Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın tatil cenneti Alanya, keyifli bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Mavi ve yeşilin en güzel tonlarına tanık olmanın mümkün olduğu Alanya, denizle, doğayla iç içe bir tatil yaşatırken yeme içme konusunda da seçenekler çok geniş. Alanya doğal güzellikleri ile olduğu kadar, Akdeniz mutfağının harika lezzetlerine tanık olunacak kahvaltılarıyla da meşhur. Alanya’da ne yenir diye merak edenler için, bölgede harika kahvaltı mekanları var.

Alanya restoranları yalnızca Türk mutfağından değil, dünya mutfağından örnekler sunarken Alanya kahvaltı fırsatları da, uygun fiyata güzel bir kahvaltı şansı sunuyor. Antalya’da kahvaltı tavsiyesi arayanlar için, Alanya’da kahvaltı nerede yapılır sorusunun yanıtı içeriğimizde yer alıyor. Doğayla, tarihle iç içe bir tatil yaparken güne iyi bir kahvaltı ile başlamak isteyenler için Alanya kahvaltı fırsatları içinde hem geleneksel Türk kahvaltısı seçenekleri, hem de Alanya açık büfe kahvaltı alternatifleri bulunuyor. Alanya kahvaltı fiyatları genel olarak bütçe dostu seçenekler sunarken, Alanya kahvaltı yerleri de deniz manzarası ile, doğayla iç içe konumuyla öne çıkıyor. Alanya en iyi kahvaltı nerede yapılır sorusunun yanıtları herkese göre değişebilir. Serpme köy kahvaltısında eşsiz lezzetleri deneme imkanı yer alırken, geleneksel Akdeniz kahvaltısında ise bölgenin harika reçelleri, zeytinleri ve peynirleri özel sunumlarla geliyor. Gözleme, pişi gibi hamur işlerinin, böreklerin ve diğer lezzetlerin de yer aldığı Alanya kahvaltı mekanlarının bazıları, harika kahvaltılık seçeneklerine ek olarak ağaçların altında, bahçe konseptinde hizmet de sunuyor. Sınırsız çay ikramınının semaver ile sunulduğu Alanya’da, iyi bir tatil günü iyi kahvaltıyla başlar diye düşünenler için harika mekanlar var. Yabancı turistlerin de yoğun olduğu bölgede, İngiliz kahvaltısı gibi farklı konseptler de tercih edilebilir. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken en iyi Alanya kahvaltı mekanlarını listeledik.

Mezza Natural Gurme

Alanya kahvaltı mekanları içinde, gurme konseptli bir mekan olan Mezza Natural Gurme, hem kaliteli ürünler satın alınabilen bir gurme marketi, hem de eşsiz kahvaltılar sunan bir adres. Şarküteri ürünlerinin çok geniş olduğu kahvaltı mekanında tadına doyum olmayan peynirler güne güzel bir başlangıç yapmayı sağlayacak. Rani Çiftliği’nden gelen süt ürünlerinin yanında, Akdeniz’in lezzetli zeytinleri Mezza Natural Gurme’nin önemli yanlarından. Glutensiz ürünlerin de kahvaltıda sunulduğu mekanda, reçel çeşitleri de çok geniş. Geleneksel yöntemlerle elde edilmiş kaliteli kahvaltılıkların masada rengarenk bir uyum sunduğu Mezza Natural Gurme, her konseptte kahvaltı sunuyor. Serpme kahvaltı ve sıcak kahvaltının yanı sıra proteinli kahvaltı gibi alternatifler bulunabilir.

Adres: Saray, Yunus Emre Cd. 26-G, 07400 Alanya/Antalya

Muhtarın Yeri

Alanya’nın Kaleiçi bölgesinde bulunan Muhtarın Yeri, birçok kişiye göre Alanya’nın en iyi kahvaltıcı mekanlarından biri. Harika bir Alanya manzarası bulunan Muhtarın Yeri, denize karşı kahvaltı yapma şansı sunuyor. Akşam ve öğle yemeği için de tercih edilebilecek bir yer olmasına karşın Muhtarın Yeri’nin kahvaltısı oldukça meşhur. Kahvaltılık seçenekleri geniş olan mekanda, Akdeniz’in en özel zeytinleri, lezzetli peynir alternatifleri, ev yapımı reçeller ve çok daha fazlası bulunuyor. Muhtarın Yeri’nde aynı zamanda sınırsız çay ikramı da serpme kahvaltıya ayrı bir lezzet sunuyor. Manzaraya karşı kahvaltı yapmak için, Muhtarın Yeri en iyi seçenekler içinde.

Adres: Hisariçi, Kale Cd., 07400 Alanya/Antalya

Bergamot Coffee

Alanya’da kendine has özel bir konsepte sahip özel bir mekan olan Bergamot Coffee, butik konseptte bir kahvaltıcı. Bergamot Coffee’nin en iyi yanı, hem yeme hem de içme konusunda özel tatlar sunuyor olması. Yiyecekler ve içeceklerin tamamı butik, ev yapımı tadında. Farklı kahvaltı konseptleri sunan Bergamot Coffee’de öne çıkan seçeneklere baktığımızda köy kahvaltısı, serpme kahvaltı ve şehir kahvaltısı gibi seçenekler yer alıyor. Bergamot Coffee’de peynir çeşitleri, reçel alternatifleri harika bir şekilde güne başlamayı sağlıyor. Özel ekmekleri, meyve ve sebzeleri ile Bergamot Coffee, Alanya’da iyi bir kahvaltının doğru adreslerinden.

Adres: Saray, Yunus Emre Cd. No:29, 07400 Alanya/Antalya

Van Kahvaltı Bahçesi

Türkiye’de kahvaltı kültürü dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Van. Alanya’da Van kahvaltı konseptini keşfetmek isteyenler için en iyi adres ise Van Kahvaltı Bahçesi. Hem açık hem de kapalı kısmı bulunan kahvaltıcı, dileyenler için klasik kahvaltı tabağı sunarken, mekanda Van kahvaltısı konseptli geniş serpme kahvaltı da sunuluyor. Kahvaltıda ise yok yok. Özel Van balının yanı sıra kaymak, yayık tereyağı ve otlu peynir en çok ilgi görenlerden. Peynir ve zeytin çeşitlerinin yanı sıra ev yapımı reçellerin de denenebileceği Van Kahvaltı Bahçesi’de en beğenilen lezzetler içinde sucuklu yumurta yer alıyor. Buna ek olarak Van yöresine özel daha önce duymamış olabileceğiniz gizli lezzetler de Van Kahvaltı Bahçesi’nde yer alıyor.

Adres: Kızlar Pınarı, Mehmet Akif Ersoy Cd. No 30/A, 07400 Alanya/Antalya

Yöresel Alanya Mutfağı Esma Hanım’ın Yeri

Alanya, bereketli Akdeniz topraklarında yetiştirilmiş harika, organik ürünlerle kahvaltı yapmanın mümkün olduğu bir yer. Bunun için tercih edilecek adreslerden biri de Yöresel Alanya Mutfağı Esma Hanım’ın Yeri. Kahvaltısında köylerden gelmiş yöresel ürünleri sunan mekanda, geniş bir peynir tabağının yanı sıra zeytin çeşitleri, tereyağı ve kaymakta organik lezzet konukları bekliyor. Tahin, pekmez, ev yapımı reçel gibi tadına doyum olmayan kahvaltılıkların yer bulduğu mekanda aynı zamanda börek ve patates kızartması da tercih ediliyor. Köy ekmeğinin kızartılmış lezzetli hali ise, bal ve tereyağını harika bir şekilde denemek için ideal.

Adres: Saray, Uysal Apt, Galatasaray Cd. no:56, 07400 Alanya/Antalya

Villa Garden Restoran & Cafe

Alanya’nın en özel kahvaltı mekanlarından biri olan Villa Garden Restoran & Cafe, her şeyden önce inanılmaz bir manzaraya karşı kahvaltı yapma imkanı sunuyor. Kahvaltı için çok tercih edilen mekanda aynı zamanda akşam yemeği için de ciddi bir sıra oluyor. Kahvaltısına gelindiğinde, mekanda zeytin çeşitleri oldukça lezzetli. Siyah ve yeşil zeytinlere ek olarak köy peyniri, bal ve kaymak gibi süt ürünleri organik bir şekilde servis ediliyor. Kızartma ve hamur işi tarafında da lezzetli seçenekler sunan kahvaltı mekanında sigara böreğinin yanı sıra patates kızartması da çok lezzetli. Harika manzaraya karşı, kahvaltıda sınırsız çay da ikram eden Villa Garden Restoran & Cafe, Alanya’da iyi bir kahvaltı için gidilmesi gereken adreslerden.

Adres: Hacımehmetli, Villa Garden Restaurant, Akçakıllık sok No:40, 07400 Alanya/Antalya

Karadeniz Sofrası

Turizm merkezi Alanya’da hemen her kültürün izini bulmak mümkün. Türkiye’de kahvaltı dendiğinde tabii ki ilk akla gelen yerlerden biri Karadeniz. Alanya’da Karadeniz mutfağının harika kahvaltısını keşfetmek isteyenler için Karadeniz Sofrası en popüler adreslerden biri. Karadeniz Sofrası’nda, birçok kahvaltıcıda olduğu gibi ev yapımı organik reçeller, zeytin, peynir çeşitleri yer alıyor. Buna ek olarak kahvaltıda tadına doyum olmayan sahanda yumurta da mekanda sunuluyor. Ancak Karadeniz Sofrası’nın en iyi yanlarından biri Karadeniz lezzetlerini sunması. Muhlama ve kuymak ile güne başlamak için, Alanya’nın meşhur Karadeniz kahvaltıcısı tercih edilebilir.

Adres: Şekerhane, 401. Sk., 07400 Alanya/Antalya

Bistro Floyd

Alanya’nın en iyi kahvaltı mekanları içinde gösterilen Bistro Floyd, geniş kahvaltılık seçenekleri ile öne çıkan bir yer. Alanya, onlarca farklı ülkeden insanların ziyaret ettiği bir yer ve Bistro Floyd da, her ülkeye ve kültüre özel kahvaltılık seçenekleri sunuyor. Mekanda İtalyan kahvaltısının yanı sıra Hollanda kahvaltısı gibi farklı seçenekler yer alıyor. Geleneksel Türk kahvaltısından farklı olarak yeni lezzetler keşfetmek isteyenler için Bistro Floyd’ta özel balıklar, karidesler yer alıyor. Buna ek olarak yabancılara hitap eden bir yer olmasından ötürü Bistro Floyd kahvaltılarında çay ve kahvenin  yanı sıra meyve suyu ve şarapla güne başlamak da mümkün.

Adres: Çarşı, Damlataş Cd. No:19, 07400 Alanya/Antalya

Yörük Çadırı

Alanya ve Antalya genelinde yörük kültürü oldukça yaygın. Bu da, belli mekanlarda yörük kültürünü deneyimleme fırsatı sunuyor. Yörük çadırının doğal ortamında iyi bir kahvaltı seçeneği sunan Yörük Çadırı, Alanya’da Mahmutlar’da konuklarını ağırlıyor. Geniş bir alanı olan Yörük Çadırı, çocuklu aileler için öneriliyor zira mekanda bir çocuk oyun alanı da yer alıyor. Serpme kahvaltı konseptiyle, geniş seçenekleri deneme şansı sunan mekanda bazlama, katmer ve poğaça gibi özel lezzetler bulunuyor. Yörük Çadırı’nın diğer bir özelliği de Alanya’da açık büfe kahvaltı sunan ender yerlerden olması.

Adres: Mahmutlar, 135. Cd., 07460 Alanya/Antalya

Közde Kahve Keyfi

Alanya’nın en iyi kahvaltı mekanlarından bir diğeri de Közde Kahve Keyfi. Doğal ve yöresel ürünlerin yer aldığı geniş bir kahvaltı seçeneği sunan Közde Kahve Keyfi, oldukça lezzetli kahvaltılıklar sunması ile biliniyor. Gurme konseptli bir mekan olan kahvaltıcıda, cevizli çemenin yanı sıra meksika sosu, zeytin çeşitleri, kavurma, keçi ve inek peynirleri yer alıyor. Pekmez ve reçellerde ev yapımı organik ürünleri sunan kahvaltıcı aynı zamanda çok uygun fiyata kahvaltı yapma şansı da sunuyor. Tereyağı, bal ve dut pekmezi gibi özel lezzetleri ile Közde Kahve Keyfi, Alanya’da kahvaltı için tercih edilebilecek en iyi yerler içinde bulunuyor.

Adres: Şekerhane, Martı Sk., 07400 Alanya/Antalya

Dinner Restoran

Kaliteli bir kahvaltı için, Alanya’da tercih edilebilecek diğer bir mekan da Dinner Restoran. Açık büfe konsepti ile hizmet veren Dinner Restoran’ın konsepti Akdeniz kahvaltısı. Dinner Restoran, Alanya’da uzun yıllardır hizmet veren bir kahvaltıcı olarak çok geniş bir menü sunuyor ve konuklarını memnun etmesini iyi biliyor. Mekanın kahvaltı konsepti, hafta sonları açık büfe şeklinde. Alanya açık büfe kahvaltı mekanları araştıranlar için, oldukça iyi seçenekler sunuluyor. Sebze ve meyvelerin yanı sıra özel tatların da yer aldığı kahvaltı mekanı, Alanya tatilinde güne iyi bir şekilde başlamak isteyenler için güzel bir ortam sunuyor.

Adres: Cumhuriyet Mh Yaşar Doğu Caddesi Güngör Apt. 54 /B, D:B, 07400 Alanya/Antalya

MADO Alanya

Türkiye’nin birçok şehrinde hizmet veren MADO, Alanya’da da meşhur bir şubeye sahip. Geleneksel Türk kahvaltısının en iyi örneklerinden birini sunan MADO’nun Alanya şubesinin diğerlerinden farklı elbette ki kahvaltılık seçeneklerindeki Akdeniz etkisi. Geniş bir söğüş tabağına ek olarak MADO’da tereyağı bal ve reçel seçenekleri, lezzetli peynirler, şarküteri tabağı öne çıkıyor. Buna ek olarak sahanda yumurta ve pastırma gibi alternatifler de MADO Alanya’da tercih edilebilir. Hamur işi konusunda su böreği ve sigara böreği gibi lezzetleri içeren sini kahvaltı, MADO Alanya’da denenmesi gereken tatlardan biri.

Adres: Kadıpaşa, Atatürk Blv. 48/D, 07400 Alanya/Antalya

Konaktepe Restoran ve Kahvaltı Evi

Alanya’da köy kahvaltısını en iyi şekilde yapmak isteyenlere hitap eden Konaktepe Restoran ve Kahvaltı Evi, konum olarak Dim Çayı’na çok yakın. Manzarası eşsiz olan mekan, mavi ve yeşilin harika uyumunu sunuyor. Bununla birlikte Konaktepe Restoran ve Kahvaltı Evi’ne gitmek için özel araç kullanmak gerekiyor. Kahvaltısına geldiğimizde mekanda yöresel lezzetler ön planda. Ev yapımı reçeller, zeytinler ve peynirlerin yanında özel tatları içinde ovmaç ve şebit denenebilir. Kahvaltıcının sevilen tatları içinde tereyağlı patates ve gözleme de yer alıyor. Hafta sonlarında kalabalık olan Konaktepe Restoran ve Kahvaltı Evi için rezervasyon yaptırmak ise öneriliyor.

Adres: Kestel, Yaylalı Köyü, 07450 Alanya/Antalya

Dim Çayı Ada Piknik

Dim Çayı, Alanya'nın doğusunda, yemyeşil doğası, berrak ve serin suları, lezzet dolu restoranları ve kartpostallık manzaraları ile harika bir yer. Alanya'da kahvaltının en güzel adreslerinden biri olan Dim Çayı Ada Piknik, kahvaltı yapmak için eşsiz bir atmosfere sahiptir. Göz alıcı manzarasıyla hafızanızda yer edinecek bu özel mekan, lezzetli kahvaltı seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Dim Çayı Ada Piknik’te sunulan kahvaltı menüsü, çeşitlilik açısından oldukça zengin. Yöresel lezzetler, organik ürünler ve taze sebzelerden oluşan menü, damak tadınıza hitap edecek bol çeşitlilikte seçenekler sunar. Kahvaltının ardından Dim Çayı'nın serin sularında yüzebilir veya çevresindeki yemyeşil alanda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Adres: Akçatı, Baraj Cd., 07450 Alanya/Antalya

Dim Çayı Ada Piknik

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü