Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin en önemli tatil duraklarının başında Alanya geliyor. Yeşili ve mavisi, birbirinden güzel tatil köşeleri ile öne çıkan Alanya, bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Alanya’da meşhur olan şeylere baktığımızda, Antalya’nın güzel ilçesinde deniz turizmi ön planda. Yalnızca Alanya koyları ya da Alanya plajları değil, aynı zamanda bölgede kruvaziyer turizmi de ön planda. Alanya geçmişten bugüne farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir yer olmasının avantajı ile, oldukça köklü bir mirasa sahip. Alanya’nın müzeleri, tarihi eserleri incelendiğinde bölgedeki Anadolu Selçuklu mirası iyi bir şekilde görülebilir.

Alanya gezilecek yerler hem doğa ve tarihle iç içe geçmiş köşelerde birçok seçenek sunuyor hem de Türkiye’nin en iyi denizinde, masmavi plajlarda yüzme ayrıcalığını hissettiriyor. Selçuklu’nun Konya’dan sonra en önemli merkezi olan Alanya, bu nedenle yalnızca yaz aylarında değil dört mevsim ilgi görüyor ve tatil için tercih ediliyor. Doğanın bir tabloyu andıran güzelliği içinde tatil yapmanın mümkün olduğu bölgede hem denize girmek, hem tarihi güzellikleri keşfetmek hem de harika yöresel yemekleri denemek mümkün. Alanya’nın neyi meşhur dendiğinde bu nedenle birçok yanıt alınabilir. Alanya’nın nesi meşhur sorusu için en çok verilen yanıt, bölgenin simgesel yapılarından biri haline gelmiş Alanya kalesi. Bununla birlikte Kızılkule de en çok ilgi gören adresler içinde yer alıyor.

Alanya neyi ile meşhur diyenler için plaj ve koylar içinde en çok öne çıkan yanıt tabii ki Kleopatra Plajı. Kilometrelerce uzanan bu ince kum plajı, Akdeniz'in en güzel plajları içinde. Tabii ki Alanya’da Kleopatra Plajı dışında görülebilecek birçok yer de bulunuyor. Irmakların, akarsuların yeşilin içinde eşsiz bir doğal ortam sunduğu Alanya’da Damlataş Mağarası, Dim çayı gibi bölgeler de çok meşhur. Şehir içinde restoran ve lokantalarda birçok kişinin favorisi balık ürünleri olurken, Alanya’da aynı zamanda sebze yemekleri de çok ilgi görüyor. Hem eşsiz doğal güzellikleri keşfetmek hem de lezzetli Akdeniz mutfağını deneyimlemek için Alanya, en güzel tatil beldeleri içinde yer alıyor.

Alanya Kalesi

Alanya’nın en ünlü adreslerinden biri, Alanya Kalesi. Birçok kişiye göre tatil beldesinin en meşhur noktası olan kale, yarımadanın üzerine inşa edilmiş ve kökeni Helenistik döneme kadar uzanan bir yapı. Selçuklular döneminde inşa edilmiş Alanya Kalesi, 83 kulesi olan devasa bir yapı. 1000’den fazla sarnıcı bulunan kale, eşsiz mimarisi ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Alanya’nın simgesel yapısı olan kalenin içinde bugün yerleşim sürmektedir, buna ek olarak kale içi bölgesinde Alanya halkının el emeği özel ürünlerini sattığı tezgahlar görülebilir. Kızılkule’ye kadar uzanan görkemli mimari yapının civarında çeşitli konaklar da yer alıyor.

Kızılkule

Alanya kalesinin hemen yanıbaşında yer alan Kızılkule, Alaaddin Keykubat döneminde Akdeniz’in savunmasını sağlamak için inşa edilmiş bir mekan. Limanı ve ilçeyi koruyan Kızılkule, Selçuklu mimarisinin eşsiz örneklerinden biri. 1980’li yıllarda ziyarete açılan Kızılkule bugün bölgeye gelen turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Kızılkule, yapı olarak Alanya Kulesi’nin bir uzantısı olmasına karşın başlı başına öneml bir mekan. Kulenin ilk katında Etnografya Müzesi’nin yer alması gelenler için ilgi çekici bir ortam sunuyor. Beş katlı yapısı ile Alanya’nın en dikkat çekici tarihi varlıklarından olan Kızılkule içinde silahların yanı sıra çeşitli tezgahlar ve kilimler de bulunuyor.

Köprülü Kanyon

Alanya, mavi ve yeşilin iç içe geçtiği bir ortam sunuyor. Bu anlamda bölgede eşsiz güzelliğe sahip birbirinden özel mekanlar bulunuyor. Bu mekanlardan bir diğeri de Köprülü Kanyon. Alanya merkezine yakın bir yerde olan Köprülü Kanyon, ilçe merkezinden bir buçuk saat uzaklıkta. Doğa fotoğrafçılarının ilgi odağı olan mekan, aynı zamanda bir milli park modeline sahip. Köprülü Kanyon’da binlerce yıllık geçmişe sahip antik yapılar bulunuyor. Bu yapılar içinde, kemerler, köprüler, antik kentten kalan izler ziyaretçileri bekliyor. Bununla birlikte Köprülü Kanyon’un en önemli yanlarından biri de rafting için harika bir alan sunması. Bu anlamda Köprülü Kanyon’da doğa sporlarını sevenler için güzel bir parkur bulunuyor.

Dim Çayı

Alanya’nın önemli merkezleri içinde yer alan Dim Çayı, doğayla baş başa bir deneyim yaşamak isteyenlere hitap eden önemli bir yer. Toroslardan doğan Dim Çayı’nın en önemli yanı, oldukça uzun bir çay olması ve doğal güzelliğiyle büyülemesi. 60 kilometre uzanan Dim Çayı üzerinde birçok tesis bulunuyor. Bu tesisler arasında piknik alanlarının yanı sıra, alabalık restoranları da bulunuyor. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere hitap eden Dim Çayı’nın etrafında mesire alanları da yer alıyor. Çaya nazır çay kahve içilebilecek kafelerin de bulunduğu çay üzerinde, çeşitli doğa aktiviteleri de yapılıyor. Bu aktiviteler içinde, rafting de yer alıyor.

Kleopatra Plajı

Alanya’nın en meşhur adreslerinden biri de tabii ki Kleopatra Plajı. Deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarmanın mümkün olduğu Kleopatra Plajı, kilometrelerce uzanan yapısı ile bölgenin en sevilen plajlarından biri. Plajın adı, Mısırın önemli hükümdarlarından Kleopatra’dan geliyor ve inanışa göre Kleopatra bir dönem burada zaman geçirmiş. Mavi bayraklı bir plaj olan Kleopatra Plajı yüzmek için tercih edilen bir yer olmasının ötesinde, Kleopatra Plajı’nda aynı zamanda sörf de yapılabiliyor. Plajın özelliklerine bakıldığında sığ bir suyu olan Kleopatra Plajı, yüzmeyi çok iyi bilmeyenler ve çocuklu aileler için ön plana çıkıyor.

Sapadere Kanyonu

Alanya’nın görülmesi gereken adresleri içinde Sapadere Kanyonu ön plana çıkan yerlerden. 40 kilometre uzunluğa sahip olan Sapadere Kanyonu, hem doğa gezintisine çıkmak hem de spor yapmak için tercih ediliyor. Doğa fotoğrafçılarının da göz bebeği olan Sapadere Kanyonu, yılın dört mevsimi harika bir ortam sunuyor. Sapadere Kanyonu’nda kamping alanlarının yanı sıra piknik alanları ve trekking alanları da bulunuyor. Balıkçılık için de düşünülen Sapadere, Alanya’nın sıcak yaz mevsiminde keyifli bir şekilde serinlemek isteyenler için oldukça iddialı bir ortama sahip. Bölgede aynı zamanda endemik bitki türlerinin de yer aldığını söylemek gerekiyor.

Aspendos

Aspendos, Alanya’nın tarihi ve kültürel varlıkları içinde en çok öne çıkan yerler arasında. Alanya ve Antalya arasında yer alan Aspendos, yalnızca Türkiye’den değil aynı zamanda dünyanın her yerinden insanların görmek için geldiği bir yer. Kökeni Roma dönemine uzanan Aspendos, milattan önce 2000 yılında inşa edilmiş bir yer ve o dönemde 20 bine yakın insanın aynı anda çeşitli etkinlikleri takip edebileceği bir yapıdaydı. Birçok farklı etkinliğin düzenlendiği Aspendos Antik Tiyatrosu, Türkiye’nin en büyük antik tiyatrolarının içinde yer alıyor. Zaman zaman çeşitli konserlere de ev sahipliği yapan Aspendos, Alanya’nın neyi meşhur dendiğinde akla gelenlerden.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü