Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla bölgesi birbirinden meşhur ilçelere sahip olan Türkiye’nin değerli turizm adreslerinden biridir. Bodrum, Datça, Fethiye ve Marmaris gibi adresler her yıl yüzlerce turistin Muğla’ya akın etmesini sağlamaktadır.  Her bir yerin kendine ait meşhur bir noktası varken Marmaris birçok özel başlıkla ön plana çıkmaktadır. Tarihi yerleri ayrı bir değer kaplarken Marmaris doğal güzellikleri, bambaşka bir değere sahiptir. Yeşil ve mavinin mükemmel uyumunu birbirinden güzel adreslerde görmeyi mümkün kılar.  Bu durum tatilcilerin sadece bu doğal güzellikleri görmek için dahi olsa Marmaris’e gelmesini sağlar. Şelaleler, göller, mağaralar gibi birçok farklı doğal güzelliği Marmaris’te bulmak mümkündür. Bazı yerler bir kartpostal içerisinde yaşıyormuş hissiyatı uyandırırken bazıları ise adeta bir rüyadaymış hissi yaşatmaktadır.

Doğal güzellikleri deniz keyfi ile buluşturmak isteyenler için de seçenekler vardır. Tatilin her anı deniz olsun isteyen kişiler, doğal güzellik ziyaretlerinde denize girme imkanı sunan yerlere yönelmektedir. Marmaris bu iki özelliği de bir arada bulunduran çeşitli adreslere sahiptir. Denizin yanı sıra, bazı doğal güzellik adresleri içerisinde tarihi güzelliklere erişmek de mümkündür. Muğla bölgesi tarihi dokusu ile zengin bir mevkiiyken Marmaris’te bu zenginlikten payına düşeni almıştır. Tüm bu özellikler, Marmaris’in her daim kalabalık olmasını sağlamaktadır. Gördüğü yoğun ilgi Marmaris’in birçok özellik açısından gelişmesini sağlamıştır. Marmaris restoranları, kahvaltı mekanları ve gece mekanları her zevke uygun çeşitli seçeneklerden oluşmaktadır. Dünya mutfağına ait menüleriyle ön plana çıkan restoranlar veya tek bir mutfak üzerinde yoğunlaşan mekanları, Marmaris’in farklı adreslerinde bulmak mümkündür. Güne güzel bir kahvaltı ile başlanacak seçeneklerde Marmaris’te son derece geniştir. Tüm bunlara gece mekanları da eklendiğinde bir tatil için gereken tüm başlıklar bir araya toplanmış olmaktadır. 

Turgut Şelalesi

Marmaris merkeze 9 kilometre mesafede bulunan Turgut Köyü, Turgut Şelalesi gibi mükemmel bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Cip safarilerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Turgut Köyü, birçok aktivitenin bir arada bulunduğu adreslerdendir. Piramit Mezarlığı gibi özel bir adresi de sınırları içerisinde bulunduran köyde, bu mezarlığın yanından yürünen 5 dakikalık patika yol ile şelaleye ulaşılmaktadır. Sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenler için doğru bir adrestir. Şelale suyu ciddi derecede soğuktur. Bundan dolayı gelenler genellikle suya girmeyi tercih etmemektedir. Köy çevresinde yer alan tesisler ile gün boyu piknik keyfi gibi etkinlikler yapmak da mümkündür. 

Saklı Göl

Saklı Göl adeta saklı bir cennet gibidir. Ağaçlar arasında kalan bu nefes kesici doğal güzellik Marmaris’in en sevilen doğal güzelliklerinden biridir. Marmaris merkeze 17 kilometre uzaklıktadır. Göl çevresinde bulunan tesislerde lezzetli kahvaltılar yapılabilir veya gün boyu güzel saatler geçirilebilir. Aileler tarafından da oldukça sevilen bir adrestir. Arkadaş grupları ise genellikle ATV safari macerası için Saklı Göl’ü ziyaret etmektedir. Sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için de uygun bir adrestir. Göl çevresinde yapılacak doğa yürüyüşleri, gölde yapılacak kano gezileri farklı bir gün geçirmek isteyenlere olanak tanımaktadır. 

Selimiye Köyü

Bozburun’dan başlayıp Selimiye Köyü’ne kadar uzanan turkuaz deniz, bölgenin simgesi niteliğindedir. Denizin kendine has turkuaz rengi, gören herkesin nefesinin kesilmesine neden olmaktadır. Köyün her yerini saran yemyeşil ağaçlar, beyaz kumları ve masmavi denizi görsel bir şölen oluşmasını sağlamaktadır. Muğla’nın popüler adreslerinden biri olan Selimiye Köyü, Marmaris gibi yakın bir adrese gelen herkes tarafından mutlaka ziyaret edilmelidir. Genellikle günübirlik turlar veya tekne turları tarafından ziyaret edilen bir bölgedir. Selimiye Köyü’ne giden herkes deniz kıyafetlerini mutlaka yanında götürmelidir.

Cennet Adası Koyu

Marmaris merkeze son derece yakın olan ama bir o kadar da özel kalmayı başarmış bir adreste sıra.  Tekne turlarının uğrak noktası olan ada, Marmaris’in adı üstünde cennet köşelerinden biridir. Turkuazın eşsiz tonlarından oluşan denizi, çevresini saran yemyeşil çam ağaçları doğal bir şölen yaşatmaktadır. Adada bulunan Fosforlu Mağara, adanın popülerliğini daha da arttırmaktadır. Cennet Adası Koyu çevresinde yaşayan deniz canlıları nedeniyle dalgıçlar tarafından da mesken tutulmuş bir yerdir. Adaya kara ile ulaşım biraz zorlu bir yol olduğundan tekne ile gidilmesi önerilir.  

Fosforlu Mağara

Ünü sadece Marmaris’i değil tüm Muğla koy hattını saran bir adreste sıra. Cennet Adası bölgesinde bulunan Fosforlu Mağara, sadece gözle görülebilecek bir görselliğe sahiptir. Denizin renkleri ile mağaranın renklerinin buluşması fotoğraflar ile anlatılamayacak bir güzellik açığa çıkarır. Doğal fosfor ile kaplı mağara, suyun renk değişimleri ile mavi ve yeşilin hemen hemen her tonuna sahiptir. Bu büyüleyici görüntü unutulmaz bir gün geçirilmesini sağlar. Adaya karadan ulaşım son derece zor olduğundan ada ve mağara genellikle tekne turları tarafından ziyaret edilmektedir. 

Dişlice Adası

Volkanik patlamadan sonra oluşan Dişlice Adası, Marmaris merkeze son derece yakın önemli doğal oluşumlardan biridir. Uzaktan bakılınca dişi andıran yapısı nedeniyle ismi Dişlice Adası olmuştur. Adaya kara ulaşımı mümkün değildir. Tekne turlarının sevilen adreslerinden biri olması nedeniyle hemen hemen her tekne turu Dişlice Adası’na uğramaktadır. Adayı ziyaret eden kişilerin yanında deniz gözlüklerini getirmesi önerilmektedir çünkü adanın su altındaki kısımlarında oldukça yoğun bir habitat bulunmaktadır. Birbirinden güzel balıklar içerisinde yüzmek tatile çok farklı bir deneyim katacaktır. 

Kızkumu 

Orhaniye Köyü sınırları içerisinde yer alan Kızkumu, doğanın tüm renklerini bulunduran özel koylardandır. Marmaris merkeze 26 kilometre mesafede bulunan koya ulaşım özel araçlar ile veya Orhaniye minibüsleri ile yapılmaktadır. Altın rengi kumu, masmavi denizi ve dört bir yanı saran çam ağaçları ile gelenler kendilerini bir masal diyarı içerisinde bulmaktadır. Bölgenin adı Kızkumu efsanesinden gelmektedir. Deniz içerisinde yer alan kırmızı alan ise bu rivayeti doğrular niteliktedir. Bu kırmızı alan, bir zamanlar kralın kızının balıkçıya olan aşkı için kendini feda etmesi ve akıttığı kanı simgelemektedir. 

Günnücek

Muğla il sınırında yer alan Akdeniz ve Ege’nin kesişme noktası Günnücek, Marmaris’in değerli bir diğer adresidir. Marmaris merkeze 2 kilometre uzaklıkta olan Günnücek 1996 yılında milli park olarak kabul edilmiştir. Günnücek bölgesinde yer alan Sığla ağacı, bölgenin ilaç sanayisi için de önemli olmasını sağlamaktadır. Öyle ki, ağaçtan elde edilen yağlar ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Bölge biyo çeşitlilik açısından son derece zengindir. Günnücek, 50’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla da ilgi çene adreslerdendir.  Antik Phykos Kenti ve Amos Kent kalıntıları da Günnücek içerisinde yer almaktadır. 

İçmeler Plajı

Marmaris’in en popüler plajı İçmeler Plajı’dır. Bu popülerliğin altında merkeze olan yakınlığının yer alması kadar doğal güzelliği de yer almaktadır. Plajda tesisler bulunuyor olması rahat bir gün geçirilmesine de olanak tanımaktadır. Mavi ve yeşilin uyumunu taşıyan güzel adreslerden biridir. Ancak, yazın yoğun dönemlerde İçmeler Plajı’nın son derece yoğun olduğu bilinmelidir. Bu durum sakin bir yer arayışı içerisinde olan kişilerin, istediklerini bulamamasına neden olmaktadır. Denizin her daim berrak ve sakin olması plajın popülerliğini  arttırmaktadır.

Kleopatra Plajı

Kleopatra Adası olarak da bilinen plaj, Marmaris merkeze 16 kilometre mesafede bulunan özel adreslerden bir diğeridir. Sedir Adası’nın berrak suyu Kleopatra Plajı’na da ulaşmaktadır. İsminin Kleopatra olmasının nedeni bir dönem Kleopatra’nın bu koyda yüzüyor olduğu düşünülmesidir. Cedrae Antik Kenti de ada içerisinde bulunmaktadır. Yumuşacık altın renkli kumu, berrak ve ılık denizi ile deniz severlerin hayran kaldığı bir plajdır. Marmaris’in görülmesi gereken özel koylarından biridir. Plaj, her sene binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü