmek oldukça zordur. Bundan dolayı gidilmeden önce rezervasyon yapılması önerilmektedir.

Adres: Yat Limanı No:122 Marmaris-Muğla

Telefon: 0252 412 6531  

Steak & Bar

D-resort Grand Azur’un terasında yer alan son derece lüks bir mekanda sıra. Lezzetli etler eşliğinde şık bir akşam yemeği yemek isteyenler için Marmaris’te ilk sırada önerilen yer Steak& Bar’dır. Nefes kesici gökyüzü manzarası ile gelenleri büyüleyen mekan, hem menüsü hem de sunduğu hizmet ile farklı bir deneyim yaşatmaktadır. Marmaris’teki diğer restoranlara kıyasla daha pahalıdır. Ancak yenilen yemekler ve sunulan hizmet bu fiyatlara değmektedir. Restorana gidilmeden önce mutlaka rezervasyon yapılması önerilmektedir.

Adres: Cumhuriyet Bulvarı, No:17 48700 Marmaris

Telefon: 0252 417 4050

Barış Usta

15 yıldan fazladır hizmet veren, Marmaris halkı tarafından son derece sevilen Barış Usta, canı döner çekenlerin başvurduğu adrestir. İskender, dürüm veya porsiyon dönerin her çeşidine lezzetli dokunuşlar katmaktadır. Kaliteli eti, odun ateşinde ağır ağır pişince ortaya çıkan lezzetin tadı damaklarda kalmaktadır. Uygun fiyatlı olması Barış Usta’nın popülerliğini daha da arttırmaktadır. Tatil esnasında hızlı ve güzel bir yemek yemek istiyorsanız Barış Usta gidilmesi gereken doğru adres olacaktır. Merkeze son derece yakın olması nedeniyle Barış Usta’ya ulaşım da kolaydır.

Adres: Netsel Marina – Marmaris

Mares Meyhane

Grand Yazıcı Hotel’in kumsal kısmında yer alan Mares, şık akşamların sevilen adresi oluyor. Son derece ilgili yaklaşımları ile müşteri memnuniyetine son derece önem veren mekan, keyifli saatler geçirmeye olanak tanıyor. Birbirinden lezzetli mezeleri ile yaz akşamlarına lezzet katan mekan, ana yemekleriyle de sevilen bir adres oluyor. Kısıtlı bir alanı olması nedeniyle Mares’e gidilmeden öncesinde mutlaka ki rezervasyon yapılması gerekiyor. Kumların üzerindeki platforma kurulan masalar, denizin sesi eşliğinde yemek keyfi yapmanıza olanak tanıyor.

Adres: İçmeler, Atatürk Cad. No:64, 48700 Marmaris/Muğla

Sardunya Restoran

Marmaris Selimiye beldesinde bulunan Sardunya Restoran, balığa dair her şeyin bulunduğu özel adreslerden biridir. Mekan, kalamar tavadan, ızgara ahtapota, balık çorbasından , böreğine ara sıcak tüm balık lezzetlerinin hakkını vererek yapıyor. Bu durum balık severlerin Sardunya Restoran’a akın etmesiyle sonuçlanıyor. Deniz kenarında ahşap bir iskele üzerinde konumlanan masaları, keyif dolu bir ortam sağlıyor. Keyifli sohbetlerin edilebileceği ve bir yandan da leziz mezelerin yeneceği Sardunya Restoran, Marmaris’in deneyimlenmesi gereken adreslerinden biridir.

Adres: Selimiye, Hanım Pınarı Sok No 9, 48710 Marmaris/Muğla

Telefon: (0252) 446 40 03

Mavi Deniz Restoran

Türk ve Yunan mutfağı lezzetlerine ev sahipliği yapan bir adreste sıra. Mavi Deniz Restoran, yine Selimiye’de yer alan, deniz kenarında konumlanmış bir mekandır. Gündüzleri plaj hizmeti veren yer, akşamları ise sevilen yemeklere sahip bir restorana dönüşmektedir. Ustalıkla hazırladığı menüsü, deniz ürünleri, tazecik balıklar ve mezelerden oluşmaktadır. İskelede masaları bulunduğu gibi tepede yer alan restoranında da oturma alanı bulunmaktadır. Yazları yoğun ilgi gören bir yer olması nedeniyle geç saatlerde gidildiğinde yer bulunamayabilir.

Adres: Selimiye, 48700 Marmaris/Muğla

Telefon: (0252) 446 42 20

Pineapple Restaurant

1988 yılından beri hizmet veren Pineapple Restaurant, Marmaris’in sevilen adreslerinden biridir. Akdeniz ve Türk mutfağı esintilerini taşıyan menüsü, tazecik ürünler ile hazırlanmaktadır. Marina manzarasına sahip olması mekanın keyifli bir ambiyansa da sahip olmasını sağlamıştır. Profesyonel çalışanları sayesinde mekan ne kadar kalabalık olursa olsun her daim ilgili bir hizmet sunmaktadırlar. Yemeklerin son derece hızlı servis edilmesi de mekanın sevilen özelliklerinden bir diğeri olmaktadır. Yılın her mevsimi hizmet veren bir restorandır.

Adres: Netsel Marina, Marmaris

Tel: 0 252 412 09 76

Pukka Restaurant & Cafe Lounge

Her türlü hizmeti sunan mekanlardan birinde sıra. Marmaris merkezde yer alan Uzunyalı sahili hizasında bulunan mekan hem plaj, hem kahvaltı yeri hem de restoran hizmeti veriyor. Gelen herkesin günün her saatinde istediği hizmeti bulabildiği bir yer özelliği kazanıyor. Şık atmosferi ve lezzetli yemekleriyle kendini klasik bir plaj işletmesi formundan son derece uzaklaştırıyor. Yabancı turistler tarafından da tercih edilen Pukka, kahvaltılarıyla da ön plana çıkıyor. Yaz sezonunda mekan her daim dolu olmayı başarıyor.

Adres: Çıldır Mah. 207 Sok. No:72 / Z1, Marmaris

Tel: 0 252 412 77 88

Taj Mahal Restaurant

Tatiline farklı bir lezzet katmak isteyen tatilciler, baharatları da seviyorsa soluğu direkt Taj Mahal’de alıyor. Hint mutfağının popüler tüm lezzetlerini servis eden restoran, Marmaris’in popüler adreslerinden biri oluyor. Yılın her dönemi ilgi görüyor olup, gelenlerin farklı bulsa bile son derece sevdiği bir menüye ev sahipliği yapmaktadır. 3 katlı son derece geniş bir restoran olması nedeniyle çoğu zaman yer bulmak kolaydır. Marmaris’in popüler mekanlarından biri olması nedeniyle iki farklı konumda Taj Mahal bulunuyor. Hem Marmaris merkezde hem de İçmeler’de Taj Mahal Restaurant’a erişim sağlanabiliyor.

Adres1: Kemal Elgin Bulvarı, Karacan Plaza No:54/17, Marmaris

Adres2: Kemal Elgin Bulvarı, No:27/K, İçmeler

Tel: 0 252 417 44 12 (Marmaris), 0 252 455 47 21

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü