Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın en popüler tatil beldelerinin başında gelen Alanya, her yönüyle etkileyici bir bölge. Akdeniz’in huzur dolu atmosferine komşu olan tatil beldesi, aynı zamanda Alanya tarihi yerleri ile öne çıkarken, Akdeniz mutfağının en özel lezzetlerini keşfetmek isteyenler içinse Alanya restoranları ile dikkat çekiyor. Torosların tertemiz havasını solumanın mümkün olduğu bölge geçmişten bugüne harika iklimi, muhteşem manzarası ve doğal güzellikleri ile öne çıktı. Alanya doğal güzellikleri arasında herkese hitap eden etkileyici bölgeler yer alıyor.

Antalya’nın ve Akdeniz’in büyük kısmında olduğu gibi Alanya’da da doğal güzellikler oldukça zengin. Geçmişi binlerce yıla uzanan harika doğal oluşumlar Alanya’da turistleri bekliyor. Coğrafi yönüyle büyüleyici bir ortam sunan Alanya’da mağaralar, koylar ve birçok doğal güzellik turistlerin ilgisini çekiyor. Akdeniz’in harika iklimine ev sahipliği yapan bölgede yer alan kanyonlar, akarsular ve çaylar bir tatilden beklenen tüm güzellikleri sunuyor. İlçe merkezine yakın konumdaki doğal güzelliklere ek olarak Alanya’ya yakın olan bölgelerdeki harika alanlar, doğanın güzelliklerini keşfe çıkmak isteyenlere hitap ediyor.

Toroslar ve Akdeniz’in buluştuğu bu özel tatil bölgesinde, ailece ve dostlarla tatil yaparken keşfedilmesi gereken bölgelere ulaşmak oldukça kolay. Mağaralara, çaylara özel araçla ya da minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Bununla birlikte, doğal güzelliği ile büyüleyen koylar gibi bazı alanlara günlük tekne turları ile gidilebilir. Herkese hitap eden birbirinden özel bölgeleriyle Alanya’da tatil yapmak çok yönlü bir deneyim sunuyor. Alanya gezilecek yerler içinde, bölgenin koyları ve plajlarına ek olarak, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri eşsiz bir tatil için en iyi ortamı sunuyor. Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun ilgi gören Alanya, aynı zamanda ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde de gezilebilir. Bölgenin en iyi doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için, Alanya doğal güzellikleri içinde öne çıkan mekanları inceledik.

Damlataş Mağarası

Alanya dendiğinde ilk akla gelen doğal güzellikler içinde, Damlataş Mağarası da yer alıyor. Damlataş Mağarası’nın keşfi tamamen bir tesadüf eseri gelişmiştir ve bölgede bir liman inşaatında mağara ortaya çıkmıştır. 50 metrelik geçidi ile, dikkat çekici sarkıt ve dikitleri ile dikkat çeken mağaranın diğer bir yönü de birçok kişinin Damlataş Mağarası’nın çeşitli hastalıklara iyi geldiğini düşünmesidir. Mağara sıcaklığı mevsimden bağımsız olarak her zamana 22 derece seviyesindedir. Damlataş bu yönüyle yaz döneminde serinlemek ve farklı bir atmosferin tanığı olmak isteyenlere hitap ediyor. Mağaranın ismi ise, içeride sürekli olarak görülebilecek su damlalarından geliyor. Turist ziyaretine açık olan mağarada girişler ise ücretli.

Kleopatra Plajı

Alanya ile özdeşleşmiş en popüler mekanlardan biri olan Kleopatra Plajı, harika bir atmosfere sahip özel bir mekan. Alanya’nın en iyi plajlarından Kleopatra Plajı, konum olarak Damlataş’a çok yakın. Mavi bayraklı olan plaj son derece temiz suları ile biliniyor. İsminin kökenine gelindiğinde, bazı kaynaklara göre Kleopatra’nın bu plajda yüzdüğü ifade edilmektedir. 2 kilometre uzunluğu ile harika bir atmosfer sunan plaj rengi ile bir havuzu andırması öne öne çıkmakta. Alanya’nın en berrak suyuna sahip plajları içinde gösterilen Kleopatra Plajı’nda yüzerken deniz gözlüğü takılmasa dahi balıkları görmek mümkündür. Ücretsiz giriş yapılabilen Kleopatra Plajı’nda şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlar için ücret ödenmektedir.

Alara Çayı

Bölgenin en önemli doğal zenginliklerinden biri de Alara Irmağı. Irmak, yaklaşık 120 kilometre uzunluğu ile insanı büyüleyen bir atmosfere sahip. Alara Çayı aynı zamanda Uçansu Şelalesi’nin de kaynağı olarak biliniyor. Antalya’da Manavgat’ın ardından en büyük su kaynağı olarak bilinen Alara Irmağı, 120 kilometrelik hattında birçok önemli tarihi hazineyi de barındırmakta. Alanya ile Manavgat arasındaki sınırı teşkil eden Alara Çayı, bahar aylarında debisi çok yüksek olması ile meşhurdur. Torosların karları eridiğinde adeta coşan suları ile Alara Çayı, Alanya’da mutlaka görülmesi gereken doğal hazineler içinde yer alıyor.

Korsanlar Mağarası

Alanya’nın en popüler bölgelerinden biri de, ilçe merkezine yakın bir konumda yer alan Korsanlar Mağarası. Korsanlar mağarasının en önemli yanı yalnızca tekne ile ulaşılabilmesi. Bu da mağarayı kitlesel turizmden koruyan ve onu doğal kılan bir detay. Korsanlar mağarası yaklaşık 80 metrelik bir yüksekliğe sahip. Mağaranın adı, tahmin edilebileceği gibi eski dönemlerde korsanlar tarafından hazineleri saklamak için kullanılmasından gelmekte. Mağara ile ilgili bir söylenti ise, Korsanlar Mağarası’nın içinde bir dönem farklı bir yere, kaleye çıkan gizli tünel olduğu ve bu tünelin zaman içinde kapandığı yönünde. Günlük tekne turları ile görülebilen Korsanlar Mağarası, Alanya’nın en ilginç doğal güzellikleri içinde yer alıyor. Mağaraya girişte ücret alınmamaktadır.

Fosforlu Mağara

Fosforlu Mağara, Alanya’nın en önemli doğal güzellikleri içinde gösterilen özel bir yer. Fosforlu Mağara konum olarak Damlataş’a yakın bir yerde bulunuyor ve mağaraya gitmek için sadece sandal ve kayık kullanılabiliyor. İlginç bir yapı olan Fosforlu Mağara’nın en önemli yanı görsel açıdan etkileyici olması. Gece saatlerinde dahi içi aydınlık olan mağaranın ismi tahmin edilebileceği gibi fosforlu yapısından gelmektedir. Bununla birlikte mağara gündüz dönemlerinde de ilgi çekici bir ortama sahip. Alanya merkezden kalkan teknelerle görmenin mümkün olduğu mağara, aynı zamanda berrak, tertemiz bir denize de sahip. Fosforlu mağaraya giriş yapmak ücretsizdir.

Aşıklar Mağarası

Alanya, mağaraları, kanyonları ve çayları ile bir cenneti andırıyor. Bölgenin ünlü mağaralarından biri de Aşıklar Mağarası. Korsanlar Mağarası gibi yalnızca tekne turları ile görülebilen bölge, oldukça küçük bir girişe sahip. Bununla birlikte içine girildiğinde büyülü bir dünyanın konukları beklediği mağara denize göre 35 metre yükseklikte yer alıyor. Aşıklar Mağarası içinde farklı bölgelere geçiş yapılabilmektedir. Alanya merkezinden yakın bir konumda olan mağaraya girişler ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor. Alanya’nın güneybatısında yer alan mağara, etkileyici atmosferi ile ilçenin mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikleri içinde yer alıyor.

Sapadere Kanyonu

Yaz sıcaklarında ferah bir deneyim yaşamak isteyenlere hitap eden Sapadere Kanyonu, Alanya’nın en etkileyici doğal güzellikleri içinde yer alıyor. Sapadere Kanyonu, Alanya’dan 40 kilometre civarında bir mesafede bulunuyor. Kanyonun yüksekliği ortalama olarak 400 metre ve bu da eşsiz bir manzaraya tanık olunmasını sağlıyor. Kanyon gezintisi yapmayı sevenler için, turistlerin bölgeyi inceleyebilmesi adına çeşitli alanların yer aldığı Sapadere Kanyonu, içinde farklı havuzları barındırmaktadır. Sapadere’nin diğer bir özelliği de birçok şelaleyi içermesi. Kısacası doğanın tüm güzelliklerine aynı anda tanık olma fırsatı sunan bölge, Alanya’nın en popüler doğal güzellikleri içinde yer almaktadır.

Dereköy Yaylası

Alanya, Torosların harika yönlerini keşfetmenin mümkün olduğu bir tatil beldesi. Bunlardan biri de Toros dağlarının eteklerinde yer alan Dereköy yaylası. Yolu tehlikeli olarak nitelendirilebilecek bir yol olan Dereköy, dağın eteklerinde özel bir ortama tanık olmak isteyenlere hitap ediyor. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması ile yaylalara yoğun bir ilgi var. Doğallığını korumayı başarmış bir Toros yaylası olan Dereköy’de, tertemiz bir atmosferde doğa yürüyüşü yapılabileceği gibi dileyenler bölgede yetiştirilmiş organik ürünlerden satın alabiliyor. Yaylacılardan üzüm ve pekmez gibi organik ürünler satın almak mümkün.

Dim Mağarası

Alanya’nın en popüler doğal güzellikleri içinde yer alan Dim Mağarası, tatil beldesinin merkezine yakın konumda bir bölge. Kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilen Dim Mağarası’na adım atıldığında, ziyaretçileri harika bir ortam bekliyor. Doğal oluşumu binlerce yıl içinde tamamlanmış olan mağara yaklaşık 320 metre uzunluğa sahip. Denizle rakım farkı 200 metrenin üzerinde olan mağaranın içinde yer alan galeriler, bölgeyi iyi bir şekilde keşfetme fırsatı sunuyor. 13 metre genişliği ile öne çıkan Dim Mağarası, içerdiği travertenler, sarkıt ve dikit yapıları ile harika bir ortam sunuyor. Dim Mağarası’nda yer alan göl ise, bu doğal oluşumun en ilgi çekici yönlerinden biri. Mağaranın en önemli yanlarından biri de büyüklük olarak Türkiye’nin ikinci mağarası olması. Mağaraya girişin ücretli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Dim Çayı

Alanya’da görülmesi gereken eşsiz doğal güzellikler içinde bir diğeri de Dim Çayı. Alanya’nın merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Dim Çayı, özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için harika bir ortam sunuyor. Çay, Dim Baraj Gölü’nde yer alıyor ve geniş bir alana sahip. Bir şeyler yemek ve içmek için birçok kafe ve restoranın bulunduğu Dim Çayı bölgesinde dileyenler mesire alanında piknik, mangal yapabiliyor. Ferah ortamı ve serin atmosferi ile Dim Çayı, Alanya’da görülmesi gereken doğal güzellikler içinde bulunuyor. Dim Çayı’na girişte herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bölgede aynı zamanda bir otopark da bulunuyor.

Toroslar

Alanya demek, Akdeniz olduğu kadar Toroslar demek. Alanya doğal güzellikleri içinde, deniz keyfi yaşarken gözlerin çevrildiği eşsiz bir doğal güzellik sunan Toroslar mutlaka keşfedilmesi gereken bir alan. Toroslardaki yaylalara çıkıldığında, Türkmen ve yörüklerin köylerinde onların kültürlerine tanık olmak mümkün. Tarihten bu yana, 1000 metre rakımın üzerinde yer alan Toroslar, yörüklerin bahar aylarında çıktığı yaylalara ev sahipliği yapmaktadır. Toroslarda halı dokuma gibi işlerin yanı sıra peynir gibi süt ürünleri yörük halkı tarafından yapılmaktadır. Türkmenlerin halen geleneklerini yaşattığı Toroslar turistlerin çok ilgi gösterdiği yerler içinde yer alıyor. Vadileri, zirveleri ve eşsiz kokuya sahip çam ormanları ile Toroslar ziyaret edilmesi gereken bir yer.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü