Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Alanya gezilecek yerler açısından son derece zengin bir coğrafya. Yeşilin ve mavinin harika uyumunun bir araya geldiği bölge, dört mevsim keyifli ikliminin yanı sıra tarihi ve kültürel mirası, harika plaj ve koyları, bereketli topraklarında elde edilen lezzetli, organik ürünleriyle de ön planda. Antalya’nın en önemli turizm merkezi olarak nitelendirilen Alanya’da gezilecek yerler oldukça fazla. Alanya’da görülmesi gereken yerlere bakıldığında, ırmak ve çaylar, Selçuklu döneminden kalma tarihi eserler oldukça dikkat çekiyor. Torosların tertemiz havasıyla Akdeniz’in büyüleyen maviliğini buluşturan Alanya’da yapılacak şeyler bu anlamda fazla. Alanya koyları ve Alanya plajları mavi bayraklı berrak sularda yüzme şansı sunarken, Alanya’nın neyi meşhur diyenler için Kızılkule ya da Alanya kalesi gibi tarihi varlıklar öne çıkıyor.

Alanya doğal güzellikleri yerli ve yabancı turistlerin her dönem ilgisini çeken bir listeye sahip. Akdeniz’in gizli hazinesi olan mağaralar, kanyonlar ve çok daha fazlası Alanya’da öne çıkanlardan. Geçmişi binlerce yıla uzanan tarihi mirasları ile Alanya’nın tarihi eserleri, görülmesi gereken seçenekler sunuyor. Osmanlı döneminin yanı sıra, Roma döneminde de Akdeniz’in en önemli noktalarından olan Alanya, denizde hakimiyeti sağlamak isteyen medeniyetlerin önem verdiği üslerdendi. Bu anlamda kaleler ve diğer tarihi varlıklar, Alanya’da günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış yerlerden.

Gezilecek yerler içinde, eşsiz lezzete sahip birbirinden özel tatlar barındıran Alanya restoranları hem öğle ve akşam yemekleri için, hem de serpme kahvaltı gibi keyifli deneyimler için tercih edilebilir. Deniz mahsullerinin yanı sıra, zeytinyağlı sebze yemeklerinin de ön plana çıktığı bölge, her damak tadına hitap eden mekanlar sunuyor. Kısacası Alanya tarihi, kültürü ve deneyimleme şansı sunduğu özel yanları ile herkesin keşfetmesi gereken Akdeniz’in büyülü bir köşesi. Yabancı ve yerli turistlerin favorisi olan tatil beldesinde, mutlaka görülmesi gereken, gezilecek yerleri listeledik.

Alanya Kalesi

Selçuklu medeniyetinin en önemli merkezlerinden olan Alanya’da o döneme ait birçok iz keşfetmek mümkün. Alanya Kalesi de, Selçuklu’nun meşhur hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından inşa edilmiş bir eser. 13. yüzyıldan kalma Alanya Kalesi, oldukça geniş bir alana inşa edilmiş bir yer. Alanya’yı Akdeniz’de savunma amacıyla inşa edilmiş olan kalenin surları 6 kilometreden fazla. Bu da Alanya Kalesi’ni oldukça etkileyici bir yer haline getiriyor. Selçuklu’dan sonra, Osmanlı döneminde de Akdeniz’in önemli askeri üsleri içinde yer alan kalenin alanında cami bulunuyor. Kale çevresinde ise kafe ve restoranların yanı sıra birçok tesis mevcut.

Kızılkule

Alanya dendiğinde görülmesi gereken yerler içinde ilk sırada Kızılkule geliyor. Mimari açıdan harika bir yapı olan Kızılkule, Alanya yarımadasının en önemli noktaları içinde yer alıyor. Alanya’da birçok iz barındıran Selçuklu dönemine dair bir yapı olan Kızılkule, Alaaddin Keykubat tarafından inşa edilmiştir. Alanya, Selçuklu zamanında deniz güvenliğini sağlamak adına en önemli noktalardan biri olması nedeniyle, Kızılkule bölgenin savunması adına kullanılıyordu. Adını, yapımında kullanılan kireç taşının renginden alan kule, 1200’lü yıllardan günümüze kadar ulaşmayı başarmış harika bir mimari eser. Girişin ücretli olduğu mekanda, öğrenciler ücretsiz giriş hakkına sahip.

Dim Mağarası

Alanya’da görülecek yerler içinde, birçok doğal güzellik bulunuyor. Bu doğal güzellikler içinde en ünlüleri içinde Dim Mağarası da yer alıyor. Mağara, Alanya’nın Kestel bölgesinde bulunuyor. Denize göre rakımı 200 metreden fazla olan Dim Mağarası, 350 metreden fazla uzunluğu ile öne çıkıyor. 13 metreye yakın genişliğe sahip olan mağara, içerdiği sarkıt ve dikitlerle dikkat çeken bir yapıda. Fotoğrafçıların uğrak noktası olan mağara, Alanya’nın en özel doğal miraslarından biri. Kızılkule’de olduğu gibi Dim Mağarası’nda da giriş ücretli. Bununla birlikte, öğrenciler indirimli şekilde mağarayı ziyaret edebiliyor.

Dim Çayı

Alanya’nın mutlaka görülmesi gereken hazinelerinden biri de Dim Çayı. Toroslardan doğan serin çayın suları ile serinlemeye olanak tanıyan Dim Çayı’nın uzunluğu 60 kilometreye varıyor. Çay üzerinde zaman geçirmek için güzel bir ortam sunan kafe ve restoranların yanı sıra mesire alanları da bulunuyor. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere hitap eden Dim Çayı’nda, kamping için uygun bir ortam da mevcut. Dim Çayı’nın diğer bir avantajı da çay üzerinde sandalla gezme ya da farklı su sporlarına uygun seçenekler sunması. Tabii ki Dim Mağarası’nın, Dim Çayı’na yakın bir konumda olduğunu söylemeye gerek dahi yok. Alanya tatilinde mutlaka görülecek yerler içinde Dim Çayı üst sıralara eklenmeli.

Manavgat Şelalesi

Alanya’nın görülmesi gereken yerleri içinde yer alan diğer bir adres de meşhur Manavgat Şelalesi. Ormanın içinde bir cenneti andıran Manavgat Şelalesi, Alanya’nın merkezinde 1 saat gibi bir uzaklıkta. Şelalede doğayla iç içe bir deneyim yaşamanın ötesinde aynı zamanda doğa yürüyüşü yapabilmek mümkün. Su sporları yapmaya olanak tanıyan mekanda raftinge katılma, trekking turlarına dahil olma çok yaygın deneyimlerden. Manavgat ile Alanya’nın arasında yer alan şelale aynı zamanda çeşitli kafe ve restoran işletmelerini de barındırıyor. Manavgat Şelalesi’ne karşı bir şeyler yeme içmenin mümkün olduğu bu bölge, Alanya’da görülmesi gereken yerler içinde bulunuyor.

Köprülü Kanyon

Alanya’da görülmesi gereken yerler içinde, birçok doğa sporunu yapmaya olanak tanıyan Köprülü Kanyon da bulunuyor. Köprülü Kanyon, Alanya merkezine çok yakın bir konumda olmasa da bir buçuk saatlik mesafede. Akdeniz’in en önemli açık hava yürüyüş rotalarından birine sahip olan Köprülü Kanyon oldukça geniş bir milli park. Yalnızca bir doğa harikası olmayan kanyon aynı zamanda içinde Roma döneminden kalma birçok eseri de barındırıyor. Antik kentlerden kalma eşsiz kalıntıları keşfetmenin mümkün olduğu Köprülü Kanyon, hem doğa hem de tarihe ilgili kişiler için Alanya’da görülmesi gereken yerler arasında. En popüler rafting rotalarından biri olan Köprülü Kanyon’da tarih ve doğa ile iç içe bir gün geçirmek mümkün.

Kleopatra Plajı

Akdeniz’in en güzel plajlarından biri olan Kleopatra Plajı, Alanya’nın en güzel köşelerinden biri. Alanya’nın merkezine çok yakın konumda olan plaj yalnızca 10 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Dört mevsim ilgi gören plajın adının kökeni ise Mısır’ın antik hükümdarı Kleopatra’dan geliyor. Denizin özelliğine bakıldığında, Kleopatra Plajı oldukça sığ bir suya sahip. Buna ek olarak plaj son derece dalgasız olan plaj, hem çocuklu aileler hem de yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için ideal. Alanya’nın görülmesi gereken bölgelerinden olan Kleopatra Plajı’nın yakınlarında bulunan kafe ve restoranlar ise, iyi bir gün geçirmek için ihtiyaç duyulan her şeyi sunuyor. Plajda yüzmenin yanı sıra, yelken, paraşüt ve kano gibi eğlenceli sporları yapabilmek mümkün.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü