Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Alanya gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir yer ve Antalya’nın en popüler tatil beldeleri arasında yer alıyor. Torosların tertemiz havasının, masmavi Akdeniz suları ile buluştuğu Alanya, tarihi ve kültürel zenginliği ile öne çıkan bir bölge. Osmanlının yanı sıra, Roma ve Bizans tarihinden eserlerin de yer aldığı Alanya adeta bir açık hava müzesi. Bununla birlikte, Alanya’nın neyi meşhur dendiğinde, koylar ve plajlar ilk akla gelenlerden. Alanya koyları masmavi sular, ince sapsarı kumların yer aldığı büyüleyici bir ortam sunuyor.

Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkeden milyonlarca kişinin tatil için tercih ettiği Alanya’da yer alan plajlar her konsepte hitap ediyor. Hem ücretsiz halk plajları hem de beach club tesisleri, Alanya’nın eşsiz doğal ortamında keyifle yüzme şansı sunuyor. Birçok mavi bayraklı plajın yer aldığı Alanya’da onlarca kilometre uzunluğunda yer alan sahil hattı, çok farklı plaj tesislerinde yüzme fırsatı sunuyor. Alanya Kalesi ya da Kızıl Kule, Damlataş ve diğer önemli turistik merkezlerin yakınında bulunan plajlar, turistler için harika bir ortamda yüzmeyi vaat ediyor.

Alanya plajları herkese hitap eden bir yüzme deneyimi sunuyor. Alanya’da nerede denize girilir diyenler için harika alternatifler ön planda. Alanya plajları isimleri genel olarak bulunduğu koyun adını alması ile öne çıkıyor. Alanya plajlarında, ücretsiz bir deneyim yaşamak isteyenler için Alanya halk plajları öne çıkarken, Alanya en güzel plajları içinde beach club’lar da yer alıyor. Alanya merkez plajları, ilçe merkezine yakın bir yerde denize girmek isteyenler için ön planda. Alanya’nın plajlarında gün batımı manzarasının tadını çıkarmak, plajın yanıbaşındaki işletmelerde yeme içme ya da günlük tekne turuna katılma gibi seçenekler öne çıkıyor. Bu nedenle Akdeniz’in ve Torosların tadını çıkarmak isteyenler için en iyi Alanya plajlarını listeledik.

Kleopatra Plajı

Alanya’nın en ünlü plajı dendiğinde akla ilk gelen yer Kleopatra Plajı. Konum olarak Alanya’nın merkezine çok yakın olan Kleopatra Plajı, 2 kilometrenin üzerinde bir uzunluğa sahip. Plaja merkezden çok kolay bir şekilde ulaşılabilmesi, özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir ortama sebep oluyor. Plajın adı, Mısırın antik kraliçesi Kleopatra’dan geliyor. Rivayetlere göre Kleopatra, bu bölgede bulunmuştur. Yine çeşitli bilgilere göre plajın kumlarının Mısır’dan özel getirildiği ve bundan ötürü sapsarı, altın renkli kumlara sahip olduğu söylenir. Masmavi, berrak bir suya sahip olan Kleopatra Plajı, mavi bayraklı bir yer. Bununla birlikte çok sığ olmayan plaj, hızlı bir şekilde derinleşiyor. Bu nedenle çocuklu aileler ya da iyi yüzme bilmeyenler için Kleopatra Plajı çok fazla tercih edilmiyor. Ücretsiz halk plajı olan Kleopatra Plajı’nda şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlar için ücret ödenmektedir.

Damlataş Plajı

Alanya, uzun sahil hattı ile birbirinden güzel plajlara ev sahipliği yapıyor. Bu plajlardan bir diğeri de eşsiz güzelliği ile ünlü olan Damlataş Plajı. Sapsarı ince kumları ile öne çıkan Damlataş, Alanya Kalesi’ne yakın bir konumda. Dört mevsim ilgi çeken plaj, sığ bir denize sahip ve bu yönüyle yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için, çocuklu aileler için de uygun. Günbatımı manzarasının harika olduğu Damlataş Plajı, berrak bir suya sahip. Plajda yüzerken, tertemiz suda balıkları görmek dahi mümkün. Plaja adını veren Damlataş mağarasına yakın olan merkez, ücretsiz bir halk plajı. Damlataş mağarasının yanı sıra plaja yakın Fosforlu mağara da bulunuyor. Kafe ve restoranların da yer aldığı plaj, yeme içme olanakları da sunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralamanın yanı sıra, Damlataş’ta duş, wc ve soyunma kabini hizmetleri de var.

Portakal Plajı

Alanya’nın önemli plajlarından bir diğeri olan Portakal Plajı, Dim Çayı’nın denize döküldüğü alan üzerinde yer alıyor. Oba Plajı olarak da bilinen plajın uzunluğu yaklaşık 1 kilometre. Sapsarı ince kumlu plajı mavi bayraklı olarak hizmet veren Portakal Plajı, yüzmenin yanı sıra su sporları yapmaya da olanak tanıyor. Bölgede dalışın yanı sıra rüzgar sörfü de yapılabiliyor. Sakin bir ortamda denize girme fırsatı sunan Portakal Plajı, suyu sığ bir yer olması nedeniyle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler için de ideal. Ücretsiz halk plajı konseptinde hizmet veren plaj aynı zamanda duş ve kabin gibi olanaklar da içeriyor.

Tersane Plajı

Alanya’nın en popüler plajlarından biri olan Tersane Plajı, küçük denebilecek bir plaj. Bununla birlikte çok merkezi olması nedeniyle plaja ulaşım da son derece kolay. Şehir içi toplu ulaşım hatları üzerinde kolay bir şekilde gidilebilen Tersane Plajı, Kızılkule ve Alanya Kalesi ile iç içe, tarihi bir ortamda yüzme şansı sunuyor. Alanya’nın günlük tekne turları genel olarak en güzel bölgelerde duraklıyor, turların en çok ziyaret ettiği adreslerden biri de Tersane Plajı. Ücretsiz halk plajı konseptinde hizmet veren mekan, şezlong şemsiye kiralanabilen bir yer. Bununla birlikte taşlık zemininden rahatsız olan kişiler için, deniz ayakkabısı kiralanabilir.

Ulaş (Emirgan) Plajı

Ulaş Plajı, Alanya’nın en iyi plajarından biri olarak gösteriliyor. Diğer plajlardan farklı olarak, Alanya’da hem denize girmek için hem de piknik, mangal için tercih edilebilen Ulaş Plajı, sıcak yaz aylarında serinlemek için tercih edilen bir yer. Eşsiz bir manzaraya sahip olan plaja ücretsiz bir şekilde giriş yapılabiliyor. Piknik alanına girişin ücretli olduğu Ulaş Plajı, içerisinde duş ve wc gibi olanaklar da barındırıyor. Kayalık bir konumda yer alan masmavi denizi ile Emirgan Plajı, Alanya’da eşsiz çevre düzenlemesiyle öne çıkan, en güzel bölgelerden biri. Merdivenlerden adım atarak giriş yapılabilen plajda piknik masaları ve ocaklar yer alıyor.

Goya Beach Club

Alanya’nın gözde ücretli plaj tesisleri içinde yer alan Goya Beach Club, merkezi konumda bir beach’te zaman geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Alanya’nın eşsiz denizine girerek zaman geçirmenin yanı sıra işletmede aynı zamanda keyifli müzikle zaman geçirme şansı da var. Genel olarak gençlerin tercih ettiği Goya Beach Club, yazın en eğlenceli ortamlarından birini sunuyor. Mekanda DJ’lerin performanslarını sergilediği etkinlikler, köpük partisi gibi eğlenceli ortamlar öne çıkıyor. Buna ek olarak harika bir menüye sahip olan Goya Beach Club, girişin ücretsiz olduğu bir yer olmasına karşın yeme içme seçeneklerinde, lüks denebilecek bir çizgide.

Havana Beach Club

Alanya kumsalları içinde harika bir ortam sunması ile öne çıkan Havana Beach Club, Kleopatra Plajı üzerinde bulunan bir işletme. Kleopatra’nın harika kumsalında beach club kalitesini sunan Havana Beach Club, Akdeniz’in turkuaz ve lacivertin iç içe girdiği sularında güzel bir deneyim sunuyor. Yeme içme olanaklarının geniş olduğu beach club’da, hem kahvaltı hem de akşam yemeği için güzel seçenekler sunuluyor. Elbette ki beach club’da zaman geçirmenin en iyi yanlarından biri de müzikli eğlencelerin öne çıkması. Renkli kokteyl ve diğer alkollü içki seçeneklerinin öne çıktığı beach club’da alkollü ve alkolsüz içki seçenekleri çok geniş.

Keykubat Plajı

Alanya’nın merkez plajlarından biri olan Keykubat Plajı, Alanya Limanı ile Oba Çayı arasında yer alan bir plaj. Tarihi yarımadanın en güzel plajlarından olan Keykubat Plajı’nın en iyi yanı çok merkezi olması nedeniyle yürüyerek ulaşılabilmesi. Plajın ismi tahmin edilebileceği üzere, Selçuklu’nun hükümdarı Alaaddin Keykubat’tan geliyor. Yeşil alanlarla çevrili olan bir plaj olan Keykubat Plajı, aynı zamanda Begonvil Plajı olarak da biliniyor. Manzarasıyla büyüleyen plaj, ince kum yapısı ile keyifle zaman geçirilebilecek yerlerden. Sığ suyu nedeniyle çocuklu aileler için ve yüzmeye yeni başlayanlar için ideal olan Keykubat Plajı’nda aynı zamanda su sporları da yapılabiliyor.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü