Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz Bölgesi’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Belek, doğal güzellikleri, tarihi güzellikleri, dünyaca ünlü yemekleri ve ünlü golf sahaları ile ön plana çıkmaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Belek’e yapılan tatil planları öncesinde Belek misafirleri, “Belek’in neyi meşhur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar.

Belek’te meşhur olan şeyler arasında belek yemekleri, Belek plajları ve koyları, Belek golf sahaları, Belek gece hayatı, Belek festivalleri ile Belek tarihi güzellikleri bulunmaktadır. Belek’i ziyaret eden misafirler Belek festivallerinde doyasıya eğlenebilmekte, Belek’in tarihi güzelliklerini yakından görebilmekte, Belek’in dünyaca ünlü lezzetlerini deneyebilmekte ve Belek gece hayatında eğlenebilmektedirler. Belek’in neyi ile meşhur olduğunu merak eden çok sayıda yerli ve yabancı turist tatil için Belek’i tercih etmektedirler. 

Belek Yemekleri

Antalya ilinin Serik ilçesinin beldesi olan Belek, meşhur lezzetleri ile ön plana çıkmaktadır. Akdeniz mutfağına ait dünyaca ünlü çok sayıda lezzete sahip olan Belek yemekleri hem yerli hem yabancı turistler tarafında oldukça beğenilmektedir. Belek’e ait birçok yemek “coğrafi işaretli ürün” olarak tescillenmiş ve uluslararası bir üne kavuşmuştur. Yerli halk tarafından ilk zamanlarda düğün, mevlit ve cenaze gibi özel günlerde yapılan bu yemekler zaman içinde günlük yapılan yemekler haline gelmiştir.

Belek’in meşhur lezzetleri arasında bulunan yemekler; hülüklü (kulaklı) çorba, cive, Gökçesu pilavı, Antalya usulü kabak tatlısı, Girit kebabı, hibeş, şilofta, sütlü buğday çorbası, mantar böreği, Antalya tahinli piyazı, yarma tarhana çorbası, yarpızlı çorba, sarı burma, çulama ve balık çeşitleri olmaktadır. Bu yemeklerin yanı sıra Akdeniz Bölgesi’ne ait birçok ot çeşidi ile yapılan yemekler de bulunmaktadır. Belek mutfağı son derece doyurucu ve besleyici ürünlerden oluştuğu için sağlık açısından faydaları ile de ön plana çıkmaktadır. Belek’in birçok restoranında Belek’e ait yöresel lezzetler denenebilmektedir.  

Belek Plajları ve Koyları

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Belek, sahip olduğu plajları ve koyları ile ön plana çıkmaktadır. Belek’te çok sayıda temiz ve berrak plaj ile koy yer almaktadır. Belek misafirleri istedikleri takdirde kendilerine en yakın Belek merkez plajlarını ya da girişlerde herhangi bir ücret ödemeden denizin ve güneşin tadını çıkarabilecekleri ücretsiz halk plajlarını tercih edebilmektedirler. Işıldayan güneşi ve turkuaz denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan başlıca Belek plajları arasında, Belek Halk Plajı, Boğazkent Kadınlar Plajı, Belek Beach Park, Kadriye Halk Plajı, Boğazkent Halk Plajı ve Titanic Beach bulunmaktadır. Ayrıca Belek’te beach konseptinde hizmet veren ve berrak denizi ile ünlü işletmeler de yer almaktadır. 

Yerli ve yabancı turistler Belek plajlarının yanı sıra Belek’e yakın koylar için de Belek’i tercih etmektedirler. Sessiz ve sakinlik isteyen huzurlu bir gün geçirmek isteyen Belek misafirleri için çok sayıda alternatif bulunmaktadır. Belek ziyaretçileri, Andrea Doria Koyu, Phaselis Koyu, Adrasan Suluada Koyu, Ceneviz Koyu, Sazak Koyu, Gökliman Koyu ile Korsan Koyu’nu ziyaret edebilmekte ve deniz ile güneşin tadını çıkarabilmektedirler. Belek plajları ve koylarına özel araçlar ile ulaşım yapılabildiği gibi günübirlik tekne turları ile de ulaşılabilmektedir. 

Belek Golf Sahaları

Belek’in spor turizminde gelişmesine ve adını dünyada duyurmasına katkı sağlayan spor branşlarından biri golf olmaktadır. Belek, golf sporunun gelişmesi için uygun coğrafi koşullara sahiptir. Antalya’da son yıllarda pek çok nitelikli golf tesisi açılmış ve golf sporu ve turizmi çeşitli yatırımlar yapılmaya başlanmıştır. Türkiye’nin uluslararası tanıtımına da oldukça katkı sağlayan golf sahaları hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen golf severlerin buluşma noktasına durumuna gelmiştir. Uluslararası golf turnuvalarına da ev sahipliği yapmıştır. Belek, Türkiye’nin en önemli golf destinasyonu olarak, Belek’i ziyaret eden misafirlere oldukça eğlenceli anlar yaşatmaktadır. Belek’te hizmet vermekte olan 10 adet golf tesisi bulunmaktadır. Bu golf tesislerinin tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli ve işletmeye açıktır. 

Belek Gece Hayatı

Belek, meşhur gece hayatı ile her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle son yıllarda Belek’te açılan birçok gece mekanı sayesinde beldenin popülaritesi oldukça artmıştır. Belek gece hayatında canlı müzik etkinlikleri, çeşitli dans gösterileri, dj performansları ve canlı konserler yer alabilmektedir. Belek misafirlerinin tercih edebileceği başlıca Belek gece mekanları arasında Dali Pub, Z Pub Cafe/Bar, Red Castle Belek, Gardners English Bar, Kuytu Lounge Bar, Discothek im Nobilis, Belek Soho Beach Club Hotel, Zeytinaltı Extra Cafe Bar & Bistro, Kuytu Lounge Bar, Belek Cafe & Bistro Kadraj ve Regnum Harbour Beach Bar yer almaktadır. Belek eğlence mekanlarında Belek misafirlerine hem alkollü hem de alkolsüz içecek seçenekleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli atıştırmalık tabakları da son derece beğenilmektedir. 

Belek Festivalleri

Turizm cenneti Belek’te her yıl düzenli olarak yapılan festivallere hem yerli hem de yabancı turistler büyük ilgi göstermektedir. Hindistan’dan getirilen özel holi boyalarının kullanıldığı Holi Festivali kapsamında dj performansları ile havuz partileri yapılmaktadır. Farklı konseptlerdeki partileri ile dünyaca ünlü Holi Festivali, tatilcileri doyasıya eğlendirmektedir. Holi Festivali’nin yanı sıra 2011’den beri düzenlenen Belek Kültür ve Gastronomi Festivali’nde ise Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesine ait mutfaklar tanıtılmaktadır. Belek Kültür ve Gastronomi Festivali haziran ayında gerçekleştirilmektedir. 

Temmuz ayında ise Belek’te, Avrupa’nın en büyük organizasyonları arasına girmeye aday olarak gösterilen Salsa Festivali yapılmaktadır. Salsa Festivali’ne uluslararası birçok kuruluş sponsorluk yapmaktadır. Belek Turizm Yatırımcıları ile Kültür ve Turizm Bakanlığının da resmi olarak katkıda bulunduğu festivale Fransa, Kanada, Romanya, Amerika, Hindistan, İngiltere, Fransa, Kanada, Japonya, Arabistan, Çin, Yunanistan, Hollanda, Ukrayna, İsrail, Kıbrıs, Katar, Avustralya, Kolombiya, Lübnan, Bulgaristan, Belçika, Slovenya, Estonya, Kuveyt, Avusturya ve Norveç gibi ülkeler de katılım sağlamaktadırlar. Belek misafirleri, Belek’in dünyaca ünlü festivallerinde doyasıya eğlenmekte ve tatillerine renk katmaktadırlar.

Belek Tarihi Güzellikleri

Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Belek, sahip olduğu tarihi güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Antik Çağlarda Pamfilya olarak bilinen bölgenin ortasında bulunan Belek, eski zamanlardan günümüze dek oldukça önemli bir konuma sahip olmuştur. Belek’in tarihi güzellikleri arasında bulunan başlıca yerler; Aspendos Tiyatrosu, Termessos Antik Kenti, Syllion Antik Kenti, Perge Antik Kenti , Zeytintaşı Mağarası ve Belek Saat Kulesi’dir.

Belek ziyaretçileri Aspendos Tiyatrosu’nda hem çeşitli konserlere ve dans gösterilerine katılıp doyasıya eğlenebilmekte hem de Aspendos Antik Kenti bünyesinde bulunan ve çok eski zamanlardan günümüze dek ayakta kalan hamam, akropol, su kemeri, stadion, bazilika, agora, anıtsal çeşme ve su kemeri gibi tarihi eserleri yakından görme imkanı yakalayabilmektedirler. İlçe merkezinde yer alan ünlü Belek Saat Kulesi ise Belek misafirlerinin mutlaka fotoğraflarını çektikleri meşhur bir saat kulesidir. Ayrıca Belek misafirleri Syllion Antik Kenti, Termessos Antik Kenti ve Perge Antik Kenti gibi yerleri ziyaret edebilmekte tarihe fenerle ışık tutabilmektedirler. Ayrıca oluşumlarının günümüzde de devam ettiği, Zeytintaşı Mağarası’ndaki damlataşlarla kaplı olan sarkıt, dikit ve sütunlar görülebilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü