Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek, görenleri hayran bırakan doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Türkiye’nin en yüksek dördüncü turist kapasitesine sahip bölgelerinden biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Özellikle yaz mevsiminde sıklıkla tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Belek, doğal güzellikleri bakımından oldukça zengindir. Belek doğal güzellikleri arasında bulunan başlıca yerler; Düden Şelalesi, Aspendos Tiyatrosu, Zeytintaşı Mağarası, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Hoşgörü Bahçesi, Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı ile Manavgat Şelalesi’dir. 

Düden Şelalesi

Belek’in en popüler doğal güzelliklerinden biri olan Düden Şelalesi, Kepez ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Düden Şelalesi, Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden almakta ve Düdenbaşı adı verilen noktadan yeryüzüne çıkmaktadır. Düden Çayı, Aşağı Düden ve Yukarı Düden olarak iki kola ayrılmakta ve Akdeniz’e dökülmektedir. Tertemiz ve berrak suyu ve muhteşem doğası ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Düden Şelalesi haftanın tüm günleri 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Adres: Varsak Mahallesi, Düden Şelalesi Parkı içi, Kepez/Antalya

Aspendos Tiyatrosu

Aspendos Tiyatrosu M.S II. yüzyılda Antoninler Döneminde, Roma İmparatoru Aurelius devrinden kalma bir yapıdır. Aspendos Kenti ve Tiyatrosu, ünlü Romalı mimar olan Theodorus'un oğlu Zenon tarafından yapılmıştır. Türkiye’nin en önemli yapılarından biri olan Aspendos Tiyatrosu, Belek’in yaklaşık 17,5 kilometre kuzeydoğusunda yer almaktadır. 58 metre yarım daire şeklindeki alandan meydana gelmektedir. Aspendos Tiyatrosu aynı zamanda dünyanın akustik olarak en iyi tiyatrosu olarak kabul edilmektedir. 20.000 kişilik kapasitesi bulunmaktadır. Günümüzde ise Aspendos Tiyatrosu, çeşitli konserler, tiyatro ve dans gösterilerine ev sahipliği yapmaktadır. Aspendos Tiyatrosu bünyesinde su kemerleri, surlar ve heykeller de yer almaktadır. Bu tarihi yapılar Bizans, Roma ve Helenistik Dönemden kalma, estetik açıdan çok değerli yapılar olarak günümüzde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. 

Adres: Sarıabalı, Aspendos Yolu, 07500 Serik/Antalya

Zeytintaşı Mağarası

Zeytintaşı Mağarası Serik ilçesinin Akbaş Köyü Gökçeler mevkiinde yer almaktadır. Denizden yaklaşık 225 metre yükseklikte bulunan mağara, çift katlıdır. Zeytintaşı Mağarası’nın üst katı 136 metre, alt katı ise 97 metre uzunluğundadır. 1977 yılında taş ocağı açma çalışmaları sayesinde keşfedilen Zeytintaşı Mağarası’nın içerisinde gölcükler de yer almaktadır. Mağarada sarkıt, dikit ve sütunlar damla taşlarla kaplıdır. Zeytintaşı Mağarası’nda oluşumlar günümüzde de devam etmektedir. Zeytintaşı Mağarası, damlataş sütunları ile oluşan çok sayıda salon ile odacığa sahiptir. 1 milyon yılda oluştuğu tahmin edilen mağarada özellikle makarna sarkıtlar Belek ziyaretçilerini büyülemektedir. Zeytintaşı Mağarası’ndaki sarkıt, dikit ve sütunlarda oluşum günümüzde de devam ettiği için, yapılara dokunmak yasaktır. Mağara içerisinde telefon ile kamera alınmamaktadır. Mağara girişinde büfe, danışma, tuvalet, dinlenme ve bekleme yerleri bulunmaktadır. Evcil hayvanların içeriye girişi yasaktır. Zeytintaşı Mağarası haftanın tüm günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Adres: Akbaş, 07500 Serik/Antalya

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya’nın yaklaşık 85 kilometre kuzeydoğusunda yer almaktadır. Manavgat ilçe sınırları içinde yer alan Köprüçay Nehri ile tarihi Selge Kenti’nin bulunduğu alandadır. 366.140 dekarlık alanı kapsayan bölge, 1973 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir. Köprülü Kanyon Milli Parkı hem doğal hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri bünyesinde barındırması nedeni ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin en önemli rafting noktalarından biri olan Köprüçay üzerinde rafting yapılabilmektedir. Köprüçay üzerinde kano ve kanyoning sporları, yüzme, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı, yayla gezileri ve fotoğrafçılık gibi çok sayıda etkinliğe katılma imkanı da bulunmaktadır. Köprülü Kanyon’u ziyaret eden misafirler, Milli Park içerisinde bulunan Selge Antik kenti’ni de ziyaret edebilmektedirler. Köprülü Kanyon’un iki tarafında da Belek ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için tesisler yer almaktadır. Köprülü Kanyon’a girişler ücretsizdir.

Adres: Bozyaka, 07550 Manavgat/Antalya

Hoşgörü Bahçesi

Belek’in doğal güzellikleri denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Hoşgörü Bahçesi, içerisinde cami, sinagog ve kilise bulundurmaktadır. Hoşgörü Bahçesi 2004 yılında, dinlerin hoşgörü ve saygısını vurgulamak amacı ile inşa edilmiştir. Hoşgörü Bahçesi’nde Noel ayini gibi dini buluşmalar da gerçekleşmektedir. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettikleri Hoşgörü Bahçesi’nde Paskalya dönemlerinde de ayinler yapılmaktadır. Cuma günleri ise Müslüman ziyaretçiler tarafından tercih edilen Hoşgörü Bahçesi, dünyaya örnek olan sayılı yerler arasında bulunmaktadır. 

Adres: Kadriye, 07525 Serik/Antalya

Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı

Belek’i ziyaret eden misafirlerin kesinlikle görmeleri gereken doğal güzelliklerden biri olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı içerisinde 7 adet küçük göl yer almaktadır. Şelalenin yüksekliği yaklaşık olarak 18 metredir. Şelaleyi kapsayan alan 33 dönümlük olarak belirtilmiştir. Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı içerisinde mesire alanları, çocuk parkları, manzara izleme noktaları, patika ve yürüyüş yolları ile restoranlar da yer almaktadır. Şelale içerisinde otopark imkanı da bulunmaktadır. Kurşunlu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nda çok sayıda ağaç türünü görmek mümkündür. Yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapan parkta sincap, tavşan, yarasa, ağaçkakan ve üveyik gibi hayvanları da gözlemlemek mümkün olmaktadır. Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı’nı ziyaret etmek için en uygun zaman nisan ile aralık ayları arasıdır. Haftanın tüm günleri 08.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Belek misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken doğal güzellikler arasında bulunmaktadır. 

İletişim: (0242) 433 22 18

Adres: Kurşunlu Şelalesi, 07119 Aksu/Antalya

Manavgat Şelalesi

Manavgat Nehri, Batı Torosların doğu yamaçlarından doğarak Sorgun bölgesindeki boğazdan Akdeniz’e karışan bir nehirdir. Yeraltı sularından beslenen nehir, yaklaşık 93 kilometre uzunluğundadır. Nehir, 5 metre yükseklikte bulunan falezlerden aşağı doğru dökülerek Manavgat Şelalesi’ni oluşturmaktadır. Antalya’nın turistik ören yerleri arasında bulunan Manavgat Şelalesi, Belek’e yaklaşık 45 dakikalık uzaklıkta yer almaktadır. Bölgenin en temiz sularına sahip olması bakımından her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist Manavgat Şelalesi’ni ziyaret etmektedir. Manavgat Şelalesi’nin çevresinde piknik yapmak Belek ziyaretçilerinin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. Birçok turistik yere yakın konumda olması sebebiyle tercih edilmektedir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen Belek misafirleri, Manavgat Şelalesi’nde birçok kuş türü ile balık türünü gözlemleme imkanı da bulabilmektedir. Kavak, karacaağaç, dut, söğüt, çınar gibi çok çeşitli ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Manavgat Şelalesi’nin belirli etaplarında rafting ve kano sporları da yapılabilmektedir. Şelale içerisinde seyir terasları, dinlenme yerleri, satış büfeleri ve tuvalet gibi imkanlar da bulunmaktadır. 

Adres: Sarılar, İstiklal Caddesi No:4, *07330 Manavgat/Antalya

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü